Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lenka334

Dlaczego tak

Polecane posty

Gość lenka334

Witajcie. Napisze w telegraficznym skrocie i prosze Was o opinie. Zerwal ze mna facet, bardzo mnie to tapnelo, bo go kochalam i kocham. Zaproponowal przyjazn i naprawde jesli nie rozmawialismy o nas utrzymywal kontakt, ja jednak po kilku takich rozmowach mu odmowilam, potem jak mi oddawal rzeczy poprosilam zeby zostawil je u sasiadki chociaz bylam w domu. Teraz kiedy mu zlozylam sms-em zyczenia urodzinowe nawet mi nie podziekowal :(

Gość SlowikOwa
Bezczał:)

Jeśli on chce przyjaźni (tylko przyjaźni) a Ty go kochasz, to jak się macie dogadać? To jest rozbieżność oczekiwań. On będzie chciał plotkować, a Ty będziesz mu patrzeć w oczy. Jak kogoś pozna - będzie Ci się uzewnętrzniał i mówił że jest szczęśliwy, a Ty będziesz cierpieć. Po co?

Gość lenka334
Tak dlatego wlasnie tej przyjazni nie chcialam. Ale dlaczego mi nie podziekowal chociaz za te zyczenia? Z naszego zwiazku to ja przezywam, a on jesli to moze z pare dni po zerwaniu jesli w ogole.

Nie wiem czemu nie odpowiedział, ale to przykład na to że Tobie bardzo zależy na nim a on ma to gdzieś ... nie będziecie razem i pogódź się z tym. Wtedy będzie Ci łatwiej.

Gość lenka334
Żeby to bylo takie łatwe. Nie potrafie, nie chce sie z tym pogodzic.

Gość przychlast wiosennowigilijny
Wysyłasz ludziom w ich urodziny życzenia łaskawie dając im możliwość podziękowania a jak nie to piszesz o tym na kafe? Nie chce być Twoim znajomym:( Mo że miał przyjęcie po prostu. Może nawet odebrał tego smsa ale w urodziny wiadomo jak jest. Mógl go przypadkowo skasować np i nie zdaje sobie nawet sprawy, że były życzenia. A moze postanowił schłodzić atmosferę bo czuł, że jest zbytnio napięta? A co napisałaś mu w tych życzeniach?

Pogodzenie się z utrata marzeń i nadziei wymaga czasu. Nie każę Ci pogodzić się z tym w 5 minut. To podobnie jak ze śmiercią kogoś bliskiego - na początku jest zaprzeczenie, potem złość, płacz i z czasem pogodzenie się. To proces i ma swoje etapy. Najważniejsze to przejść przez wszystkie, dojść do końca i nie utknąć (np. na żalu i płaczu) - bo to jest bardzo szkodliwe dla nas samych.

Gość lenka334
On innych tego nie wymagam i od niego tez nie wymagam, ale tylko mialam nadzieje, ze zobacze chociaz jego mile slowo skierowane do mnie :( Jacek wiem, ze to proces i z tego co czytam, to przechodze te kolejne etapy, tylko, ze ja nie chce go stracic, nie chce odpuscic :(

Gość A łyżka na to.....
Każdy tez ma prawo wyboru i nie możesz zmuszać czy oczekiwac od kogos czegoś,czego ktos nie chce.

@Lenka Ale czego nie chcesz stracić? Przecież już straciłaś jego miłość. Nie kocha i nie jest z Tobą. Więc jak możesz stracić coś czego już nie masz?

Gość lenka334
Mam go jeszcze w swoim sercu, mam nadzieje, mam go w myslach, mam poiczucie, ze jest tak blisko, ze w ogole jest bo zyje.

Nie wiem czemu się dziwisz. najpierw odwalasz fochy z zostawianiem rzeczy u sąsiadów, a teraz oczekujesz, że jednak będzie miał z Tobą kontakt? na jego miejscu też bym Ci nie podziękowała, bo bałabym się, że taki sms-owy kontakt to wręcz zaproszenie do kolejnych kłopotów, a może ma ich już z Tobą w roli głównej po dziurki w nosie?

Gość lenka334
Tak moze i tak. On z byłymi ma dobre kontakty, normalnie sie kontaktuja, odwiedzaja jak dorosli ludzie.

Gość lenka334
Probuje go odciac gruba krechą, bo wciaz go kocham, kontakt z nim mnie boli, widok jeszcze bardziej. Taki kontakt z nim, przyjazn mnie przerasta, uwazam, ze jest to udawanie.

Gość lenka334
Duzo sie pisze i mowi o tym, ze takie przyjaźnie po zwiazkach to hipokryzja, że są możliwe ale poźniej kiedy emocje opadną. Jesli stac go na taka doroslosc to powinien mnie chociaz zrozumiec. Tak mysle.

Lena. Piszesz, że przyjaźń z nim teraz Cię przerasta. I OK. Nie musisz się przyjaźnić z nim jak Cię to boli. Ja to rozumiem. Wiec się z nim nie kontaktuj jak boli. Sama sobie generujesz większy problem bo kontakt z nim Cię boli, przyjaźnić się nie możesz a wysyłasz SMS. Zerwanie kontaktu i powiedzenie mu że na razie nie będziecie się widywać bo Ci to boli jest OK. Tylko trzeba być konsekwentnym. Po co szukać kontaktu na siłę, cierpieć i czuć się jeszcze bardziej odrzuconym. Może ty jesteś masochistka emocjonalną i lubisz się dręczyć? Tylko po co ...

Gość izabella izabellini
Dzisiaj odebralam z salonu nowiutenka toyote yaris, jest super, komfort jazdy wspanialy, tak sie ciesze.

Brawo izabela. A jak to sie wiąze z tym wątkiem?