Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 gdfffffdgdgdgdff

ILE ZARABIA ANESTEZJOLOG?

Polecane posty

Go艣膰 gdfffffdgdgdgdff

Ma kto艣 mo偶e bliskiego znajomego/rodzin臋 anestezjologa?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Lodo艂amaczer
za du偶o zarabia 馃槨

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 danp
O co chodzi ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gdfffffdgdgdgdff
"za du偶o zarabia " no to na pewno nie. Lekarze nie zarabiaj膮 za du偶o. ale to nie o tym dyskusja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 danp
To o czym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karinarese
nie za du偶o :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gdfffffdgdgdgdff
o tym ile konkretnie zarabia anestezjolog m艂ody, kt贸ry dopiero przyszed艂 do pracy po specjalizacacji 2 stopnia. Czy jest to rzedu 5 czy 10 tysiecy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 danp
5

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gerger643t4t
[zg艂o艣 do usuni臋cia] gdfffffdgdgdgdff "za du偶o zarabia " no to na pewno nie. Lekarze nie zarabiaj膮 za du偶o. ale to nie o tym dyskusja Jak ktos zarabia 10 razy tyle co p艂aca minimalna to uwazam ze za duzo. teraz lekarz w szpitalu na reke wezmie 10 czt 15 tysiecy. To ma艂o?? To z naszych podatk贸w jest. Co innego jakby to by艂 szpital prywatny. Jak ich stac to niech sobie tyle p艂aca. Dlatego jest u nas taka drozyzna , wysokie podatki aby niektore grupy zawodowe mia艂y lepiej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gdfffffdgdgdgdff
jak mo偶na por贸wnywa膰 pensje lekarza do statystycznego kowalskiego?! niektorym to si臋 ju偶 naprawde w dupach przewraca...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gerger643t4t
A nie mozna por贸wnywac?? Jestem pewny ze w panstwowych szpitalach w innych krajach nie maj膮 zarobk贸w tak drastycznie wiekszych od reszty. Powinno tak byc ze pracuja w szpitalu i koniec albo tylko prywatnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gdfffffdgdgdgdff
wyobraz sobie 偶e maj膮 niepor贸wnywalnie lepsze. Tylko 偶e tam to si臋 tak nie rzuca w oczy bo "kowalski" po prostu zarabia 5 razy wiecej ni偶 w Polsce i tyle r贸偶nicy i nie. nie mo偶na por贸nywa膰. Bo lekarz to specjalista, kt贸ry sko艅czy艂 makabrycznie trudne studia, sta偶e, wiele po艣wi臋ci艂, ratuje 偶ycie a jego praca jest naprawd臋 ci臋偶ka, stresuj膮ca i obci膮zaj膮ca

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bleblebelebelebkjk
a taki lekarz w szpitalu naprawd臋 robi g贸wno. O wiele wi臋cej robi po艂o偶na czy piel臋gniarka. Chocby we偶 sam por贸d, odbiera go po艂o偶na, a lekarz tylko przyjdzie wyczy艣cic i zszyc, a kto zgarnie kas臋? Dodatkowo we偶 pod uwag臋, 偶e lekarz wi臋kszosc swojego dy偶uru siedzi w gabinecie, zastan贸w si臋 co tam robi? Mo偶e modli si臋 o zdrowie pacjenta? haha 艣pi sobie wygodnie, kiedy inni odwalaj膮 jego robot臋. A o bardzo trudnych i wyczerpuj膮cych studiach mi nie pieprz, bo sie tylko o艣mieszasz. I nie neguj tego co pisze, bo na ten temat co艣 wiem. Mam 25 lat sta偶u w szpitalu. A z Twoich wypowiedzi widac, 偶e to Ty szanowny/ na pan/i dr. Jeste艣 bo bardzo ociekaj膮 jadem. Oczywi艣cie moja wypowiedz nie tyczy si臋 wszystkich lekarzy, ale wi臋kszo艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gdfffffdgdgdgdff
studia niby nie s膮 trudne? a praca nie jest obci膮偶aj膮ca? trzeba por贸wnywa膰 r贸偶ne oddzia艂y. Wiadomo, 偶e na niekt贸rych jest luuz, ale wi臋kszo艣膰 jest takich, 偶e lekarz nie ma czasu nawet si臋 wysika膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gdfffffdgdgdgdff
i sprawdz sobie w internecie jak kobiety z porod贸wki wspominaj膮 po艂o偶ne- chamki, prostaczki, szmaty zwyk艂e, a jak lekarza...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bleblebelebelebkjk
nooo sprawd藕 jak wsominaj膮 lekarzy, niby nie jedno dziecko mia艂o problemy zdrowotne, bo lekarzowi si臋 nie chcia艂o du*y ruszyc? Poza tym, wi臋kszo艣c pacjentek nawet nie wie, 偶e lekarz co艣 spieprzy艂, bo zawsze s膮 kryci. Ostatnio by艂o przypadek, w szpitalu kt贸rym pracuje. Pacjentka po ci臋ciu dosta艂a krwotoku, bo lekarz zapomnia艂 przy偶egac naczynia. Pacjentka by艂a otwierana kolejny raz. A my艣lisz 偶e zosta艂a poinformowana o winie lekarza? Chcesz to mog臋 ci setki takich przypadk贸w przytoczyc, tylko po co...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gdfffffdgdgdgdff
a ja miliony takich, gdzie lekarze jednak lecza, a nie zabijaj膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bleblebelebelebkjk
twoje s艂owo przeciw mojemu. A i tak wiem, 偶e nic do Ciebie nie dotrze, bo jeste艣 zapatrzony/na w swoj lekarski 艣wiatek nierob贸w. Wi臋c powodzenia na dalszej drodze 偶ycia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gdfffffdgdgdgdff
jak trafisz kiedy艣 na dobrego lekarza, o co nietrudno, 偶ycz臋 偶eby艣 zmieni艂 zdanie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niestety ale
wi臋kszo艣c ludzi raczej nie jest zadowolona z us艂ug lekarzy. A na pewno ka偶dy kto choruje na cos wi臋cej ni偶 grypa raz do roku. Ja bywa艂am w szpitalach i wiem, ze wielu "lekarzy" wiedzia艂o o mojej chorobie mniej ni偶 ja. No ale ja sobie sama recepty nie wypisz臋 ;]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wukrw na debila
gdfffffdgdgdgdff je艂pie to jest z kasy pa艅swtwowej wi臋c kowalski ma prawo do pytania dlaczego tak du偶o? Dla por贸wnania stosunek najni偶ej pensji do najwy偶szej w Szwecji to 1:4 w Polsce 1:320

