Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Podróżnik w czasie

Okultyzm, rozpusta, sodoma i gomora - to nasza przyszlosc.

Polecane posty

Po tym przeszedłem na rok 1984, w którym również odbyła się olimpiada a rok jest synonimowy z książką Orwela, Rok 1984 - big brother, stan opresji na tle NWO. Wiec poszukałem informacji na ten temat. Olimpiada ta odbyła się w Los Angeles i co jest ciekawe to ceremonia zakończenia. Coś czego widownia się nie spodziewała i o czym nie myślała. Zakończyli olimpiadę przylotem ufo, które komunikowało się z widownią, pierwsze spotkanie z trzecim gatunkiem. Ufo wylądowało na stadionie, wszędzie było dużo dymu a obcy wyszedł i powiedział, że podoba mu się to co widzi.

Masz tu bardzo dziwne wydarzenie, nie wiadomo skąd, nikt się tego nie spodziewał i nie wiem komu przyszło na myśl żeby łączyć ufo z olimpiadą. W każdym razie 1984 symboliczny rok. Zacząłem myśleć, coś tu się dzieje. Postanowiłem zostawić temat olimpiad i zająć się symboliką i logo korporacji. Pierwsze na co trafiłem to wszystko widzące oko z banknotu dolara, rok 1776. Zauważ, że ten symbol występuje tylko na jednym banknocie w Ameryce, na jednej jego stronie. Po obu stronach są 4 jedynki czyli 11 11. Patrząc na to porównałem inne amerykańskie korporacje i instytucje. Logo FBI, logo CIA, każde w końcu wyrysuje nam piramidę bez kamienia czapowego(wierzchołka) z okiem w środku. Tak samo geometria działa w wielu instytucjach w Ameryce. Chciałem dojść do źródła; wielu myli, źle interpretuje to myśląc, że Ameryka jest tego założycielem. Tak też myślałem, że Ameryka jest początkiem NWO. Nie myślałem inaczej, nie pozwalała mi na to moja świadomość, ale w końcu załapałem. Anglia, to przecież Brytyjczycy założyli Amerykę, na tzw. styl zachodu. Jeśli spojrzysz na herb Anglii zauważysz tam piramidę a miejsce wszystko widzącego oka zastępuje korona. Czyli ta sama geometria i ten sam symbolizm. Byłem zdumiony w stylu o co chodzi... Jest to bardzo zakorzenione we współczesnej cywilizacji co skierowało mnie w stronę słynnych korporacji jak McDonalds, Schweppes czy Starbucks. Znajdziesz je w najbardziej symbolicznych miejscach na świecie jak na w Rzymie jest MD na przeciw Panteonu i egipskiego obelisku, sfinks w Kairze i restauracje KFC i MD zaraz przy wejściu, dosłownie wszędzie gdzie pojedziesz zobaczysz jedno z tych dziwnych miejsc z jedzeniem, tuż przy tych symbolicznych budowlach. Może więc wytłumaczę symbolikę McDonalds. Masz 9 liter w nazwie, podziel je teraz w piramidę:

Nakładasz słowo na ten masoński symbol (Royal Arch Masons)i z nazwy MD wyjawia się słowo mason. To samo tyczy się logo Schweppes, miałem wtedy dobry 11 11 moment. Stało się to gdy kostka lodu zadzwoniła do mnie ze szklanki z tonikiem Schweppes. Pomyślałem, że coś mentalnego się dzieje i chwyciłem za butelkę, przeczytałem rok 1783 oczywiście blisko daty wszystkowidzącego oka 1776. Byłem blisko, jak my to nazywamy oświecenia, spojrzałem na logo i bez żadnego rozszyfrowywania widać piramidę z aniołem na szczycie, wszystko w stylu MD przedstawione na piramidzie. Czyli masz symbol masoński w logo korporacji. Wiem tyle, Schweppes należy do grupy Cadbury, która to przyczynia się do niszczenia zdrowia na świecie, gdyż ich produkty nafaszerowane są cukrem i aspartamem i używają tej symboliki. Starbucks, jeśli jesteś w pobliżu zwróć uwagę na trzy gwiazdy symbolizujące piramidę, najwyższa gwiazda jest na koronie co oczywiście jest symbolem oka a pod spodem jest kobieta. Ta kobieta to Isis (Izyda), egipska bogini płodności. Przez kilka ostatnich dni uświadomiłem sobie, że te symbole wskazują na jakieś masońskie wydarzenie. W książce The Secret Teachings Of All Ages z 1928r. napisana przez Manly P. Hall przeczytasz o Isis stojącej pomiędzy dwoma wielkimi masońskimi kolumnami. Więc logo z McDonalds, M, Schweppes i Starbucks symbolizują Isis, nie widzę innego sposobu patrzenia na to. Czyli Isis jest symbolem wszystko widzącego oka, to ta sama rzecz. To samo jeśli spojrzysz na trójcę świętą zobaczysz ojca, syna i ducha świętego czyli tzw. evolumin one (gwara, coś w stylu ewolucyjnie oświecony?),który widzi wszystko, a którego tak do końca tam nie ma, wiesz o co mi chodzi.

