Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iza1508

Kraków, pierwsza ciąża-przygotowania do porodu i takie tam

Polecane posty

Na mnie żaden krem do depilacji nie dzała, będe prosic Moje da rade :D Ciekawe czy pazurki u nóg mi wymaluje hehehe

dzisiaj chyba polece do sklepu po jakis krem do depilacji ale wolala bym zeby wszystko wypadlo i zebym nie musiala sie tam poprawiac juz maszynka bo od kad pojawil sie brzuch to chodze pozacinana tam:D moj M mowi ze chetnie mi w tym pomoze ale mi jakos tak glupio :P czekam juz na taki moment ze nie siegne tam juz reka, do porodu napewno on to bedzie musial zrobic wiec pasuje wczesniej go przeszkolic :D

angel najpierw naucz go malowac pazurki ja tak robilam ze dalam mojemu lakier bezbarwny malowal mi u rak :) a teraz maluje mi tez u nog na rozne czerwienie itp :P moze nie jest to tak jak bym sama sobie pomalowala ale nie jest najgorzej :) bo do stop to sie juz tak nie schyle, nawet skarpetki mi moj ubiera i buty jak jest w domu

heeh tylko nie wiem czy on na to pójdzie obstawiam, że prędzej mi da na kosmetyczkę:D

hehe zawsze cos :D mi sie smiac z mojego chcialo na poczatku bo malowal mi te paznokcie tak jak by drewno malowal :D czyli w jedna i druga strone pociagniecia :P ale pokazalam mu co i jak i sie nauczyl :) na poczatku chodzilam z calymi palcami pomalowanymi ale doszedl do wprawy po czasie :)

Gość inka_1988
Oo fajna ta oferta i to nawet w osiągalnej odległości :) Myślę, że 13-14 sierpnia pójdę do fryzjera to zaliczę też kosmetyczkę. Stopy koniecznie do wygładzenia i malowania, do tego henna i łapki. Co roku na syrki sobie żel na wakacje fundowałam, żeby się nie męczyć co parę dni a teraz tragedia... Jeszcze jakoś wytrzymam z wizytą, ale każdego dnia męczę się coraz bardziej a zależy mi żeby po porodzie od razu nie musieć lecieć robić odrost. Tragedia z tym odrostem co miesiąc bym mogła do fryzjera latać bo po miesiącu od farbowania już zaczynam się męczyć. Wcześniej latałam częściej ale teraz mi się po prostu nie chce. Zachciało mi się kiedyś blondu i teraz cierpię. Dobrze, że moja fryzjerka jest taka cierpliwa i potrafi zrobić ładnie tak krótki odrost Kiedyś miałam jakieś 1-1,5cm odrostu a moja poszła na L4 a ja byłam przed wyjazdem i szybko innego fryzjera szukałam to mi mówiły, że na tak małym odroście nie da się pracować... więc trzymam się tej mojej fryzjerki jak Pana Boga nogi

Ja farbę robię sama odkąd pamiętam, a włosy mam blond. Kupuje farbnę joanny w kolorze perłowy blond, nakładam co jakieś 2 miesiące. Zaraz Ci znajdę coś na łapki i nogi:) J ażel sobie robiłam sama na stopach i masakrę mam tera z:D

Gość inka_1988
Sama robiłaś żel? Kupiłaś lampę do domu? W sumie jak bym sobie teraz taki żel zrobiła i trafiła naglę do szpitala to co? Bo wiem, że jak się w szpitalu siedzi to lakier z rąk na pewno zmyć trzeba ale czy do nóg się czepiają to nie mam pojęcia, tym bardziej, że żelu to się tak prosto zmyć nie da... Przeraża mnie tylko fakt znikających z mojego konta pieniędzy tyle klamotów muszę dla dzidzi kupić a mi się jeszcze kosmetyczni zachciewa, ale z 2 strony też coś mi się od życia należy. Później na porodówce przy partych będę podziwiać moje piękne stopy :D :D może pozwoli mi się to zrelaksować.