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gdfffffdgdgdgdff
no to jak lekarze maj膮 tak 艣wietnie, to pisz matur臋 na 90% z biologii i chemii, dosta艅 si臋, sko艅cz i b臋dziesz mia艂/mia艂a ten cudowny raj pracy lekarza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niestety ale
gff nie wiem, czy 90% to du偶o czy nie, bo ja normaln膮 matur臋 plus egzaminy na studia, ale z tego co wiem to trudne nie by艂y. Moi znajomi pozdawali jako艣 :) Jako艣 wida膰 studia trudne nie byly skoro "produkuj膮" lekarzy nieumiej膮cych rozpoznac grzyicy sk贸ry. (Podpowiem ci, bo moze tez nie wiesz jak to wygl膮da, to taki okrag艂y slad, kt贸rego nie da si臋 z niczym pomyli膰). Nie m贸wi膮c ju偶 o pomocy choremu na cukrzyce 1 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gdfffffdgdgdgdff
grzybica sk贸ry mo偶e wygl膮da膰 na 100000 r贸偶nych sposob贸w, wi臋c Twoja wiedza z zakresu dermatologii jest nik艂a. Ja po operacji tarczycy mia艂am 艣lad, kt贸ry wygl膮da艂 w艂a艣nie jak grzybica, chocia偶 jej nie mia艂am. Niestety medycyna to nie dr. House

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wypilam sok z cytryny
Nie wiem ile zarabia anestezjolog, ale mog臋 zapyta膰 m臋偶a. M贸j m膮偶 jest lekarzem radiologiem i zarabia 艣rednio 18-19 ty艣.

Udost臋pnij ten post

Znam jednego i zarabia ok艂o 7 tysiecy pracuje na etacie w szpitalu :) i problem nie jest w tym 偶e zarabia ma艂o jako 偶e dostaje ma艂膮 pensj臋, tylko do niego nikt nie leci z 艂ap贸wk膮, ani nie dorobi sobie po godzinach w prywatnym gabinecie :p i to w艂a艣nie boli anestezjolog贸w, ta niesprawiedliwo艣膰 :p Poza tym mam w rodzinie chirurga i z tego co m贸wi widz臋, ze anestezjologa uwa偶a na mniej wi臋cej tym samym poziomie co lepsz膮 piel臋gniark臋, tak膮 kt贸ra pomaga przy operacjach, a nie tak jak r贸wnego sobie lekarza i to te偶 musi by膰 dla takiego anestezjologa przykre.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gdfffffdgdgdgdff
ja wiem tylko tyle, 偶e anestezjolodzy maj膮 tzw "niep艂odno艣膰 wziewn膮". termin oczywi艣cie umowny, natomiast rzeczywi艣cie z powodu nawdychania si臋 wszystkich tych 艣rodk贸w, maj膮 bardzo du偶e k艂opoty kobiety z zaj艣ciem w ci膮偶e, dlatego zazwyczaj rodz膮 dzieci w trakcie robienia specjalizacji, nim jeszcze na powa偶nie si臋 tym b臋d膮 zajmowa膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niestety ale
taaaaaa ci臋偶ko rozpoznac grzybic臋 :) Bo faktycznie :) Tylko, 偶e bidna pani docht贸r nie mia艂a poj臋cia co to jest. Jesli diagnoz臋 geybicy sk贸ry por贸wnujesz do Ha艂sa to widze, ze te偶 jeste艣 z "tych"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Beyonceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
lekarze nie zarabiaja duzo... niez艂y dowcip :D mam w rodzinie wielu lekarzy i zarabiaja bardzo duzo kilkanascie razy tyle co przecietny Kowalski

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gdfffffdgdgdgdff
" Tylko, 偶e bidna pani docht贸r nie mia艂a poj臋cia co to jest. " najpierw semestr na studiach dermatologii, potem 4 lata na specjalizacji. Naprawd臋 s膮dzisz 偶e to by艂 jej pierwszy kontakt z grzybic膮? ;/

Udost臋pnij ten post