Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iza1508

Kraków, pierwsza ciąża-przygotowania do porodu i takie tam

Polecane posty

upss to przepraszam:) ale wiesz to lekarz zadecyduje:) bycmoze cc nie bedzie potrzebne:)

no zobaczymy ale mam jakies przeczucia ze jednak bedzie cc :) ale jezeli to ma byc lepsze dla dzieci to coz. Iwcia a ile Ty dochodzilas do siebie po cc? bo ja tez jak cos to bede miala planowane na dzien i godzine :) i kiedy oni Ci ustalili termin w ktorym tc?

asia ja czułam od poczatku ze bede miec cesarke, wrecz byłam tego pewna. po cesarce asiu szybko dochodzi sie do siebie wrecz pozorom, bo po 6h kazali mi juz wstawac, ale nie dało sie, bo mnie bolało mimo srodków przeciw bolowych, ale wstałam-poszłam do łazienki. najwazniejsze zeby sie ruszac mimo ze boli, bo wtedy szybciej sie do siebie dochodzi. na drugi dzien raqno to wziełam prysznic a nawet włosy myłam z czego sie położne smiały:) :):) a na 3 dzien to juz sobie pewnie chodziłam i zazwyczaj dziewczyny chodziły zgiete w pół a mi było lepiej całkiem wyprostowana. w domu juz luzz, mimo ze moj mezczyzna był ze mna przez pierwsze dwa tyg i duuzo mi pomagał, najgorsze co jest to przewracanie sie z boku na bok- nie lada wyczyn:) przez pierwsze dwa tyg Dawidek spał z nami ja tylko Dominika budziłam co karmienie zeby mi małego dawał na drugi bok do karmienia, doktorek ustalił mi termin w 37tyg a urodizłam w 39- rowno tydzien przed terminem

to pewnie wszystko tez zalezy od kobiety jak sie goi rana i wogole ale dobrze slyszec ze to wcale nie takie straszne jak by sie moglo wydawac :) mi najbardziej bedzie zal tego ze nie dostane od razu dzieci na siebie tylko bede musiala czekac jak mnie poskladaja i wogole... nie wydaje sie dlugo ale mam wrazenie ze te 20min beda dla mnie wiecznoscia :)

Asia w jednym łóżku spał z nami- ja to raczej nie spałam a czuwałam,moj D tez. ale jakos nie miałam serca go dawac do łóżeczka- z reszta dla mnie to tez była wygoda, w koncu po 2tyg Dominik sie wsciekł i Dawidek poszedł do swojego wyrka. ale w ciagu dnia nadal spał u nas... z reszta do tej pory nad ranem sypia z nami. zazwyczaj budzi sie o 6 na cycy i juz zostaje u nas- teraz tatus codziennie pracuje i po 6 wychodzi z domu wiec mamy wyrko dla siebie.:) kazda osoba inaczej przechodzi cesarke- jedni bez problemu a dla drudzy niestety. ale ja tam miło wspominam mimo wszystko. ale fakt, szkoda tej chwili jak wyciagaja dzidziusia, ale cos za cos;/ ja juz sie nie mogłam doczekac az mnie zszyja, tak mi sie to dłuzyło mimo ze wiedziałam ze nie dostane odrazu dziecka to chciałam stamtad isc

hehe dobrze ze jest sie sparalizowanym bo chyba bym im tam z tego lozka zeskoczyla :P a z tym ze spaliscie razem to mnie zaskoczylas :) ja bym sie troszke obawiala ze przez przypadek zrobie krzywde dziecku jak przysne

asia w zyciu nie przysniesz na tyle zeby dziecku zrobic krzywde , takze bez obawy, wlaczy ci sie czujka :) tak samo jak w nocy bedziesz slyszec kazdy ich ruch w lozeczku i bedziesz na rownych nogach jak tylko zakwila mimo ze bedzie noc:)

u Nas raczej spanie z dziecmi odpada bo nie pomiescilibysmy sie w jednym wyrku :) ale rano jak tatus bedzie do pracy wychodzil to pewnie bedzie mi je dawal do mnie :)

krakuska ma racje:) ja w nocy słysze jak mały kweknie to wstaje odrazu- tak juz psychika robi:) z reszta sama zobaczysz juz niedługo. a Ty z dwojka bedziesz miała ciezko-ale najwazniejsze zeby Twoj maz wział odrazu po porodzie wolne-wy mieszkacie sami?

