Jadźkaa 0 Napisano Maj 16, 2012 Witam Mam takie pytanie, a mianowicie chodzi o to, ze biore Cilest teraz 3 opakowanie zaczelam. Zwykle biore go co do minuty o godzinie 20. Wzielam cale opakowanie i nastapila 7 dniowa przerwa (od 2 do 8 maja) a ostatni pełny stotunek mial miejsce 4 maja. 9 maja mialam zazyc pierwsza tabletke z nastepnego opakowania ale calkiem o tym zapomnialam i wzielam ja 10 maja o godzinie 8.15 czyli minelo 12 godzin i 15 min. do tego 13 maja doszlo do kolejnego pelnego stosunku. Jakie jest prawdopodobienstwo ciazy w takim przypadku? I czy te 15 min ponad 12 godzin ma wplyw na skutecznosc tabletek? Z tego co sie teraz dowiedzialam to wydluzenie przerwy 7dniowej skutkuje niezabezpieczonymi stosunkami podczas tej przerwy.. i w ktory dzien moglo dojsc do ewentualnego zaplodnienia? Prosze tylko o sensowne odpowiedzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jadźkaa 0 Napisano Maj 17, 2012 pomozcie.. :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość glamou_lady25 Napisano Maj 17, 2012 ewentualność taka istnieje, bardzo niebezpiecznie wydłużać tą przerwe, bo mogło dojść do jajeczkowania. którego dnia mogło dojnść do zapłodnienia to ci nie powiemy, prawda jest taka że przy sprzyjających warunkach (śluz, itp) plemniki mogą ,,żyć" z ciele kobiety ok.72 godziny, także datę konkretnego zapłodnienia naprawde trudno określić. Jest jednak szansa że wcale nie zajdziesz w ciąże, a to powinno być dobrą przestrogą na przyszłość:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ggyyy Napisano Maj 17, 2012 Ja zapomniałam dwóch tabletek i moja przerwa trwała 9 dni i w ciąży nie jestem.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jadźkaa 0 Napisano Maj 17, 2012 Jesli chodzi o samo zajscie w ciaze to nie bylby to problem. dziecko byloby nieplanowane a nie niechciane. chodzi mi poprostu o czas wykonania testu ciazowego zeby w razie czego zmienic diete itp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jadźkaa 0 Napisano Maj 18, 2012 moze jeszcze ktos opowie o swoich doswiadczeniach? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Maj 19, 2012 Test można zrobić najwcześniej dwa tygodnie po stosunku, dobrze jest powtórzyć go po kolejnym tygodniu. Szanse na ciążę są minimalne. Skuteczność antykoncepcyjna mogła zostać zmniejszona, ale nikt nie twierdzi, że do owulacji na pewno doszło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach