Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Angouleme

Jaka jest Wasza ulubiona książka?

Polecane posty

Gość gość
a ja jestem chwilę po lekturze pierwszego telefonu z nieba, bardzo mi się ona podobała i muszę przyznać, że na pewno znajdzie się na mojej liście ulubionych książek.

Gość gość
A mnie po prostu wbiło w fotel, jak czytałam House of Cards. świetna książka. Jedna z lepszych, jakie miałam okazję czytać, super fabuła. są intrygi, świetnie przemyślany scenariusz, super się czyta.

Gość gość
o na pewno przeczytam, bo serial bardzo mi się podobał i tak dla porównania, co lepsze, czy książka czy serial.

Gość gość
Ja szukałam bardzo długo "Clariel" Garth Nix i dopiero znalazłam w Matrasie jak kogoś kręcą takie tematy (Stare Królestwo) to podrzucam linka http://www.matras.pl/clariel.html W Matrasie jest przedsprzedaż premiera dopiero 26.03

Gość gerdii
Warto sobie poczytać "Gdy kochają anioły" Dariusza Kunickiego. Dobra książka w podróż, czy po prostu do poczytania w domu popołudniami. Wciąga, wzrusza, porusza, czyli ma to wszystko co powinien mieć dobry romans.

Gość gość
a moim zdaniem książką, którą zdecydowanie dobrze jest przeczytać jest Ten słynny kostium. Fantastyczna opowieść nie tylko o kostiumie J. Kennedy z momentu zamachu na jej męża, ale też opowieść o marzeniach, modzie, stylu szyku. No jednym słowem super książka.

Gość gość
Ciekawa jest historia z książki ,,W pogoni za miłością ". Główny bohater mimo że z bardzo dobrego domu to schodzi na złą drogą i zaczyna się staczać – tyle o fabule. Można rzeczywiście łatwo wejść w ten świat, jest połowa lat 70 XX wieku i charakterystyczny dla tamtych czasów klimat w książce.

Gość gość
Ania z zielonego wzgorza ;)

Gość gość
To prawda też miałabym kłopot, żeby podać jedną, ulubioną książkę. Już lepiej z autorem, bo jestem fanką Michała Witkowskiego i bardzo mnie ucieszyła informacja, że tak wyczekiwana przeze mnie fynf und cfancyś w końcu pojawi się w księgarni.

Gość gość
mam ich kilka i też jest tak, że często się pojawiają nowe, a teraz do tego grona dołączyła książka Łukasza Maciejewskiego Aktorki Portrety.

Gość gość
też dużo czytam i ciężko mi jest powiedzieć, która jest moją ulubioną. Ale aktualnie jestem pod wielkim wrażeniem książki Elon Musk biografia twórcy paypala, tesli i spectraX. I tą książkę chcę wam polecić do poczytania.

Gość gość
też miałabym z tym kłopot. Łatwiej mi powiedzieć jaki jest mój ulubiony gatunek, a na pewno są to biografie. Teraz nie mogę się doczekać aż będę mogła przeczytać książkę Marka Rybarczyka Elżbieta II o czym nie mówi królowa. Jestem bardzo ciekawa, czego nie wiem o królowej Anglii.

Gość gość
Ja lubię wszystkie książki Katarzyny Michalak. Ona bardzo ciekawie pisze i jestem bardzo ciekawa jej najnowszej książki Zemsta, a zapowiada się bardzo intrygująco.

Gość gość
Jestem zakochana w książkach hiszpańskiego pisarza Zafona- klimat niesamowity i można czytać bez końca :) Poza tym "Chata" Younga i biografia nowozelandczyka-przestępcy ,który zakochał się w Indiach "Shantaram" Ma ktoś podobnie??

Uwielbiam książki, które napisał Murakami i oczywiście moja ukochana książka " Lot nad kukułczym gniazdem".

Gość gość
A ja kocham fantasy... Książek jest duuuuużo w cholere i nie potrafię określić ulubionej, ale z pewnością tymi, do ktorych sie najbardziej przywiazalam sa: Wiedzmin Zwiadowcy Gra o tron

Gość Rydwanista89
Ulubiona? Chyba Wiedźmin, chociaż nie twierdzę że najlepsza ale ulubiona. Polecam zajrzeć na tą stronę - http://anee.pl mają tu bardzo ciekawe recenzje książek (głównie fantasy i sf).

Gość gość
Nie mam na takiej zasadzie, że cały czas wracam do tej samej książki, albo tego samego autora. To bardzo rzadko się zdarza. Moim ulubionym autorem jest teraz Remidiusz Mróz. A ogólnie raczej szukam rozsądnie, kupuję, gdzie taniej. Zazwyczaj księgarnia Livro. Najtaniej, największy wybór, to dla mnie najważniejsze. A u mnie co trochę pojawia się jakaś nowa książka, która mnie pozytywnie wciąga ;-)

Gość monikaduszyk
Czytam teraz https://rewolucja.co.uk/9788379763979/rewizja Remigiusz Mróz to według mnie jeden z lepszych współczesnych pisarzy polskich. Warto sięgnąć po jego książki, polecam. W księgarni znajdziecie bardzo duży wybór asortymenty, w tym audiobooki i gry planszowe. Ceny przystępne, wysyłka niedroga, opłaca się robić zakupy online.

Gość gość
Genialny autorem jest dla mnie Chmielarz? Przykłady - http://virtualo.pl/wojciech-chmielarz-a48572/ Czytaliście np. Podpalacza? Genialna książka - najlepiej kupcie ebooka, o wiele taniej wychodzi. Ale ogólnie jeśli kręci was ta tematyka, to każdy z jego tytułów was wciągnie. Genialne są np. Cienie. To piąta część serii, ale na spokojnie możecie zacząć czytanie od niej. Wciąga ;-)

Gość gość
Uwielbiam wszystko o Jakubie Wedrowyczu ale moja ulubiona część to Wezmisz czarno kurę genialna jest