Miałam, i sprzedałam nie na moje nerwy to było :D Zniszczyłam sobie tylko pazurki, miałam iśc na takie szkolenie do kogos a tu bach ciąża i zrezygnowałam. Nie mów mi o kasie bo ja mam 30 zł na koncie do wypłaty 10 :D

Gość inka_1988
Angel a nie masz wrażenia, że jak korzystasz w tych grupowych zakupów i przychodzisz do kosmetyczki z voucherem to ona cię jakoś tak gorzej traktuje, obsługuje, pielęgnuje? Ja sobie kilka razy kupiłam na gruponach jakieś peelingi, mikrodermabrazje czy maseczki to miałam wrażenie, że robią to na odpierdol się. Mój jak chciał mi się oświadczyć to mnie zabrał nad morze na weekend do spa czułam się jak prawdziwa księżniczka, to jak mnie tam rozmasowali, rozgładzili, rozmiękczyli i rozpieścili to jest nie do opisania. Kiedyś byłam też gdzieś tam za błoniami w jakimś domowym spa na okładzie z czekolady i masażu stemplami, płaciłam normalnie i też było super. Zabiegi trwały długo, był dokładne i w releksacyjnej atmosferze. A te z gruponu jakieś nie za fajne wspomnienia przywołują, szybko byle jak a przy peelingu to aż mi skórę uszkodziła i miałam i śiniaczki i strupki - tragedia. Jak by ktoś pytał to w hoteli swing przy parku wodnym mnie tak pięknie urządzili, że się przez tydzień rozebrać wstydziłam.

Raz sie tylko nacięłam. Do jednej kosmetyczki co kupiłam kupon chodziło przez rok na rzęsy pazurki, Mame tam wysłałam i było oki. A teraz do tej od manicure zawsze jak idę ( a byłam drugi ra) biore jakiś dodatkowy zabieg. U fryzjera tez była na farbowania i wyszłam zadowolona. Ja na Twoim miejscu był zrobiła awanturę, o to co Ci zrobiła ze skórą;. Hmm makijaz pernamenty też mam z grupona i naprawdę trafiłam do bardzo sympatycznego gabinetu i moge polecić nawet jest w Waszych rejonach

Gość inka_1988
A co sobie robiłaś w ramach pernamentnego? I daj adres :) Ja po porodzie jak dojdę do siebie będę szukać jakiegoś porządnego salonu niech coś zrobią ze mną (nie wiem jeszcze co muszę poczytać o zabiegach), żeby mi się wszystko ładnie ujędrniło, siedziało na swoim miejscu, nie trzęsło się i było gładkie naprężone i nie pofałdowane itd. Muszę doczytać ile z ciała schodzi naturalnie i od którego momentu warto wspomagać. I co robić, żeby to nie miał jakiegoś negatywnego wpływu na laktację. Więc jak byś taki salon znała, który robi naprawdę porządne zabiegi na cielsko to chętnie skorzystam. Wiem, że to tanie nie będzie, ale mój sam powiedział, że kupi mi w ramach wynagrodzenia serię 10 takich zabiegów :) Pytanie tylko, czy ja tak źle wyglądam czy on po prostu chce, żebym się lepiej poczuła :)

ja na szczescie fryzjera mam w domu bo brat mojego jest zarabistym fryzjerem :) a pazurki latam do kolezanki robic, jest po kursie i wszystko ladnie mi robi ale teraz sie wlasnie wstrzymalam z pazurkami na okres ciazy

Mam kreski górne i dolne, Gabinet różany zielińska 2/1 taki ceglany budynek na rogu:) Po to na pewno pójde na vacu :d

Ja tylko na mani chodze bo nie umiem sobie ładnie paznokci pomalować, skórki sobie wycinam , mam cazki kopytko i ten preparat co zmiękcza:) Lakierów mam kilka , ale najczęścmeij maluje odzywka 8 w 1 z evelin

