Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anetalaa18

2 tydzien ciąży-jak wybrać ginekologa?

Polecane posty

Gość danp
W takim stanie chcialo ci sie figlowac ? A moze ten brak okresu jest spowodowany ogolnym stanem zdrowia prosze szanownej pani ?

Gość danp
No u prywatnego jest platnie, ty na pewno masz z glowa wszystko ok ? :D

Gość Anetalaa18
w takim stanie nie figlowałam, chora jestemn od kilku dni.

Gość danp
Koszt wizyty ok 100zł , wez od chlopaka ;p

Gość uhauha
Po pierwsze masz już 18 lat, a to już najwyższy czas żebyś zaliczyła ginekologa, do tego dochodzą nieregularne cykle, co 3 mies. to bardzo źle, a Ty tak nic z tym nie robiłaś zeby uregulować? Trochę to dziwne że masz czas na sex, a żeby wybrać się do lekarza to już nie. Strasznie to nieodpowiedzialne.Kiedy minie czas spodziewanej miesiączki zrób test i wtedy dopiero wykaże on czy jest ciąża. Lekarza wybierz normalnie. Poszukaj w internecie który jest w Twojej miejscowości najlepszy, no i żeby był niedaleko, tam idziesz i zwyczajnie mówisz że podejrzewasz ciążę i on założy Ci kartę ciąży i będzie umawiał na kolejne wizyty.

Gość takasee
http://www.rynekmedyczny.pl/Poradnia_ginekologiczna,Jaros%C5%82aw,3_Maja,ZOZ,1567770,1567793,1567798 Warto czasem sprawdzić w necie więc zadzwoń zapytaj czy płatne umów się na wizytę. Po wizycie w niedziele przy obiedzie pokaż fote z usg i powiedz rodzicom że to zrobi z nich dziadków.

Gość Anetalaa18
do cholery przestan śmiac się ze mnie! nie rozmawiam na temat skraw kobiecych z innymi ludzmi wiec skąd mam sie wszkiego dowiedzieć? szukam pomocy tutaj a ty mnie traktujesz jak gówniare... wiem ze idać prywatnie się płaci... chce poprostu wiedziec w jakich granicach kosztuje wizyta!?

Gość Anetalaa18
moje koleżanki mówiły mi ze nie ma powodu do obaw... wierzyłam im ze nie musze chodzic do lekarza ze to sie unormuje

Gość uhauha
A po co chcesz iść prywatnie? Za dużo masz kasy? Dlaczego nie chcesz na NFZ? Wtedy nic nie płacisz. Nie pojmuję po co bez sensu napychać lekarzowi kiesę?

Gość uhauha
To koleżanki są Twoją wyrocznią> Nie potrafisz sama myśleć? Nie czytasz? Jak może być wszystko w porządku jak cykle masz jak sobie chcą. Musisz mieć jakieś problemy hormonalne albo cholera wie. Lekarz Ci powie.

Gość Anetalaa18
dziękuje, za wasze poważne odpowiedzi

Gość takasee
W każdym zakątku Polski są różne ceny w Katowicach Wrocławiu Łodzi 100-300zł w Warszawie 100-500 zależy jaki lekarz jaka wizyta, poszukaj poradni ginekologicznej takiej co ma podpisany kontrakt z nfz i zapisz się do ginekologa z funduszu to nic nie zapłacisz.

Gość Anetalaa18
wszedzie czytałam, wszedzie pisało ze nieregularne cykle to norma, ze w moim wieku to jeszcze nie powod do zmartwien dlatego się nie przejmowałam i to zbagatelizowałam

Gość danp
Zachowujesz sie jak gowniara to tak cie traktuje, proste jak jebanie - na ten temat cos tam chyba wiesz :D

Gość uhauha
a czemu chcesz iść prywatnie? Tylko po to żeby lekarz powiedział ci: tak, jest pani w ciąży to taki i taki tydzień, założę teraz pani kartę ciąży. Do widzenia. A Ty z wyjdziesz z pustą kieszenią :-O

