Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KamilaD

Starania o ciąże

Polecane posty

Gość Mmalaykaa
:( lekarz najpier powiedzial,ze to ciąza a po badaniu ja wykluczył:(:(:(

Gość KamilaD
Bardzo mi przykro...:(Nie załamuj się tylko próbuj dalej !:)

malayka - zmień lekarza, bo ten to chyba jakiś konował. najpierw potwierdza a potem zmienia zdanie. byłaś na nfz? jeśli tak to idź prywatnie do takiego co się zna i ma dobry sprzet do usg. a robiłaś betę? może warto i dowiesz się co i jak. pozdrawiam

Gość Mmalaykaa
hej dziewczyny... ja juz po wizycie... ten lekarz nie wykluczyl ciazy powiedzial,że jeszcze nic nie wyczuwa i kazal przyjsc za 2 tygodnie bo mozliwe,ze po marcu owu mi sie przesunela i moze byc wczesna ciaza dopiero takze jestem pozytywnej mysli ... a w poniedzialek ide na bete ;)

hej.. u mnie jak narazie brak drugiej kreski.. ale i normalnej @ też brak.. jeden dzien mam takie delikatne plamienie na drugi nic poźniej znowu troszke i znowu nic.. zrobie test w niedziele o ile nie pojawi sie normalna @.. przy pierwszej ciąży przez 3 miesiace miałam własnie takie plamienia mniej wiecej regularne dlatego dopiero w 3 miesiacu zorientowalam sie że jestem w ciązy.. zobaczymy jak bedzie tym razem.. pozdrawiam przyszłe mamusie :)

Gość KamilaD
Dziewczyny mam nadzieję, że obie jesteście w ciąży. Ja w poniedziałek ide na wizyte wraz z wynikami badań. Czuje, ze mam słabe wyniki. Wyskoczyło mi na dłoni dziwne uczulenie. Nigdy czegoś takiego nie miałam. Chyba bede musiała zacząć brać jakieś ciążowe witaminy.

są 2 kreski:) z tym że jedna taka słabsza od drugiej.. ale są.. zaniedługo powtórze :)

Gość Gość
hej dziewczyny mozna sie do Was dolaczyc????? moze sa jakies dziewczyny ktore borykaja sie wlasnie z tym samym problemem co ja i chcialyby pogadac???? pare slow m mnie....... mam 36 lat i mam problemy z zajsciem w ciaze wczesniej w poprzednim zwiazku nie zabezpieczalam sie od paru ladnych lat choc wtedy mysl o dziecku nie byla intensywna, stwierdzilam ze jesli nam sie uda to dobrze....moj zwiazek sie skonczyl....po jakims czasie poznalam mojego meza i chec posiadania malenstwa zaprowadzila mnie do jednego z najlepszych lekarzy w Szczecinie a wczesniej mialam operacje na wodniaka na prawym jajniku musieli go troszke skrocic.....prolaktyna za wysoka-bromergon, 1 hcg nie doszlo do skutku za wysokie CRP jakis stan zapalny zostalam odeslana z kwitkiem, 2 HSG juz doszlo do skutku CRP w normie i bol niesamowity lzy lecialy jak groch diagnoza oba niedrozne......w lipcu laparosopia!!!!!!

Gość KamilaD
88ona.. Gratuluje !!! Bardzo sie ciesze!!:) Jak fajnie ze prawie w jednakowym czasie bedziemy w ciąży :) Ja tez miałam ta 2 kreseczke bardzo słabą po 2 tyg jak potorzyłam to już była bardzo wyraźna:) Czekam na znak jak wyszedł 2 test :)...Magdalenka 1976 niestety Ci nie pomogę bo zupełnie sie na tym wszytkim nie znam. A powiedz mi który to lekarz ze Szczecina jest taki dobry ? 3 mam za Ciebie kciuki aby wszystko było dobrze.

