Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BRANJA BRINK

kucyk na dzien dziecka dopbry pomysl?

Polecane posty

Gość BRANJA BRINK

ZASTANAWIAM SIE nad prezentem dla corci, ma 4 latka.maz proponuje trampoline, ja wolalabym(corka tez) kucyka.ale ma to byc niespodzianka. co lepsze wg was???

Gość hfjkyhkjgjghjghj
Żywego kucyka? To nie zabawka, przecież Twoja 4 letnia córeczka nie będzie w stanie się nim zająć.

Gość BRANJA BRINK
dobra czyli mamy 1:0:)

Gość to swiadczy tylko o tym
hfjkyhkjgjghjghj autorce chodzilo o zabawke

Gość BRANJA BRINK
no zywego kucyka, takiego szetlanda ktory dorasta do 80cm.wiadomo ze dziecko nie da rady go karmic, poic, czyscic i wynosci gnoju, to spada zawsze na starych:/licze sie z tym.

a co do pytania to tez bym wolala trampoline

Gość oko za oko ,zab za???
Trampoline k kucyka zeby miala na czym po czym skakac

myslalam ze chodzi ci o zabawke ale jak nie to mimo wszystko dziwny pomysl moim zdaniem przynajmniej

Gość BRANJA BRINK
Codziennie na śniadanie zjadam kangurzą kupę w ilości 2.654 kg celem odświeżenia swojej gospodarki wodno-elektrolitowej :)

Gość BRANJA BRINK
ale dlaczego uwazacie to za dziwny pomysl?mieszkamy za miastem, mamy oooogromne podworko i dzialke, za domem jest laka, sad, szopa.mala kocha zwierzeta.a trampolina to jeszcze jedna rzecz do kolekcji.znudzi sie.a konik to przyjaciel, na dluuugie lata razemm.konie sa madre jak psy i sie przywiazuja.

Gość to kup tego kucyka
tylko żeby potem nie było tak, że jej się znudzi i go zaniedbacie :/

no tak ale pomysl o tym ze córka ma dopiero 4 lat, a w tym wieku to pieski, kotki, swinki morskie i inne zwierzatka szybko sie dzieciom nudza wiec skad wiesz ze podobnie nie bedzie z kucykiem?

Gość BRANJA BRINK
skad wiem?ano stad, ze corcia wlasnie ma wlasnego psa, 5 myszoskoczjkow i 3 chomiki ktorymi opiekuje sie codziennie z troska i b.sumiennie jak na swoj wiek.i to juz ponad rok!wiec nie sadze by to sie mialo zmienic skoro juz jako trzylatka potraktowala to powaznie.

Zmieniam zdanie, nie wiedziałem że o żywego stwora chodzi - wybieram kucyka w takim razie.

Gość BRANJA BRINK
aha zapomnialam o rybkach:) Kasia codziennie je karmi, obserwuje, gasi i zapaal im swiatelko,dba o nie.

to skoro jestes pewna ze sie nim zajmie to kup jej kuca i ty tez bedziesz zadowolona

Gość BRANJA BRINK
ano wlasnie w tym sek, ze to moze i troche moje niespelnione dzieciece marzenie:) wzielam mloda w zeszly weekend na stadnine zeby sprawdzic czy nie beedzie sie bala koni, ale byla zachwycona, zero strachu,..tylko probelm jest z mezem....heheh on ma do koni uraz nawet do takich malutkich:D

uraz twojego meza do koni jest bardzo powazny? bo reagujesz smiechem wiec albo jestes niepowazna albo to po prostu jakas blahostka

Gość EFCEFE
jennifer Ty zainwestuj w dobrego psychiatre , córcia zrozumie;)

Gość BRANJA BRINK
no smieszy mnie to bo chlop jak dab (189cm)a kucyka sie boi:D:D:D: w dziecinstwie kon go kopnal, no ale bez przesady.ja mialam wypadek samochodowy, to co , mam cale zycie uciekac przed autami?jak bylam dzieckiem to mnie z kolei krrowa kopnela a jakos urazu do krow nie mam.a mala i krucha osobka ze mnie.

Gość BRANJA BRINK
jaka jennifer?dasjcie spokoj nie amm nic wspolnego z ta pseudobogaczka co wstawia foty paly swego meza:D:D:D:

ok wiec on ma uraz czyli jego zajmowanie sie kucykiem odpada, a myslalas o tym czy dasz rade sama sie nim zajac bo jakos nie wyobrazam sobie 4 latki robiacej wszystko przy koniku

Gość BRANJA BRINK
no mam nadzieje ze sie ogarnie i nie bedzie robil scen:) poki cora nie dorosnie to wiadomo ze opieka nad konikiem spadnie na nas.

a jak bedzie robil sceny to co wtedy zrobisz?

Gość BRANJA BRINK
ja tez zaczne robic sceny az mu sie odechce:d

Gość rainbowdash
Rozumiem, ze wiesz czego potrzebuje kucyk? Dwa razy w roku szczepienia, odrobaczenie raz na 3 miesiące, kowal co 4-6 tygodni. Oczywiście trzeba sobie zdać sprawę i mieć finanse na utrzymanie kucyka. Nie polecam Ci trzymania kucyka na Twojej posesji. Konie i kucyki potrzebują całodobowej opieki. Doglądania w dzień i czasami w no9cy. Np. na wypadek zaklinowania się w boksie lub kolki. Jak nie będzie Ciebie w domu a kucyk zakołkuje to kto go uratuje? nie będą mieli prawa wejść na posesje. Uwierz mi lepiej małej wydzierżaw kucyka w pobliskiej stajni. Wyjdzie was to taniej i kucyk będzie miał fachową opiekę. A mała będzie miała towarzystwo w stajni :)