Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KamilaD

Starania o ciąże

Polecane posty

Gość stokroć
hej Dziewczyny! trafilam na Wasz wątek, bo szukałam informacji o poerwszych, ale takich naprawdę wczesnych, objawach ciąży:) odstawiłam tabletki na początku maja i od razu poszliśmy na żywioł:) piewszy cykl nic, a teraz...sama nie wiem, ale okropnie bolą mnie sutki. Testy wychodzą negatywnie, ale w sumie to dopiero okolo tydzień od zapłodnienia, więc za wczesnie pewnie... Niecierpliwa jestem:)moze tez byc od odstawienia tabletek w sumie...ale chce wierzyc, ze to ciaza:) pozdrawiam!!!!

Gość stokroć
A w ogole Kamila, trafilo do mnie to, co napisalas ostatnio - ze cieszysz sie, ze masz juz za soba te niepewnosc i czekanie. I tak sobie teraz mysle, nawet jak teraz sie jeszcze nie udalo, to w koncu dopiero poczatek naszych staran...to ja kiedys tez tak powiem:) ze to juz za mna:) chcialabym, zeby sie tak okazalo za tydzien!! poki co objaw bez zmian-nawet sie recznikiem wytrzec nie moge normalnie, tak boli...

hej dziewczyny sledze wasz watek od poczatku nie udzielałam sie bo dop zaczynalismy z mezem starania o dziecko.Ale dziś zrobiłam test i WYSZŁY DWIE KRESKI!!!:-)Jest to nie samowite bo to pierwszy cykl Naszych staran i od razu sie udało.:-) Do stokroć-ja @ miałam dostać 2.6 ale nie dostałam wię od razu zrobiłam test i nic nie wyszło,dop po kilku minutach pojawiła sie blada druga kreska-mąż jej nie widział:-)Pewnie sobie wmawiałam he he no i czekałam bo piersi mi bolą normalnie tak jak przed okresem no moze nawet bardziej i brzuch mi lekko pobolewa tak jak na okres i myslałam ze pewnie sie nie udało ale dziś zrobiłam test i jest druga kreseczka co prawna nie jest strasznie mocna ale jest wyraźna.A więc takie miałam piersze objawy ciąży.Trzymam za Ciebie kciuki na pewno sie uda.Pozdrawiam was dziewczynki Trzymajcie sie :-)

Gość miłka20
Ja nie miałam żadnych objawów. Piersi nie bolały, raz mi zrobiło się niedobrze, myślałam, że się zatrułam. Stokroć - niestety muszę Cię rozczarować, ale wczesne objawy ciąży są takie same jak przed miesiączką. Możesz ich upatrywać i jak będziesz chciała - zawsze coś znajdziesz. Nie ma bata - trzeba czekać na przyjście @ i jak nie przyjdzie zrobić test. Misia2407 - Gratulacje!!! To super wiadomość, że dołączasz do grona mamuś :))) Stokroć - bądź dobrej myśli!

Gość stokroć
hej Dziewczyny:) dzieki, takie sprowadzenie na ziemie tez mi bylo potrzebne:) wiem wiem wiem cierpliwosc cierpliwosc i jeszcze raz cierpliwosc...ale tak sie juz doczekac nie moge...:) GRATULUJE dwoch kresek:)))

Czesć dziwczyny sorry ze tak dlugo nic nie pisałam!:) Co do tych objawów to hmnn mnie tylko piersi bolały bardziej niż zwykle i były mega twarde pozniej długo dlugo az do 8 tyg zero obbjawow az nagle wymiotu mdlosciu ktore nadal mnie trzymaja. Mysle, ze wlasnie bol piersi to pierwszy objaw , pozniej dopiero moga sie pojawic zawroty :) A no i mialam zadyszki takiie uczucie jakby brakowalo mi powietrza pomimo braku wysiłku :) Kazda ma z nas inaczej;] za 2 dni mam usg!! Jejku juz sie stresuje czy wszystko jest ok, schudłam i zle wygladam dziecko zabiera cala moja energie ale mimo to kocham moja dzidzie najmocniej:) Buziaki dla was!! Fajnie ze jest nas wiecej:)

