Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfsgsfggsd

Jak byłam mała piłam wode z kałuży. A wy jakie macie jakieś wspomnienia?

Polecane posty

Gość dfsgsfggsd

Pamiętam jak chciało mi się pić a nie chciało mi sie do domu lecieć i odrywać od zabawy. Wolałam się pochylić nad kałużą i ją pić :D :o

Gość ja pierrrrr :/
karmiłam koleżankę piaskiem :/

I to były piękne czasy...i ludzie zdrowi byli....

Brałam podwórkowy ślub z kolegą :D Swoją drogą to jedyny związek mojego życia :O

Piasek, woda z hydrantów, śnieg, kanapeczki na podwórku - jedzone brudnymi rękoma oczywiście, jedna butelka napoju na ileś tam dzieciaków, zdarte kolana i łokcie...i banan na twarzy. I cały dzień na podwórku...i nie było: uważaj, nie idź tam - bo się pobrudzisz :) Biedne te dzisiejsze dzieci

Gość reeeeegegegergerg
ja to pamięta szczacie do kałuży :classic_cool:

I dzieciarnia umówiona z całego osiedla na podchody czy chowanego wieczorkiem :)

Gość MJJBHFFGCFDFDX
o tak snieg wpeiprzałam :)

Gość zwyrollll
kopałem zdechłe koty, te żywe padpalałem na denaturat :classic_cool:

śnieg też ulubiona przekąska zimą, do tego nurkowałam w jakimś rowie przy -30 :D

Gość dfsgsfggsd
Jak miałam jakies 7 lat nasikałam do nocnika brata,zapomniałam to wylać. Starsza siostra zachciała sie w doktora bawić. Ja oczywiście byłam pacjentką. Kazała mi się położyć,powiedziała że da mi lekarstwo do wypicia. Wzięła moczu na łyżke i wcisnęła mi do buzi :o Dopiero jak przełknęłam z grymasem zaczeła się śmiać że właśnie wypiłam swój mocz :D Kiedyś bawiłam sie z dzieciakami w chowanego. Zachciało mi się kupy więc zrobiłam w krzakach. Gdy po raz kolejny ktos szukał,pobiegłam ponownie schować się w te krzaki. Niestety o coś się poślizgnęłam i centralnie czołem wyryłam w te gówno :o Poszłam zabeczana do domu,mama kazała mi samej to zmyć i się ze mnie śmiała a ja sie brzydziłam tego dotknąć :D

Zielone jabłka i gruszki, i mirabelki spod śmietnika....Drzewo zostało. Tylko smakoszy jakoś brak :P

Teraz te dzieci to tylko na kompie graja i w necie siedza ja w ich wieku to rano wychodzilam i caly czas na dworzu sie domki robilo w sklep bawilo itd a teraz to ja nie wiem co to kurva ma byc wtf ja sie pytam

Gość sdfuyt
ja pierdola ale siara z tym klocem na czole

Gość dfsgsfggsd
Wogóle to się dziwie że nie zachorowałam od picia tej kałuży...aż mam gęsią skórke na myśl że takie syfy piłam :o

Biegałam brudna z dzieciakami po wsi, jedliśmy agrest i porzeczki prosto z krzaka, bawiłam się w sklep, szkołę i przynosiłam do domu wszystkie bezpańskie psy i koty :)

Gość dfsgsfggsd
ja trzymała w domu słoik z ziemia i dżdżownice w niej chodowałam. W biurku mojej siostry schowałam raz obrzydliwą ropuche w słoiku :D jak ona ją otwarła to mało zawału nie dostała,od razu awantura i kazała mi się z nią wynosić :D Chodowałam kijanki. Raz bawiłam się w archeologa i znalazłam na podwórku fragment szczęki kota...byłam przekonana że to od dinozaura i trzymałam w pudełku w szafce :D Kiedyś koleżanka powiedziała że w przedszkolu robili remament i na śmietniku jest pełno zabawek. Oczywiście zebrałam ekipe i na rowerach pojechaliśmy na ten śmietnik :D jakaś stara baba nas opieprzała że jeszcze chłopakom by sie nie zdziwiła,ale dziewczyny grzebiące w śmietniku (?) :D

Gość msmvpf
ja obgryzałam siarkę z zapałek i ja jadłam, raz pozarłam siarkę z zapałek z całego [udełka, musieli chować zapałki przede mną...

jak bylam mala to byly jeszcze takie duuze smietniki z 3klapami, czasami mozna nadal je spotkac czesto na nich siadalismy i bawilismy sie w straz pozarna ;) mielismy takich kilka malych drzew na podworku to kazdy wchodzil na drzewo i udawalismy ze jedziemy autami, odglosy typu ynynyn to byla norma :) zabawa w sklep w piaskownicy, chowanego po piwnicy, rozne wyglupy na podworku, i tez wlasnie nie bylo ze ne biegaj, nie dotykaj bo sie spocisz co sobie przypomnialam to nawet robilismy zawody w pilke nozna miedzy osiedlami :)

ale się sentymentalnie zrobiło.... :)

Gość diler gliny
kopanie gliny, na moim osiedlu to byl wartosciowy towar.......

A rodzice nie mogli na obiad się doprosić...bo co tam głupi obiad wobec tylu atrakcji na świeżym powietrzu? Koło mojego bloku kiedyś znajdował się taki niby barak, w którym odbywały się wesela. I my tak co i rusz na wesele wpadaliśmy...zawsze coś się dostało :)

i kopanie mega dołów w paiskownicy, w których się potem zakopywało...zawody w skokach z huśtawek, dwa ognie, farby, państwa, guma, skakanka, klasy i wiele innych...aż do kłótni dochodziło odnośnie tego w co się bawimy :p

Gość diler gliny
a jeszcze bazy w chaszczach przed blokiem

Gość ytherg
Miałam do wyboru siedzieć na nudnym przyjęciu u babci albo uczestniczyć w zawodach z moim ciotecznym rodzeństwem rodzaju męskiego o tytuł mistrza w charkaniu na odłegłość Zaryzykowałam i wybrałam to drugie i do dziś mam traumę z dzieciństwa!

Gość diler gliny
kiedys pamietam sie bawilismy w chowanego mialam moze z 6/7 lat i zawsze to bylo w grnaicach bloku, ew ulice dalej. a ja postanowilam ze sie tak schowam ze mnie nikt nie znajdzie. kolezanka odliczałą a ja bieglam i bieglam przed sieibe... dobieglam na inne osiedle. 4 godziny pozniej znalazł mnie brat i przyprowadizl do domu...

Gość ytherg
A ponadto miałam tylko brata z rodzeństwa a on był małym sadystą Dmuchał żaby strzelał do kur w kurniku i znęcał sie nad wszystkim co się ruszało.