Tak czy inaczej jest to symbolika okultystyczna, działa na dwóch poziomach jak np. optyczna iluzja tak jak w tym obrazku gdzie widać starą i młodą kobietę, podobnie jest w religii. Większość ludzi jest nastawiona widzieć jedną rzecz, a w rzeczywistości oznacza to coś innego, są zawsze dwa sposoby patrzenia na to. Moja opinia na temat okultyzmu jest taka, że działa to poza pięcioma realnymi zmysłami człowieka, coś co działa w podświadomości. Patrząc na zasadę umysł nad materią wszechświata jeśli popatrzysz na symbolikę okultystyczną, powiedzmy jedna osoba patrzy na logo Schweppes i pije ich napój więc kupuje ich produkt, kupuje ich markę, kupuje to wszystko. Myślą, że kupują świetny napój a jednocześnie kupują co innego, kupują te masońskie wydarzenie. Jeśli popatrzysz teraz na umysł nad materią wszechświata, jeśli ta okultystyczna symbolika działa na podświadomość globalnej populacji to ma możliwość przejścia w materię. Henrik: Wiec mam rozumieć, że z pomocą tych nieznanych ludzi jest to napędzane? Rik: Tak, tak samo jest przy kupnie z MD, po prostu kupujesz te masońskie wydarzenie na szczycie piramidy. Inaczej, dajesz im moc, umacniasz ich poprzez dopuszczenie do swojej podświadomości, która może przejść w materię o właściwym czasie. Henrik: Jest to bardzo interesujące, zważywszy na to, że wiele z tych firm jest tzw. światowymi graczami, niektóre z tych firm mają większe ekonomie i zarabiają więcej pieniędzy niż kraje. Rik: Dokładnie, nie mam pojęcia dlaczego odniosły tak wielki sukces patrząc na to jakie produkty sprzedają, nie ma innego powodu, który by na to wskazywał niż pomoc czegoś innego. Henrik: Czy myślisz, że mogło by to działać w drugą stronę, wokół znaczenia, że ludzie byli poddawani, przynajmniej w świecie zachodnim, prawie 1700 lat chrześcijaństwa. I powód dla jakiego ludzie wybierają te logo, czy te hasło w logo, na pewnym poziomie, wychodzi z podświadomości. Czyli ludzie, którzy pochylają się w kierunku wiary chrześcijańskiej łatwiej są wciągani w kierunku tych symboli.