Gość stokroć
no więc ja postanowiłam wyluzować:) nie będę sie znowu wygłupiać z testem, zrobię za tydzień, jak nie dostanę okresu i tyle. nie teraz , to nast.razem się uda. Do niedawna brałam tabletki i myślałam, że to jeszcze nie pora, wiec teraz nie moge sie dac zwariowac! chociaz naprawde chcialabym.... dobranoc:)

witam :) jak tam KAmila po USG? u mnie hmm nareszcie pojawiła sie @ takze juz mniej wiecej można cos obliczyc.. choc strasznie skapa.. byłam tez dzis u lekarza.. onkologa i jak narazie wszystko ok :) choc duzo badan przedmna.. w piatek wyjezdzamy cala rodzinka nad morze.. wkoncu odpoczniemy od tego wszytkiego.. moze cos tam podziałamy.. nasze pierwsze dziecko tez było poczete nad morzem :)

Gość miłka20
888ONA888 trzymam kciuki, żeby się kolejne nadmorskie dzieciątko pojawiło :)

Gość miłka20
No właśnie czuję się dobrze. Nie mam żadnych dolegliwości. Czasami, ale to bardzo bardzo rzadko jest mi ciut odrobineczkę niedobrze, i raz bolała mnie głowa. Ale nic poza tym. Mam nadzieję, że mimo braku oznak ciążowych wszystko jest ok. Do wizyty u lekarza mam jeszcze długie 2 tygodnie...

Gość stokroć
no a ja dostalam jednak okres... smutne to i choc wiem, ze swiat sie nie zawalil, ze jeszcze duzo szans przed nami i w koncu sie uda i ze to wcale nie musi oznaczac problemu, to jednak mialam nadzieje... bo nie mozna powiedziec "nastepnym razem sie uda", bo to tez znowu wcale nie jest pewne i czuje sie strasznie zawiedziona... zakupilam test owulacyjny donna, ktoras z Was ma jakies doswiadczenia?

Kochane!! Nie mam neta i tak moze być jakies 2 miesiace;/ Wybaczcie mi moja nieobecność:) Po usg wszystko świetnie!! !2 tydzień malenstwo ma 6 cm i bylo bardzo ruchliwe. Kopala machalo raczkami, slodki i niepowtarzalny widok!!:) Termin mam na 16 stycznia:) Pozdrawiam Was i i mam nadzieje , ze moj watek nie umrze !!:) Co jakis czas bede odwiedzac was i pisac co u mnie:) Buziaki:)

Gość miłka20
Stokroć, testy owu są ok. Ale z nimi też nie masz gwarancji na ciążę w 100%. Lepiej dać sobie jakiś czas na zajście - np. pół roku, rok. I jak się nie uda bez napinki, zacząć się bardziej przykładać. A raczej się uda :)

cześć ONA, kochanie gratuluję! Zaglądam tu każdego dnia, ale dziewczyny chyba wymarły jak dinozaury. u mnie ok, brzuch duży, już nie pamiętam czy pisałam wcześniej, ale u nas dziewczynka.

nie pisałaś.. ile to już.. zazdroszcze dziewczynki :) jak się czujesz? na kiedy to miałaś termin?

Witam Was moje kochane!! Jeszcze tu jestem!!:) Wybaczcie moja nieobecność ale nie bylo mnie w Polsce i nie miałam internetu :) Ona gratuluje!! U mnie juz lepiej, minely nudności. Brzusio sie pokazal jakoś z dnia na dzień:) Malenstwo kopie coraz mocniej:) Poki co to jestem w 20 tyg i przytyłam 3 kg:) Czasami czuje sie jak stara babcia:D A to mnie boli kręgoslup a to kosć ogonowa zawsze cos hehe ale jestem szcześlia:) U mnie chyba chlopak ale to bylo powiedziane w 13 tyg ciazy i lekarz kazal sie nie sugerowac. Jakoś na dniach pojde sie dowiedziec bo juz nie moge wytrzymac:) Pozdrawiam Was i piszcie jak Wy sie czujecie:)

Gość stokroć
hej Dziewczyny!!! czy jeszcze któraś tu zagląda?:) jestem w ciąży!!!!! tak tylko chciałam się pochwalić;)) co tam u Was?

Hejka, witam dziewczynki. Odkurzam nasz topic. Źyjecie? Pisac szybko co u Was. Pisze z tel bo moj maz przyklejony do laptopa i z gory przepraszam za jakies bledy. Jutro ide na wizyte i mam nadzieje ze juz ostatnia i juz ustalimy date cesarki. Chcialabym date 12.12. 2012 no ale to juz zalezy od mojej gin kiedy bedzie miala dyzur. Torba spakowana i naszykowana. nie moge sie doczekac. Dziewczyny uwierzycie ze cala ciaze chudlam i nie przybralam nic! Robialm wszystkie badania i wyszly super. Gin stwierdzila ze taki moj urok. W ppierwszej ciazy przytylam niewiele. Dziewczyny odezwijcie sie prosze. Stokroc gratulacje. Synek wybral juz imie i bedzie Hania. Pozdrawim

Hej dziewczyny!!:) Gratuluje ciąży!:) Betaze jak ja Ci zazdroszcze ze już zaraz wszystko bedzie za Toba:) Szok, ze nie przytyłaś:) Ja mam poki co 9 kg + i termin na 10 stycznia:) Ogolnie czuje się dobrze chociaż nie oszukując się jest mi coraz ciężej...Mały daje po pecherzu i zebrach a zgaga meczy mnie co wieczor;/ Ale juz pokoik mam przygotowany, porodowke ogladalam i czekamy na ten piekny dzien:) Fajnie, ze sie odezwalyscie:) Myslalam ze nasz topic umarl a tu taka niespodzianka!!:) Betaze a dlaczego cesarka? 3mam za Ciebie kciuki zeby wszystko poszlo pomyslnie:) buziole!!

Cześć dziewczynki! więc 10 grudnia mam stawić się do szpitala, a w środę 12 mam cesarke (data wypaliła). proszę trzymać kciuki żeby wszystko się udało. Kamilko, dlatego cesarka bo synek też przyszedł na świat przez cc i lekarka na skierowaniu wpisała "stan po cc", także będzie to moja druga cc. ja dziś zaszalałam z porządkami, pomyłam okna, zmieniłam firanki..... mój synek cały czas chory odkąd poszedł do przedszkola i dziś na 17 jade do lekarki. zobaczymy co mu tam dolega. uciekam robić obiadek bo mąż zaraz wpadnie z pracy. Buziaki dla wszystkich mamusiek, także tych przyszłych.

Gość stokroć
KamilaD, kurcze, jak to szybko minęło! już 10 stycznia?:) dopiero co o mdłościach pisałaś:)) ja mam dość klasyczne objawy sikania co godzinę i obolałych piersi, póki co nic więcej mi specjalnie nie dolega, już się nie mogę doczekać wizyty u lekarza! to koniec 6 tygodnia, już serce powinno bić... dopóki nie zobaczę to nie uwierzę;))cały czas mam jeszcze wrażenie, że ta ciąża moja taka nierealna...

stokroś kochana wyobrażam sobie jaka musisz być teraz szczesliwa!!:) Niegdy nie zapomne jak okazalo sie ze jestem w ciąży:) Masz racje to wszystko tak szybko zlecialo, dopiero co z testami ciazowymi latałam a tu zaraz bedzie synuś:) Betaze to widze, ze masz mega sily i jestes w super kondycji skoro jeszcze okna myjesz!!:D 3 mam kciuki za csarskie ciecie, na pewno bedzie wszzystko dobrze:) Zaraz świeta...jak przysiade do stolu i sie najem to już chyba nie wstane heheh brzuch coraz wiekszy i apetyt tez heh:) Wczoraj zamówiłam fotel bujany:) Bede się kołysać moim malenstwem podczas nocnych karmien, a co!:P buziaki mamuśki!!

betaze jestem mega ciekawa czy jestes juz po porodzie:) Pewnie tak i ni emasz teraz czasu :) Mimo wszystko mam nadzieje, ze nas tu jeszcze odziwedzisz i opowiesz co u Ciebie :)

Witam dziewczynki, nasza córeczka przyszła na świat 12.12.12. przez cc. jestesmy juz w domu od wczoraj. Mała jest cudna je i spi cały czas. dokarmiam ja mm bo mam mało pokarmu. ja jestem cała obolała, brzuch mnie boli i kręgosłup( chyba po znieczuleniu). bede się odzywać co jakiś czas. buziaki dla was kochane. piszcie co u was.