Gość Gość
pisalam ci juz wczesniej dr Niedzielski

Gość KamilaD
Ojj sorry nie skojażyłam, że jesteś tą sama osoba :)

Gość Gość
nie ma sprawy!!!!!!

robiłam jeszcze dzis drugi test z innej firmy.. i wyszło dokładnie to samo czyli dwie kreski w tym że druga mniej wyraźna nim pierwsza.. bardzo sie ciesze i od razu dzis wszystkie objawy ciązowe mam :):):) za jakies 2 tygodnie powtórze.. i tak pewnie z kilka razy a poźniej lekarz.. jesli teraz prawdopodobnie to 2 tydzien.. to czy jesli umowie sie do gin. za miesiac to bedzie ok? czy dłuzej czekac.. boje sie troche bo pracuje na produkcji i bede musiala na siebie strasznie uwazac.. tym bardziej że strasznie ciepło u nas i nie raz dośc sporo kg się przeniesie przez te 8 godzin.. takze zalezy mi zeby ginekolog jak najszybciej wystawił mi L4 bo niestety w mojej firmie nie ma pracy dla kobiet w ciąży.. a do tego wszystkiego szykują sie podobno zwolnienia.. a ja juz troche na L4 przebywałam w związku z rakiem..

Ona - jaka miła wiadomość na początek dnia. bardzo się cieszę że dołączyłaś do grona mamusiek, gratuluję! Jesli chodzi o pracę to faktycznie musisz na siebie uwazać, a reszta się jakoś potoczy. ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza za jakieś 2-3 tyg żeby wystawił ci zaświadczenie że jesteś w ciąży dla pracodawcy. wtedy będzie ci lżej a zwolnić cię nie będzie mógł, to takie małe zabezpieczenie. myśle ze za miesiąc jak się umówisz na prawdziwą wizytę będzie ok, tak jakoś 7 tydz. będzie na pewno coś widać. jeszcze raz gratuluję kochana, trzymaj się!

hej.. byłam dziś u swojego onkologa.. powqiedziałam mu o ewentualnej ciąży.. że wyszły 2 kreski ale nie jest ona potwierdzona jeszcze ginekologicznie, jego mina bezcenna.. wystraszył mnie strasznie.. powiedział że rak na którego choruje jest strasznie hormonalny a ciąża to burza hormonów.. że jest zwiekszone ryzyko na progresje.. boje sie strasznie ale tak bardzo chce tego dzidziusia.. zdrowego maluszka.. ale chce się nim też dłuuuuuugooooo cieszyć.. :( także dziś smutny dzien..

Gość Gość
no to faktycznie nie za wesole wiesci przykro mi bardzo

Gość KamilaD
88Ona. ...Kochana nawet sobie nie wyobrażam jak jest Ci cięzko z takimi informacjami i może się na tym wszystkim nie znam to myśle, że wiara może zdziałać cuda. Jeżeli bardzo mocno bedziesz wierzyć , że wszystko będzie dobrze, nie poddasz się to twoj organizm ma duże szanse aby to udzwignąć. Myśle, ze to taka potęga podswiadomości :) ...Jeżeli chodzi o mnie to odebrałam wyniki krwi. Lekarz powiedział że sa w normie tam tylko coś jednego miałam słabe ale powiedział, że bedziemy to obserwować. Dostałam skierowanie na badanie moczu i kazał przyjść za 3 tyg jak bede juz w 10 tyg :) Grupa krwi wyszła m 0 rh+ bo nawet nie wiedziałam jaką mam grupe hehe... A w 11 tyg powiedział, że zrobimy pierwsze zdjęcia:)

cześć dziewczynki! co tu taka grobowa cisza? co z wami? Malayka - jak po wizycie, ciąża potwierdzona? Ja mam dziś wizytę na 17.30, jak przyjade to dam znać co i jak. Buziaki dla was

byłam dziś na badaniu krwi.. Test HCG dodatni :) w piatek(za tydzien) mam sie stawić u swojej pani gin..