Rik: Tak. Tak to działa z chrześcijanami. Isis utożsamia się z aniołem Gabrielem tematyk wszechwiedzącego oka, ale jeśli porównać to NWO, jednej światowej religii, jednego światowego rządu anioł Gabriel to jest jedyną postacią, która może zjednoczyć dwie religie, chrześcijaństwo i islam ponieważ obie te religie określają go jako posłańca boga. Wiec jeśli popatrzysz na realizację NWO musi to być coś związane z połączeniem tych dwóch religii. Opowiem ci o tym za chwilę. Wróćmy do logo olimpiady 2012 i do logo Zion. Jest wiele informacji na ten temat w Internecie. Firma, która zaprojektowała te logo nazywa się Wolff Olins, jest to agencja marki. Człowiek, który ją założył nazywał się Wally Olins, był odpowiedzialny za projektowanie marki korporacyjnej europy. Logo GE, zawsze jest logo, które wsiąkło gdzieś w podświadomość. To wszystko prace Olinsa. Okazuje się, że jego ojciec był wolnomularzem. Na Internecie jest z nim wywiad, Olins mówił, że ojciec chciał go zwerbować, ale nie oznajmił czy jest masonem czy nie. Więc istnieje duża szansa, że wszystko zostało w rodzinie w szczególności jak popatrzymy na symbole które tworzy w korporacjach. W tym momencie znasz już związek z masonami, ale to idzie jeszcze wyżej. To jest tak jak by rodzaj ochrony. Wszedłem na Google Earth żeby zobaczyć co jest specjalnego w tym miejscu, miejscu olimpiady 2012 bo jak wiesz miejsce było "zupełnie przypadkowe" w Stratford, tzw. ostatni nieużytek (w Londynie, gdzie biją się o każdy metr kwadratowy? ). Patrząc na mapę zwróciłem uwagę na drogi wokół tego miejsca. Pierwsza to East Cross Route (droga wschodniego krzyża), która odnosi się do krzyża patriarchalnego, następna to Carpenter's Road (droga stolarza). Kim był stolarz? Stary dobry Józef. Następna droga to Great Estern Road (wielka droga wschodnia), która symbolizuje gwiazdę wschodu ( nazwę zmieniono na gwiazdę północną) I tu się okazuje, że Order of Eastern Star (porządek gwiazdy wschodniej) jest największą na świecie organizacją braterską, do której mogą dołączyć mężczyźni i kobiety a była założona przez kogoś z dużymi kontaktami masońskimi. Ich symbolem jest pentagram.

Idąc dalej, wokół miejsca olimpiady następna droga to Angel Lane (droga anioła) a słynny anioł to anioł Gabriel. Następna droga to Temple Mills Lane (droga świątyni młynów) symbolizuje młyny wodne należące do Templariuszy. Czyli następne połączenie potężnych Templariuszy, Chrystusa i Świątyni Salomona. Następna to Church Road (droga kościoła) czyli następna biblijna nazwa drogi. Więc wokół miejsca olimpiady , co możesz nazywać Zion jeśli popatrzysz na logo, mamy biblijne nazwy dróg. Nie ma ani jednej drogi, która nie ma biblijnego powiązania. Więc patrzysz na to i myślisz, co do "diabła" tu się dzieje?! To miejsce ma niby być szczęśliwym trafem ale jak się przypatrzymy to widać, że było to bardzo dobrze zaplanowane. Przyjrzymy się bardziej East Cross Route, która jest oznaczona A12 i porównamy ją to do starożytnych egipskich hieroglifów. Hieroglify w starożytności były talizmanami, i nie oznaczały jednej litery ja np. H, opisywały mnóstwo emocji, mnóstwo znaczeń, po prostu oznaczały moc gwiazd, były talizmanami i nie mają bezpośredniego tłumaczenia. Nie możesz przetłumaczyć hieroglifów w H Z D A itd. Każdy myśli, że język angielski odszedł od tego, że nasze litery to tylko litery i są tylko po to aby wymawiać słowa, że nie są symbolami lecz jeśli pomyślisz, że moc kontrolująca Egipt nigdy nie umarła i była podstawą władzy od samego początku to litery w angielskim alfabecie są niczym innym niż hieroglifami czy talizmanami. Więc jeśli przyjrzysz się literze A to widzisz piramidę z zaznaczonym wierzchołkiem (kamień czapowy), S oznacza węża, znak dolara $ to wspinający się wąż może oznaczać np. kod DNA. Widzisz teraz, że litery mają różne znaczenie. Są setki dróg w Anglii oznaczone A więc jaka jest szansa na taką akurat drogę, A12 czy piramida 12, rozumiesz... Jest to bardzo dziwne; następny zbieg okoliczności!? Bzdura, to nie jest zbieg okoliczności! Teraz popatrz gdzie to jest usytuowane w Londynie, wschodnim Londynie. Zobaczysz, że leży pomiędzy Leyton i Leytonstone. Nie wiem czy wiesz czym są Lay Lines? (Lay lines - Linie świeckich, najpotężniejsze z lay lines oplatają całą kulę ziemską. Istnieją także linie geomantyczne łączące tylko kilka miejsc mocy na terenie jednego kraju oraz geomantyczne linie lokalne. Ley lines to jak gdyby sieć internetu powstała przed tysiącami lat.)

