Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zero total

Czekając na śmierć

Polecane posty

Gość alinjiaaaa
ślepy czy kulawy ma lepiej niż ktoś kto ma chore jelita albo wrzody na skórze. Naprawdę.

Gość zero total
kobieta podwójna-----> z tym rozmnażaniem masz wiele racji; ja jestem tzw. dzieckiem wpadkowym, więc myślę, że w chwili poczęcia nikt nie brał mojej przyszłości pod uwagę ;) Ja naturalnie bardzo chciałabym zostać matką, miewam o tym nawet sny - ale nie chcę przekazywać dalej tych genów i przyczynić się do powstania kolejnego nieszczęśnika lub nieszczęśnicy. W naszym społeczeństwie wciąż pokutuje stereotyp, że macierzyństwo to najważniejsza z ról kobiety i najwyższe spełnienie. Już nie raz słyszałam teksty "gdybyś miała dziecko przestałabyś się koncentrować na sobie" albo "coś z tobą nie tak skoro nie chcesz rodzić". Kiedyś oglądałam taki program o kobiecie z rzadką wadą genetyczną - dystrofią lipidową. Uparła się, że urodzi jak każda "normalna" kobieta. I urodziła dziecko - syna z identyczną chorobą. Ale to jej nie dało do myślenia i zaszła w ciążę po raz drugi - i znów urodziła chore dziecko. Nie można na siłę prostować natury...

Gość ugugiugiu
autorko, jestes??? a jaki jezyk tlumaczysz?

Gość zero total
francuski... mmmm