Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slubkalubka

czy rozumiecie choc troche slowa

Polecane posty

Gość slubkalubka

a i ja mam jeszcze do was pytanie: w trakcie wesela orkiestra powiedziala, ze zrobi mi jeszcze jedna piosenke jako dedykacja od zony. Piosenka jest po rosyjsku, powiedzcie, czy w miare rozumiecie slowa, mnie trudno to ocenic, bo znam rosyjski, a czy osoby postronne zrozumieja? http://www.youtube.com/watch?v=vPiLZ6x3CQw

Gość Palomaaa
A nie możesz wybrać piosenki którą zrozumieją wszyscy? Która coś dla Was znaczy?

melodia piekna, ale ten kto nie zna wogóle rosyjskiego to nie bedzie rozumiał, (ja nie rozumiem) ale melodia mi się podoba

Gość lekkie jak piórko
ja rozumiem bo znam rosyjski, ale slubniczka ma racje ten kto nie zna rosyjskiego nie zrozumie

a też z 2strony tyle piosenek słuchamy i wogóle ich nie rozumiemy, a nam sie podobają i słowa czasem są nie ważne, a nawet jak ktoś bedzie rozumiał słowa moze ich nie słuchac, bo bedzie np.zajety nie wiem dzieckiem, jedzeniem, piciem, czy rozmową itp

Gość slubkalubka
na 1wszy taniec mam polska piosenke, a ta ros dla nas duzo znaczy, bo kojarzy sie nam ze wspanialymi chwilami w Rosji. wiadomo, ze nie wszystko sie zrozumie, ale takie zdania jak "ja bydu zyc dla tebja, daj mnie ruku, ja budu z taboj, angiel moj" to naprawde nie zrozumieliscie? nie zalezy mi tez zeby wszyscy nie wiadomo jak wsluchiwali sie w piosenke, ale tak miloby bylo jakby jednak ludzie co nieco ponimali, tak jak po angielsku "i love you":) ale jednak sie waham, czy slusznie?

nie bardzo rozumiem to ci napisałaś, bo nie znam rosyjskiego, (ruku, budu ?? co to??) jezeli wam sie ta piosenka kojarzy z wami to ją weźcie, w czym problem?? my bierzemy te piosenki któe nam sie podobają, tak samo z pierwszym tańcem, mamy tego tytanica po polsku bo ona dla nas wiele znaczy, jej słowa, a innym sie ona nie podoba, ale to NASZA piosenka, która w nas zyje, i nikomu tego nie da sie zrozumiem, tylko MY ją rozumiemy dlaczego jest dla nas taka ważna, mamy też jedną piosenke zagraniczną, hahaha nie wiemy co ona znaczy w słowach, ale jak ja oboje słyszymy to zamieramy, a dlaczego tylko MY wiemy, WIEC BIERZCIE JA I SIE NIE PRZEJMUJCIE a goscie raczej nie bedą sie wsłuchiwać co słowa znacza, bo podczas grania jest duży hałas,

To zależy z jakiego regionu Polski jesteś. Jak ze wschodu, np z podlaskiego to ja myślę ze niektórzy powinni co nieco rozumieć. Ja rozumiem ale dopiero jak napisałaś, jak bym posłuchała tak kilka razy to tez bym się wtedy wsłuchała w słowa i zrozumiała więcej. Ale tak jak by mi jeden raz przeleciała taka piosenka to nie dużo bym zrozumiała.

Gość dominaiia
"ja bydu zyc dla tebja, daj mnie ruku, ja budu z taboj, angiel moj" to naprawde nie zrozumieliscie?" Ja będę życ dla Ciebie, daj m iręka, ja bede z Tobą, aniele moj tak mi sie wydaje ze to to oznacza:) ladna piosenka. Skoro piosenki nie wybraliscie z kosmosu, bo tak i juz, ale laczy Was cos z Rosja, spedziliscie tam piekne chwile to wydaje mi sie, ze idealnie bedzie oddawala to i goscie zrozumieja dlaczego ta, a nie inna piosenka. Znaczy cos dla Was. I jesli nawet slow nie zrozumieja to wydaje mi sie, ze jest to trafny wybor, bo cos jak sama powiedzialas z Rosja Was laczy. Ja bym zrozumiala 5przez 10 pewnie, bo rosysjki znam tyle o ile. Ale mnie nie przeszkadza to jej sluchac i sie usmiechac, bo melodia piekna i slowa tez.

Gość aj tam aj tam nie gadajcie
slubniczka naprawde tak trudno sie domyslic, ze ruku to reka, a budu to bede??? tym bardziej, ze jest kontekst podany... rece opadaja

Gość dominaiia
a zreszta na weselach leci czesto biale jerozy i jakos kazdy sie bawi swietnie przy takiej piosence. Takze gdzies tam w trakcie wesela moze i to zostac puszczone. Kto zrozumie to zrozumie, kto nie to i tak jak mowilam przyjemna jest muzyka i taka porywajaca:) hmm moze i ja ja wykorzystam, ale nie dla meza, bo u nas nie bedzie dedykacji, ale moze gdzies ja wpleciemy. Mamy dj takze byloba by w oryginale.

Gość slubkalubka
dzieki:) to juz nie zwazam na krytyke mamy i ja wezme:) ludzie urodzeni przed 1986 powinni miec w szkole rosyjski:)