Henrik: Wiem. Rik: Więc miejsce olimpiady bach!, dokładnie na krzyżówce tych linii czyli coś co ma połączenie z siecią energii ziemi, inaczej krwią życia ziemi, nazywaj to jak chcesz. Interesujące jest rozpoczęcie pracy nad budową miejsca olimpiady. Dostałem tą wiadomość od kogoś na forum. Zorganizowano tam wielkie rave party Bez wątpienia było tam sporo narkotyków sponsorowanych przez rząd i sporo energii zostało uwolnione. Patrząc na te linie energii i ludzi się tam bawiących pomyśl gdzie idzie ta energia. Najprawdopodobniej karmi w ten sposób system. Np. ufo, dużą część lokalizacji można przypisać Lay Lines. Oczywiście ufo to nie musi być czymś co pasuje do naszego 3D świata, może to być coś z innego wymiaru. Widzisz jak to wszystko prowadzi do biblii, nie jestem człowiekiem czytającym biblię, ale zajrzałem. Poszukałem ewangelii Marka i oczywiście wers 11,11: Tak wszedł (Jezus) do Jerozolimy i na teren świątyni. Po obejrzeniu wszystkiego, ponieważ pora była już późna, udał się razem z Dwunastoma do Betanii (Bethany). Więc wspomina się tu Jezusa wchodzącego do Jeruzalem. Co jest oczywiście Nowym Jeruzalem Zion, a że było już późno udał się do Bethany. Zaraz obok miejsca olimpiady, po przez Roman Road jest miejsce, które nazywa się Bethnal Green czyli bardzo podobna nazwa do Bethany. Bethnal Green jest oddalone o 3,3 mile, czyli 33, 33-ci stopień wtajemniczenia masońskiego, od Charing Cross - centrum Londynu. Masz tu symbolikę, numerologię i wszystko co z tym idzie. Henrik: Nie wiem czy słyszałeś, ale popatrz na badania Ralpha Ellisa, mówi o Marii Magdalenie, że mogła być Marią Bethany. Jest duży związek pomiędzy Bethany a rodziną Jezusa. Rik: Cały pomysł Dana Browna w filmie dokumentalnym Bruca Burgessa Bloodline dotyczący Zionu itd. to wszystko część planu, część sposobu ukrycia zaginionej linii rodu Jezusa Chrystusa. A to już jest trochę przerażające

Czy oglądałeś kiedyś East Enders? Henrik: Nie, co to takiego. Rik: Jest to angielski serial, opera mydlana, który okląda 90% populacji, niestety. Jeśli zobaczysz początek, intro to w tle, za logiem East Enders widać miejsce olimpiady 2012. Czyli jest to sposób na odwrócenie uwagi, pokazywane są bzdurne historyjki, okropna akcja, to zatrzymuje ludzi od myślenia a miejsce olimpiady jest symbolicznie pokazywane co wieczór. Myślę, że jest już wystarczająca podstawa do Zionu i tego biblijnego wydarzenia. Henrik: Myślę, że powinniśmy zrobić przerwę i dokończyć tą rozmowę w sekcji dla płatnych użytkowników (dziś jest ona darmowa). Dalej nie tłumaczyłem gdyż rozmawiają o blogu Rika, który już nie istnieje. Podobno Rik popełnił samobójstwo i tyle tylko wiadomo, ja przynajmniej nie trafiłem na inne informacje. Jego rodzina nie chce tego komentować... Nie wiem kiedy zabiorę się za drugą część, The End Game Messaiah of 2012 czyli gra końcowa i mesjasz, może ktoś pomoże? ;]

smutne że miliony lat ewolucji wykształciły mózg ludzki z takimi ogromnymi możliwościami, a ludzie używają go żeby szukać przypadkowych zależności i schematów w nazwach i tekstach nie mających żadnego związku i potem przypisują tym przypadkom realne znaczenie... tak przy okazji, na takiej samej zasadzie ktoś kiedyś znalazł w Biblii przepowiednie nakręcenia sześciu części "Gwiezdnych Wojen" ;-)

