Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julita m.

jakie zupy lubicie i jakie gotujecie??

Polecane posty

Gość julita m.

jestem młodą mężatką i szczerze mówiąc dopiero uczę się gotować. Może coś polecicie bo do tej pory gotuje na zmianę: zupę pomidorową, ogórkową, rosół, barszcz czerwony i żurek

Gość julita m.
o krupnik też umiem:) a jak robisz serową zupę?

Gość teQuillllllla
kupuje się gotowe

Gość grubcia456789
ja do tych co wymieniłaś gotuję jeszcze jarzynową, grzybową, pieczarkową i serową

Gość WPooo
rosół pomidorowa ogórkowa żurek barszcz ziemniaczana jarzynowa kalafiorowa brokułowa koperkowa pieczarkowa grzybowa szczawiowa szpinakowa kapuśniak grochówka fasolka po bretońsku (można do zup zaliczyć) krem z pieczarek, serków topionych z pulpecikami krem z porów krupnik grysikowa to chyba tyle :D :D :D

Gość redapple84
1. grochowka. 2. Pomidorowa. 3. Barszcz ukrainski. 4. Ogorkowa. 5. Strogonoff (ale robie gesty, czesciej jako sos do ziemniakow, ale i z chlebem).

Gość redapple84
O krupniku zapomnialam. Gotuje tylko te, bo je lubimy :) Ale dla mojego dziecka i meza i tak nie ma to jak miecho, ziemniaki i surowka, zupy jedza, ale... woleliby nie :P

grzybowa i grysikowa tez ;) tak zadko robie ze az mi wylecialo z głowy ;) Jeszcze robie kapusniak z bialej kapusty czy kiszonej I zupę byle co hah wszystkie warzywa do gara czasem jakies pulpety i ryz makaron czy lane kluchy zalezy co mam ^^

fasolka tez ale ja robie jako 2 taka gesta ze lyzka staje mozesz grochówke robic choc ja nie robie nie lubie

Gość cospodobnego
Warzywna (kupuję mieszankę wiosenną w Biedronce), pomidorowa, rosół, serowo - cebulowa z ziemniakami (dwa serki topione, cebula), żurek:)

Żurek jest poezja,uwielbiam również szczawiowa i botwinke:)

Gość WPooo
a co to za zupa botwinka??

SZCZAWIOWA______korpus z kurczaka albo kość schabowa albo trójkąt żeberek albo skrzydło indyka (wersja mięsna) albo łyżka masła (wersja bezmięsna) łyżka masła 2 pęczki szczawiu duża marchewka, mała pietruszka, kawałek pora 1kg ziemniaków sól, pieprz jaka ugotowane na twardo - opcjonalnie śmietanka kremówka - opcjonalnie

BOTWINKA______1 duża marchewka (młoda lub jesienna), starta na grubej tarce 1 pietruszka (młoda lub jesienna), starta na grubej tarce 1/2 kg botwinki wraz z buraczkami wielkości nie mniejszej niż jajko lub limonka 2 litry bulionu (mięsnego lub warzywnego wraz z 1 łyżką masła) 250 ml śmietany 18% 1 łyżeczka mąki zmieszana z odrobiną wody 2 łyżki soku z cytryny

Gość fgbfd
ja pomidorowa, krupnik, jarzynowa, rosol, grzybowa rzadko bo nie mam suszonych grzybow a nie kupuje bo z robakami, krem ziemniaczano porowy, mleczna, poza tym moja mama robi swietny bulonik, barszcz ukrainski, ogorkowa

Wystarczy suszone grzybki zamoczyć na godzinkę w miseczce wody,i ew.robaczki zawsze wypłyną:)więc śmiało gotuj jesli lubisz.

Gość ma---rlenaa
Nie wiem czy ktoś z Was jadł kiedyś zupe szpinakową. Ja na poczatku troszkę sie wzbraniałam przed jej zamówieniem, ale teraz kiedy zasmakowałam mogę jesc non stop. A najlepsze zupy podaja tutaj http://antich.pl/zupa-dnia.html

Ja gotuje : rosół pomidorowa ryżowa krupnik(koniecznie z żołądkami) flaczki jarzmowa ogórkowa grzybowa barszcz czerwony barszcz ukraiński barszcz biały żurek fasolówka grochówka

ja gotuję pomidorowa ogórkowa barszcz biały barszcz czerwony krupnik grochówka kalafiorowa jarzynowa

Gość zdegustowana joasia
a Lizabet nic nie gotuje? :P

Gość lucynnkowska2
W piątek pierwszy raz jadłam w życiu zupę rybną w Antich. Kurcze nie wiedzialam ze zupa rybna moze byc taka dobra... Chyba czas właczyć ja na stałe do menu.

Gość do mamyMalpki
jak robisz krem z cebuli?

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Ja gotuję rosól, żurek, barszcz czerwony, cebulową, krupnik, ryżową, pomidorową, grochówkę, ogórkową, jarzynową, pieczarkową, kapuśniak z kiszonej, zalewwjkę i chyba tyle.

Gość Loli tta
bez mięsa.

a ja mam leniwca i od tygodnia nie gotuję - oddałam władzę nad garami mężowi, ale narobiłyście mi ochoty na zupę :D

Gość gość
ja gotuję chińską i zupę Romana