Gość danp
Jak pojdzie na NFZ to spotka sąsiadki ;)

Gość stokrocia0
Czesc, mialam kiedys podobny problem ale na szczescie przeczucie okazalo sie bledne. Nigdy nie zapomne tamtej chwili, tak jakby mi sie swiat osunal na nogach. Rowniez i w twoim przypadku moze okazac sie podobnie, a panika to ostatnie co Ci pomoze w tej sytuacji. Dziewczyny, przylaczcie sie do forum http://forum.nienawidzefacetow.pl/index.php Nie indexowane w google, pewnosc ze zaden dran nie bedzie sie nabijal z naszych postow! Zaproscie kolezanki, i miejmy cos, czego zaden facet miec nie bedzie! Prywatnosc...

Gość Anetalaa18
tylko tak pytam na wszelki wypadek, wole NFZ. chciałam tylko wiedziec czy duzo kosztuje wizyta..

Gość uhauha
Jak dla kogos kto nie pracuje, to kazda kwota jest za duza!!!

Gość Anetalaa18
no razja.

Gość Anetalaa18
tak strasznie się boje... przedemną matura, studia... a tu dziecko... ;(

Gość danp
Trzeba bylo myslec przed a nie po :D pojdziesz na mature z smartfonem i zdasz ;p

Gość jak dawałaś dupy bez
zabezpieczenia i to w dni płodne to chyba wiedziałaś że możesz w ciąże zajść? :o aż taka tępa jestes? trzeba było sie zabezpieczać albo nie dawać dupy to nie miałabyś teraz problemu :o

Gość danp
Zapomnialo sie jej z tego podniecenia

Gość junn
do ginekologa jeśli to ciąża to jest sens iść dopiero ok 6-7tygodnia liczone od pierwszego dnia ost. miesiączki. powtórz test albo wybierz się na beta hcg -robi się to z krwi i nie ma tu wątpliwości czy to ciąża czy nie. Nie trzeba skierowania -koszt ok 25zł.

Gość Serafina_90
Załamałam się. Masz 18 lat, nie chcesz być jeszcze matką, wiesz że to nieodpowiedni dla Ciebie czas, na dodatek jesteś świadoma tego, że z rodzicami może być problem, a mimo to współżyjesz z chłopakiem bez zabezpieczenia! Jesteś aż tak głupia czy upośledzona???

Gość Anetalaa18
po pierwsze nie wiedziałam ze mam dni płodne! po drugie było zabezpieczenie ale gumka pękła! po trzecie prosze nie posadzac z gory (to był mój 2 raz)! po czawarte nie obrażac mnie, lepiej nich co niektóre osoby popatrza na siebie!

Gość Anetalaa18
po piąte dziękuję za miłe słowa ;( ;( czasami sie zastanawiam czy lepiej by było gdyby mnie było mnie na swiecie... m.in. nie zajmowałabym wam czasu swoimi problemami które i tak macie w dupie

Gość junn
no już nie uderzaj w tak rozpaczliwe tony. Masz przecież rodzinę i to ona będzie przy tobie a nie forum w necie i przypadkowi ludzie. Kafe to takie forum gdzie są mili i niemili ludzie. Trzeba przywyknąć. Nie ma co się przejmować że inni mają nas gdzieś. Gdy się kogoś nie zna to chyba jasne że przejmuje się jego problemami mniej niż gdy dotyczy to kogoś z rodziny bądź przyjaciela. Wyluzuj. Zacznij od potwierdzenia ewentualnej ciąży a gdy już będziesz pewna to będziesz miała czas na dalsze rozmyslania.

Anettaa 18 nie przejmuj się głupimi komentarzami złośników, zawsze znajdzie się jakiś wrzechwiedzący. Najlepiej będzie jeśli pójdziesz do lekarza w przychodni, no chyba że stać Cie na prywatne wizyty, za każdą wizytę trzeba liczyć około 100zł. Wtedy na 100% będziesz wiedziała czy faktycznie jesteś w ciąży, nie ma co na zapas panikować.