Gość ostatni moheranin
za wszystko odpowiadają masoni bo przyjmują tylko najbogatszych i wpływowych ludzi Praźródeł ich konfliktu z władzami szukać należy w 1813 roku, gdy północnoamerykańska masoneria (Wielka Loża Luizjany) rozpoczęła aktywną infiltrację środowisk politycznych Meksyku, wówczas jeszcze hiszpańskiej kolonii. Wpływy wolnomularstwa w Meksyku wzrastały w miarę upływu lat, a jego antychrześcijańskie działania przybierały na agresywności. Ukoronowaniem ich było uchwalenie konstytucji z 1917 roku, nomen omen - w dwusetną rocznicę powstania masonerii. Konstytucja podporządkowywała Kościół władzom państwowym, ograniczała posługi religijne tylko do terenu świątyni, w dodatku - pod ścisłą kontrolą. Zakonnikom zabraniano składania ślubów ubóstwa, czystości i posłuszeństwa, liczbę duchownych ustalać miało państwo. Prowadzone przez Kościół szkoły zamknięto, w całym zaś szkolnictwie, tak państwowym, jak i prywatnym, zakazano nauczania religii. Własność kościelna uległa konfiskacie, zaś duchownym odebrano prawa cywilne. Zbrodnie masonerii w Meksyku i Powstanie Cristeros http://www.youtube.com/watch?v=nlVhyHem6_k http://cristeros1.w.interia.pl/crist/rekonkwista/crist.html http://www.nacjonalista.pl/2011/01/22/john-salza-wyznania-bylego-masona/ masoni w portugali i cud słońca http://adonai.pl/maryja/?id=19 masonom na przeszkodzie stoi kk i dla tego chcą go zniszczyć

Gość ostatni moheranin
a teraz coś o islamie Mariam, siostra Mojżesza, zostaje Matką Jezusa... Tymczasem Maryję i Mojżesza dzieli - bagatela - dwanaście stuleci! To nie Izaak, syn Sary, uniknie śmierci na ołtarzu przygotowanym przez Abrahama, lecz Izmael, syn jeg o niewolnicy Hagar! r Duch Święty zamienia się w „anioła Gabriela", który ukaże się Mahometowi! r Trzecią Osobą Trójcy nie jest Duch Święty, lecz Ma- ryja Dziewica! Na krzyżu nie umarł Jezus, lecz - w zależności od wersji - Judasz, Barabasz, albo... sobowtór Jezusa! Abraham - pierwszy muzułmanin Abraham jest „pierwszym muzułmaninem", nie opiera się na żadnych podstawach naukowych i lekceważy zwykłą logikę historyczną: bo jak to możliwe, żeby Izmael, pa- triarcha, który żył 2000 lat przed Chrystusem, był przo - kiem muzułmanów, podczas gdy historycznie rzecz biorąc islam istnieje dopiero od VII wieku n.e.? Powstaje w ten sposób luka czasowa wynosząca ponad 2500 lat islam jest plagiatem religii chrześcijańskiej i religii żydowskiej oraz starożytnej filozofiigreckiej Trudno na koniec zbyć milczeniem słynne (nawet w świecie muzułmańskim) słowa Aiszy, ulubionej żony Mahometa, która wypowiedziała się w taki oto sposób na temat wersetów Koranu: „Mój drogi mężu, niech mi będzie wolno po- wiedzieć ci, że twój Bóg ma skłonność do zsyłania z nieba praw, które są tobie wyjątkowo na rękę!..." z książki PRAWDZIWE OBLICZE ISLAMU Autor Jean Alcader

Alutka i ostatni hoheranin, Dziekuje za wklejenie tych informacji. Poczytam je pozniej wieczorem bo w chwili obecnej nie mam czasu. Widze i wiem, ze sa ignoranci, ktorych to wszystko nie interesuje. I ja to rozumiem. Sam mam sieczke w mozgu przez to wszystko bo juz nie wiadomo jak zyc. Ale to wszystko ma sens. Zobaczcie dokad zmierza swiat. Jesli chodzi o przemysl muzyczny, to USA jest wlasnie kolebka tego scierwa. Spojrzcie jak chca oszolomic mlodych zeby pozniej nikt nie wiedzial, nie umial z tego wyjsc.