Wiecie co moj dzisiaj wraca z francji a ja zamiast ladnie posprzatac zeby sie czul jak w domu i isc pod prysznic na "generalny remont ciala" to siedze w piżamie przed komputerem, az wstyd :P

Ja np nigdy nie uzywałam tylku peelingów, kremów balsamów co teraz. Pod prysznic zel z peelingiem na stópki tez dop tego pumeks, później balsam na rozstępy , krem na nogi toniki na twarz heheh . miejsca mi brakuje

Gość inka_1988
Ja jak się przysiądę to sobie ładnie potrafię pomalować, tylko muszę mieć naprawdę dużo czasu i święty spokój. Problem jest w tym, że nie ważne jaki lakier kupie to z rąk zawsze szybko mi odpryskuje. Za dużo siedzę w garach, jedzeniu, praniu, sprzątaniu do tego godzinne kąpiele i basen ręce ciągle jak nie brudne to mokre. Angel a jak się czułaś w pierwszych dniach z stałym makijażem? Nie żałowałaś? To musi być wygodne, wystarczy rzęsy tuszem przeciągnąć i oko podkreślone :) Asia nie martw się ja zamiast gary myć, czy robić projekty do pracy z którymi codziennie mnie pośpieszają to siedzę i robię listy zakupów dla siebie i maleństwa. Szukam oglądam porównuje ceny. Też pewnie za wiele dziś nie zrobię. Obiad mam na szczęście gotowy i udało mi się już zrobić i powiesić pranie i odkurzyć mogę być z siebie dumna ;)

One są delikatne ale widac , nie żałowałam. maluje kreski i tak na oczach bo lubie, ale jak nie mam czasu czy jade nad wodę, albo się czuje do dupy to tylko mazne dwa razy tuszem i jest oki. Kurde Moja magisterka lezy i kwiczy :(

Inka daj znac po wizycie co Ci doktorek powiedzial bo Ty masz chyba duzo wczesniej niz ja wizyte :) ja czekam na mojego teraz bo zrobil mi niespodzianke i wyjdzie wcezsniej z pracy zeby babelki zobaczyc :)

Gość inka_1988
Kurcze ale luksus iść do Dr praktycznie bez kolejki może ze 20 minut czekałam, nawet nie zdążyłam się zniecierpliwić ani zgłodnieć :) Ale jak tam jechałam to myślałam, że się upiekę - mega gorąco! Termometr w autku pokazał mi 37 stopni ehhh. A już w gabinecie w sumie było ok Dr zrobił szybkie USG, pokazał mi buzie, serduszko i... hamburgera na szczęście nie hot doga :) Czyli będzie dziewczynka :) Tak bardzo się cieszę. Buziunia Olci taka lekko pyzata się już zrobiła :) Szkoda tylko, że na tym usg tak słabo widać. Akurat nie spała miała otwarte oczka leżała idealnie twarzą na wprost. O szyjce nie powiedział nic jak mnie badał więc chyba jest ok. O tych moich skurczach, ściskach i twardym brzuchu powiedział, że tak ma być, że się macica musi przygotować do porodu. Kolejną wizytę mam 14.08 i wracam już do mojej ulubionej Pani Dr :)

Inka no to super :) A powiedz mi bo nie wiem czy noe doczytałam czy cós nna zwykłym usg byłas czy na tym 3d ? Jak u Was wyglądała sprawa z tym usg pomiędzy 18 a 22 tyg ? Załamka znowu na wadze jest +1,3 kg