Gość Gość
gratulacje i duuuuuuuzo pozytywnego myslenia ze bedzie wszystko dobrze

Gość KamilaD
Witam Was kochane:) u mnie cisza bo leze bez sill w lozku...Ciagle mnie mdli, nic nie moge jesc. prawie wszystko mi smierdzi ehhh!!...niech sie to juz skonczy bo tesknie za moim wilczym apetytem :)

Gość Gość
ah uroki macierzynstwa......prawda

KamilaD a to dopiero początek :) pamietam jak przy pierwszej ciazy bylam w podobnym stanie.. najgorsza czynnosc w ciagu dnia to mycie zebów o robieniu obiadu i zapachach temu towarzyszacych nie wspomne.. Do dziś np nie jem kotletów mielonych po ciązy :) zobaczymy jak bedzie tym razem..

Witam, My już po wizycie, wszystko ok. Maleństwo było bardzo ruchliwe, machało rączkami i nóżkami - super to wyglądało. lekarka nazwała go "cyrkowiec", ha. Ma 6 cm, a przezierność karkowa wyszła 1,2 czyli w normie. wyniki badań są super. To tak w telegraficznym skrócie. Acha, zapomniałam schudłam 4 kg.

Gość KamilaD
betaze1 super nowiny !!:)U mnie bez zmian, na samą myśl o gotowaniu robi mi sie nie dobrze . Zmuszam się do jedzenia bo najlepiej nie jadła bym w ogole tylko pila. Na piersiach zaczynają mi wychodzić żyłki ale poki co są mało widoczne. Betaze a co na to lekar, ze schudlas 4 kg?

witam przyszłe mamusie i nie tylko :) dziś znowu robiłam test.. i nadal 2 kreski druga coraz mocniejsza.. tylko mam pytanie.. bo przy pierwszej ciazy test robiłam dopiero ok 3 miesiaca ciazy.. takze tam od razu 2 mocne krechy wyskakiwały a teraz za kazdym razem ta druga kreska(ciążowa) pojawia sie dopiero po paru sekundach a pierwsza (testowa) pojawia sie od razu.. czy u Was było tak samo.. ? troche sie martwie ze moze to nie ciaza tylko np podwyzszone hormony ze wzgledu na chorobe.. dlatego pytam czy u Was było tak samo.. że wyskakiwała dopiero po czasie..

Gość KamilaD
Spokojnie mi na pare testow kazdy wyszedł tak jak tobie tylko w jednym kreska wyskonczył mi odrazu i to taka mocna. Nie martw się na pewno jesteś w ciąży :)

witam Panie :) jak tam samopoczucie? u mnie wszystko ok.. tylko dzis troche zgaga dokucza.. choć na ,,ciążowa zgage" chyba jeszcze za wczesnie:) juz sie nie moge doczekac piąku.. wizyty u ginekologa i spedzenia całego dnia z moja rodzinką z okazji urodzinek naszego małego smyka..

Gość KamilaD
Witajcie kochane:) u mnie samopoczucie bardzo dobre , chociaż mdłości nie przechodza . Mamy piekna pogode a to zawsze napawa mnie szczesciem :) Pokazałam wczoraj mojemu meżowi jak w 8 tyg wygląda nasze maleństwo i chyba dopiero do niego wszystko dotarło:) Pyta jak się czujemy a nie jak się czuje hehe:) A tak poza tym to lece dzisiaj do kina i życze Wam super dzionka:)

Gość KamilaD
kochane potrzebuje pmocy!! Napiszcie mi prosze z własnego doświadczenia jak radziłyście sobie z porannymi mdłościami? Nie pije herbaty z imbirem bo mnie odrzuca od imbiru;/.. czytałam ze w ciazy bardzo zdrowo jest jesć musli itp. Dzisiaj rano jak zwykle musialam sie zmusić do sniadanka i zjadłam wlasnie musli. Reakcja organizmu byla szybka, wszytko wyladowalo w toalecie:(...Moze jadłyście cos rano od czego was nie odrzucało i się dobrze czulyście? Dopiero drugi raz zwracałam ale na samą myśl, ze mam się tak męczyć przez pare tygodni to mi nie dobrze heh. Te mdłości mnie wykańczają. jestem w pracy od godziny, przedemną jeszcze 9 godzin a ja już marze o łóżku ...