Gość ładnie i pięknie
Ja też sie kiedyś martwiłam co to będzie,jaki straszny ten świat,szukałam różnych informacji o NWO ale teraz myslę że po co mi to wlaściwie?To prawda,że jedyne co zrobie to sie będe tym zamartwiać a to tylko pogorszy jakość mojego życia i ucieszy iluminatów,którzy karmią się ludzkim strachem i obawami które pomagają im zrealizować swoje cele. Jeśli wierzycie w biblie to pocieszcie sie tym,że przepowiedziane jest ostateczne zwycięstwo dobra nad złem. Pielęgnujcie w sobie wartości,nie martwcie sie że jesteście inni,takich ludzi w rzeczywistości jest więcej. Zresztą jak macie racje to jest sens przejmować sie tymi którzy jej nie mają? Mają prawo do życia w niewiedzy,jakby nie patrzeć. Jak ktoś będzie chciał sie przebudzić to sam dojdzie do prawdy. Warto jest jednak w coś wierzyć bo to nadaje życiu sens,pomylscie skoro tak inteligentne istoty poważnie traktują swoją religię,swoje symbole to coś po tej drugiej stronie jest. Zamiast obawiać sie zamachów cieszcie sie chwilą i tak każdy kiedyś umrze i nie ma w tym nic strasznego oderwijcie sie od tych strasznych wieści,polecam blog http://dusze-duchy-energie.bloog.pl/?ticaid=6e776

Gość alutka i autor macie racje
:(

podbijam wam temat, żeby nie zginął... o illiminatach wiem, czytam o nich i interesuję się tym. to straszne, jak wygląda dzisiaj świat. świadomość III WOJNY ŚWIATOWEJ do mnie nie dociera, chociaż wiem, że to nieuniknione i nadejdzie, podejrzewam że jeszcze za mojego żywota. świat powinien się skończyć, liczy się tylko kasa, dla naszego globu i ludzi z takim podejściem nie ma już ratunku. chyba :(

Gość dominika79
Podróżnik w czasie Wiele w tym prawdy co piszesz. :( Tylu ludzi tak naprawde czeka na koniec swiata, ktory nie wiadomo czy w ogole nastapi. Ilu z nas najchetniej popelniloby samobojstwo gdyby tylko mialo dostep do do broni. Takie sa realia a ci ktorzy tak pisza ze sa szczesliwi niestety w 80 % klamia. Wiekszosc moich znajomych dopiero po alkoholu mowi prawde, jak bardzo sa nieszczesliwi i najchetniej chcieliby zeby w koncu nastapil KONIEC.

To co robicie jest bardzo dobrze wyjaśnione. Ludzki mózg szuka schematów, teorii - to jest to co pozwoliło nam zdobyć taką dominację w przyrodzie. Niestety nasz mózg woli nawet najgorszą teorie lub teorię spiskową bardziej niż brak jakiegokolwiek wytłumaczenia. W prehistorycznych czasach ludzie nie rozumieli praktycznie żadnego zjawiska naturalnego - deszczu, trzęsień, błyskawic, zaćmień, co nie znaczy że nie mieli już w tych czasach "wytłumaczenia" dla nich. Dla każdego kto się zastanowi nad tym chociaż chwilę wasze teorie są tyle samo warte co prehistoryczne wyjaśnienia zaćmienia Słońca.

Gość wikileaks było spoko
a nie zastanwia was dlazcego NIGDY w ZADNYCH mediach nie ma informacji o czym obraduje grupa Bildenberg. Dlaczego obrady tej grupy sa zamkniete dla mediów??? wikileaks ujawniło( plik gdzies zginał) ze w 1955 roku juz była planowana Unia Europejska i traktat z mastricht z 1992 rok!!! wyobrazcie soebie oczym teraz debatuje grupa bildeberg!!!

Gość wikileaks było spoko
elita kreuje wydarzenia na świecie na 3-4 dekady do przodu...a my robaczki nie wiemy nic...Olechowki czy Suchocka moga cos wiedziec ale nie podejrzewam tych panstwa o chec bezinteresownej pomocy innym i ujawnienie czegokolwiek

Gość dothisagain
hmpwmpm