Gość stokroć
hej Dziewczyny! jejjj gratuluję:)))) trzymajcie się obie cieplutko! a ja dzisiaj oglądałam bijące serce swojego Maluszka, niesamowite uczucie... i wszystko ok, chociaż śpię ciągle i nic mi się nie chce:) jeść też nie, schudłam, i lekarka kazała mi kupić witaminy dla kobiet w ciąży. Mam nadzieję, że wszystko będzie teraz już tylko lepiej...:) Już mi piersi urosły i bardzo bolą - też tak miałyście? kiedy ta bolesność choć trochę minie?

Cześć kobietki, dlaczego nie piszecie? Kamila czy Ty już urodziłaś????? U nas wszystko ok, mała jest super, je, śpi i kupska wali. Dziewczyny odezwijcie się, napiszcie co u Was, jak ciąze, kiedy rodzicie. Pozdrawiam gorąco

Czesc dziewczyny!! Przepraszam, ze nie pisałam tak dlugo ale u mnie wielkie zmiany :) Urodzilam zdrowego synka:) Wazyl 3650;] niestety skonczylo sie na cesarskim cieciu. Sam porod byl straszny trafilam na najogorszego ordynatora na siwecie;/,opowiem jesli bedziecie chciały i jeszcze tu zagladacie :) Maluszek ma sie dobrze. Nie ma kolek czasami tylko ma problem ze zrobieniem kupki. A tak to rosnie jakna drozdzach ma prawie 2 msc i wazy 5.5 kg;] betaze jak jeszcze tu jestes to z checia wymienie sie z Toba doswiadczeniami z dzidzia:) Buziaki:*

Cześć Kamila!!!! no w końcu się odezwałaś. Oczywiście gratuluję synka, mąż pewnie wniebowzięty, he. U nas bez większych zmian, mała rośnie, jest zdrowa kolek nie było i teraz sobie śpi słodko jak aniołek koło mnie. Po świętach idziemy na II dawkę szczepionki. jeśli chodzi o cesarkę to strasznie ją przeżyłam, o wiele gorzej niż pierwszą. w środę z rana lewatywka, prysznic i na porodówkę. Dali mi jakieś kroplówki, leki, zacewnikowali i na salę peracyjną sobie poszłam. Sam zabieg jak wiadomo bezbolesny, personel był super. Zabieg robiła moja lekarka i na dodatek grzebiąc mi w brzuchu sypała kawałami. Potem zabrali mnie na pooperacyjną, przyszedł mąż i tak sobie siedzieliśmy do wieczora. Co chwila przychodziła położna, lekarka i pytały czy wszystko ok. Non stop podawały jakieś leki przeciwbólowe. Było mi okropnie zimno i miałam jakieś drgawki. Małą dostałam dpiero następnego dnia z rana jak już mogłam się poruszać. no i właśnie ztym chodzeniem to był koszmar, bół okropny, zgięta w pół ale musiałam. po pierwszej cc tak nie miałam, nie bolało tak i bardzo szybko doszłam do siebie. Mój mąż jak mnie zobaczył po zabiegu jak leżałam jak taka kłoda i następnego dnia to myślałam że zemdleje, był jakiś taki wystraszony. Kamilo--------napisz proszę o porodzie, czemu zrobili cc? pewnie zaczęłaś rodzić sn a tu nagle coś nie tak? ciekawa jestem. Jesli masz pytania odnośnie maluszka to chetnie pomogę. Jestem tu każdego dnia, gdyż temat mam dodany do ulubionych i zerkam czy ktoś coś napisał. Piszcie dziewczynki co u Was.