Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZakochanaPoUszy00

Zajście w ciąże dzień przed dniami płodnymi

Polecane posty

Gość ZakochanaPoUszy00

Cześć dziewczyny ;) Mam do was pytanie. Dzisiaj kochałam się ze swoim chłopakiem. Prawdę mówiąc nie był to pełny stosunek, bo praktycznie cały czas pieściliśmy się nawzajem w inny sposób. Jedynie na samym końcu chłopak we mnie wszedł, doszedł na zewnątrz, jakieś 5 sekund po wyjściu ze mnie. Wcześniej na penisie nie miał już preejakulatu, w trakcie mówił, że też nic nie czuł, żeby coś leciało, a sam stosunek trwał max... 2 minuty? Mam cykle 30-31 dniowe, przynajmniej takie ostatnimi czasy miewam. Dzisiaj był 12 dzień cyklu. Jeśli wierzyć teorii powinnam mieć owulację za 4 pełne dni... Jak myślicie, duża jest szansa zajścia w ciążę? Tylko błagam was, nie płaczę tutaj, że jestem głupia i niemądra, pytam bo trochę nas poniosło i czy muszę brać tabletkę 72po ;)

4 dni przed owulacją jak najbardziej można zajść w ciążę. Pytanie czy znalazły się tam jakieś plemniki zdolne do zapłodnienia.

Gość ZakochanaPoUszy00
Chłopak wytarł porządnie penisa przed wejściem... i tak jakby go "wycisnął"? Wypłynęło wtedy wszystko co miał w nasieniowodzie...

Gość junn
jak mógł wycisnąć i to z nasieniowodów? plemniki mogły zostać w cewce moczowej.

Gość ZakochanaPoUszy00
ahh, sorki, pomyłka, z cewki moczowej... okej mój błąd :D

Gość na dwoje babka wrozyla
Ty zdolna do zaplodnienia moglas juz byc, ale pytanie czy jakis plemnik zostal w pochwie? Jesli tak, spokojnie doczeka do owulacji te dwie, trzy doby.

Gość de-monika
Dni płodnych nie powinno się obliczać. Być może owulację masz później albo wcześniej. Zacznij dokładniej obserwować swoje cykle. Fajne są mikroskopy owulacyjne.

Gość sdfghtdv
Brak podstawowego pojęcia widzę, już pomijając to że się nie oblicza tylko obserwuje. 4 dni przed owulacją to jak najbardziej są dni płodne. Dlaczego ludzie myślą że dni płodne to tylko dzień kiedy miała miejsce owulacja. Do dni płodnych się zalicza, dzień owulacji, 48 godz po niej, oraz 5-7 dni przed nią kiedy to plemnik może sobie przeczekać spokojnie w drogach rodnych kobiety do momentu jajeczkowania. Podczas dni niepłodnych taki plemnik nawet by 2 godzin nie przeżył. Poza tym penisa nie da się wytrzeć i wycisnąć czy co tam jeszcze twój facet próbował. nawet jak się wysikał to cewka moczowa łączy się z nasieniowodem na pewnym odcinku dopiero i nie da się w ten sposób wypłukać.