to usg polowkowe czyli pomiedzy 18 a 22 tc wyglada tak samo jak to miedzy 11 a 14 generalnie :) a obraz 3d jest tylko dla nas zebysmy mogly zobaczyc twarzyczke dzidziusia bo lekarzowi na nic to 3d on wszystko mierzy i sprawdza serducho w 2d. u mnie na szczescie wszystko w porzadku, dzieciaczki juz duze bo mala wazy 1350 a maly 1550 wiec duuuze juz :) doktorek smial sie ze mnie bo siadlam na tym lozku a on do mnie ze prosze sie polozyc a ja w zartach " to na siedzaco sie nie da? przeciez ja nic nie bede widziec" :D no nastepna wizyta za 3 tyg bo jego teraz nie ma. acha i mala jest niestety polozona poprzecznie pod zebrami a maly glowkowo. i jesli nie przestawi sie dziewczynka do 36tc to bede miala planowana cc w 38tc. mogla bym probowac rodzic sn. synek napewno wyjdzie ale nie wiadomo czy cora sie ulozy glowkowo jak wypchne malego i jest ryzyko ze zaczne rodzic sn a skoncze cc a tego sie troche boje, nie powiem.

Gość inka_1988
Hej dziewczyny! Spodziewam się dziś 2 paczek :) Jedna z materacem, nakładką na materac i poduszką klin a 2 paczka niespodzianka z rzeczami dla małej :) Jedna przyjdzie na pewno bo kurier już dzwonił. A wieczorem idziemy wreszcie zamówić łóżeczko. Zrobiłam listę rzeczy które chcę kupić w sklepie margot kraków i wyszło mi 200 zł a tymi zakupami i tak nie zamknę listy rzeczy, które są mi potrzebne. W sumie jak mi ta paczka dziś przyjdzie to może lista się trochę zmniejszy - oby. Wściekłam się wczoraj bo od wczoraj jest promocja w realu płatków kosmetycznych do pielęgnacji dzieci za drugie op płaci się 50%. I co? Jak zawsze pusta półka... Grrrr tak mnie te sklepy wkur...... zawsze jak coś konkretnego z gazetki chcę kupić to tego nie ma! A najlepsze jest to, że dzień wcześniej byłam w tym samym realu i pomyliło mi się, że już od środy jest ta promocja i poszłam po te płatki i było ich mnóstwo. Grrrr dlaczego dla mnie zawsze nie starcza? Czy ten sklep chowa ten towar? Żeby nie sprzedawać z tak małą marżą? Kupiłam sobie za to proszek do prania i płyn do płukania Dzidziuś :) Angel wagą się nie przejmuj co ciałko to inaczej tyje a rosnące kilogramy to wcale nie jest rosnący tłuszczyk. Ja wagą się średnio przejmuje, raczej staram się przejmować co by tu zjeść, żeby mieć urozmaicenie i żeby jeść zdrowo. Wiadomo, że jakąś pizze czy kfc mi się zdarzało zjeść, ale staram się nie wierzyć, że istnieje coś takiego jak zachcianki i nie wmawiam sobie, że muszę to koniecznie zjeść na co niby przyszła mi ochota. Położna w szkole rodzenia dobrze powiedziała, że jesteśmy tym co zjemy a teraz wyjątkowo warto na to zwracać uwagę bo jemy też dla naszego dzidziusia :) Ta rosnąca waga, to dobry objaw, ważne, żeby rosła w normie. Pamiętaj, że oprócz tego, że dzidzia rośnie, to twoją wagę zwiększa rosnąca macica, zwiększająca się ilość krwi w ciele, wody płodowe no i niestety w ciąży przy takich upałach ciało lubi zatrzymywać wodę. Nawet jak nie masz opuchniętych rąk czy nóg to ciałko wodę magazynuje, żeby ochronić organizm a przede wszystkim dzidziusia przed skutkami nadmiernego nagrzania. Asia fajnie, że twoje bąbelki już takie spore! Moja w 29 tygodniu ważyła tylko 1,018 kg więc dużo mniejsza a ty masz aż 2 bobasy! Niby tak się mówi, że bliźniaki mniejsze się rodzą a tu moja niunia będzie mniejsza jak twoje skarby. A powiedział ci coś o skurczach? Jak się szyjka trzyma?

Gość inka_1988
Hehe ja to was zawsze zanudzam takimi długimi wypowiedziami ;)