Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolka 23

czy możliwe że lekarz zauważy ciążę bliźniaczą dopiero na drugim usg

Polecane posty

Gość karolka 23

czy któraś z was myślała na początku że ciąża jest pojedyncza a potem okazało się że jest bliźniacza

Gość Jopka
Mam znajomego, u którego żony ciążę bliźniaczą lekarz zauważył dopiero 8 miesiącu ciąży. :)

Gość mamamatwins
u mnie ciąża dwujajowa dwuowodniowa dopiero na 2 usg lekarz zauwazyl, ze to sa 2 zarodki, wczesniej byla informacja, ze jest zarodek i krwiak; jesli ciaza jest jednojajowa to jak najbardziej lekarz moze ja rozpoznac na pozniejszych usg

Gość Fifarafffa
Owszem możliwe. Niekiedy na pierwszym USG nie widać drugiego pęcherzyka. Nieraz tak się ułoży. :) Ale później już wszystko ładnie widać. Choć zdarzają się pojedynczy przypadki, że do końca jest przekonanie, że jedno, a okazuje się, że są dwa :)

Gość junn
no że na pierwszym usg nie widać to może się zdarzyć. ale rozpoznanie ciąży bliźniaczej dopiero w 8 miesiącu to coś dziwnego.

Gość pewnie ze tak :)
u mojej kuzynki lekarz rozpoznal blizniaki dopiero w polowie 4 miesiac. :) jednojajowe :) i teraz w rodzinie zamiast jednego jak to oglosili mamy dwoch lobuzow :)

Podnosze ;) Są jeszcze dziewczyny mogące się wypowiedziec? Interesuje mnie ten temat bo w moim przypadku było, nie wiem czy nadal jest prawdopodobieństwo ciazy bliźniaczej. jak tak czytam to troche w szoku jestem, że u niektórych dziewczyn tak późno wykryto ciaże bliźniaczą. Słyszałam że trzeciego może nie zauwazyć, ale drugiego?