Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość albo co by chciała a z jakis t

czy narzekanie na dolegliwosci ciązowe (uskarzanie sie) przy osobie

Polecane posty

Gość albo co by chciała a z jakis t

która (wiemy) ze od lat sie stara o dzieco jest duzym nietakte ? ? ?

Gość Mamuśka007
No ja bym sobie darowała.

Gość kjjjhgfffcb
narzekanie generalnie nie jest fajne i niczemu nie służy. Ale jak ciężarna czasem zamarudzi w stylu "dość mam już tego bólu pleców" to nie ma w tym nic złego. Można by tym tokiem myślenia powiedzieć, że nie wypada narzekac na kiepską pracę przy bezrobotnym, czy na męża przy osobie samotnej

No ja bym pewnie o ciąży nie mówiła w ogole, natomiast jesli się wspomina coś, bo np. widać brzuch i tamta osoba zapyta, to czemu nie mówić o dolegliwościach??? Przynajmniej może się tamta pocieszy, ze nie musi tego przechodzic :-P bo przeciez ciaza i macierzynstwo to nie tylko błogie chwile, a często wręcz przeciwnie :-P warto, zeby kobiety bezdzietne nie z wyboru miały tego świadomosc, bo potem najciezej przechodza baby bluesa wlasnie matki, ktore dłuuugo staraly sie o dziecko...

Gość kjjjhgfffcb
każdy z nas ma jakieś problemy i trudno wymagać żeby inni, którym udało się osiągnąć to, co nam nie wyszło, zaszyli się gdzieś i o tym nie mówili. to jest częścią ich życia więc siłą rzeczy niejednokrotnie się o tym wspominaja. Normalna a osoba nie powinna się za to obrazić. Jasne, ze to przykre, kiedy nie można zajść w ciążę- sama miałam ten problem. Ale nie można wymagać od całego świata, żeby skakał wokół nas na paluszkach. Każdy ma swoje życie, swoje troski i radości i normalnym jest, że staje się to tematem jego rozmów

Gość Mamuśka007
Ok, ale to jeszcze zależy, co to jest za narzekanie. Ja, będąc w ciąży, staram się nie być z tym tematem nachalna, bo po pierwsze nie każdy musi się facynować moim stanem, a po drugie mam kilka koleżanek, które chciałyby być w ciąży, a nie mogą z różnych względów i nie uważam, że to jest na miejscu, żeby o niczym innym nie gadać. Byłam też ostatnio świadkiem takiej sytuacji, gdzie ciężarna pocieszała dziewczynę, która od 3 lat leczy się na niepłodność. Tamtej było po prostu głupio, a ciężarówka tematu przerwać nie chciała. Masakra i brak taktu. Jedno to powiedzieć w dwóch zdaniach, jak się czujesz, a drugie nawijanie o tym przez dwie godziny. No chyba, że druga strona temat podtrzymuje.

Gość kjjjhgfffcb
dlatego tez napisalam ze generalnie narzekanie nie jest wskazane ale nie przesadzalabym tez z tym urazaniem