mieszkamy z jego mama i siostra, z jednej strony dobrze bo bedzie dodatkowa pomoc zawsze ale z drugie chciala bym wychowywac dzieci tak jak ja chce a wiem ze beda zgrzyty bo juz nie jest ciekawie.

ja malej nie bralam do lozka jak byla mala, bo nie chcialam jej nauczyc bo czasem dzieci ciezko tego zwyczaju oduczyc, ale przez jakies 1,5 msc spala kolo naszego lozka w gondoli od wozka a teraz juz sama spi ladnie w lozeczku :)

asia odrazu stawiaj sprawe jasno, chocby mialy byc zgrzyty bo jak sobie pozwolisz to jzu bede robic wszystko, od wychowywania dzieci sa rodzice a nie dziadkowie, dziadkowie moga jedynie pomoc, mnie jak ktos probowal wychowywac to mowilam zawsze ze jak sobie urodzi bedzie sobie rzadzic, poki ja urodzilam to ja bede decydowac.

mi Dawidek nie spł w wozku- tylko z naszego łóżka odrazu dostał eksmisje do swojego. z reszta teraz rozne spi- teraz np spi u nas rozłożony na całym łóżku. mysle ze pomoc napewno Ci sie przyda- moze nie bedzie az tak zle... zalezy tez od Twojego charakteru czy potrafisz postawic na swoim. my mieszkamy sami wiec jak tatus po 2tyg poszedł do pracy a ja zostalam tylko ja i Dawid to był wielki strach jak sobie dam rade, taki lek mnie ogarniał.

ja po prostu sie nie odzywam tylko robie swoje... ona mi na sile wozka szukala tylko w takich cenach ze cala wyplata by nie starczyla, a ja sobie znalazlam pojechalam i przywiozlam i nic nie mowilam oczywiscie byl foch ale mowilam jej wczesniej ze mi nie pasuja te co mi pokazuje po za tym nie mam tyle kasy. gdyby chociaz dala na niego polowe to ja rozumiem ze miala by co do gadania a tak to pfff, teraz lozeczka przyjda iekawe co znowu jej nie bedzie w nich pasowac

Asia mam wiare ze cie tesciowa po porodzie nie wykonczy, czlowiek jak zmeczony to denerwuje sie szybciej a temat dzieci i ich wychowania jest szczegolnie drazliwy bo z kazdej strony tylko same dobre rady az glowa wiednie, jak by zamiast tych dobrych rad nie mogli robic dobrych uczynkow, od dobrych rad to my mamy forum hehe a reszta zamiast gledzic mogla by np pieluchy zmieniac prac i prasowac skoro tak sie wtracac lubi i pomoc chce. Wiadomo, ze najwygodniej mieszkac samemu ale nie zawsze sie tak da. Postaraj sie poszukac w tej sytuacji jakis plusow, tak sie martwilas jak bedziesz na spacer z 4 pietra bez windy chodzic a moze akurat tesciowa moglaby pomoc dzieci czy wozek znies?

a ja zapomnialam z tego wszystkiego napisać,że wczoraj zaliczyliśmy ZOO :D mała tak machała nogami,że myślałam,że ja upuszczę! masakra jaka radocha -polecam angel jak znajdę jutro czas to zobaczę na tą listę dobranoc ;)

Inka watpie zeby pomogla :D heh zawsze sie zle czuje albo inne dolegliwosci a do tego otylosc wiec na takie rzeczy nawet nie licze. A co do siostry mego lubego to sie wkurzylam ost bo tesciowa mi powiedziala ze ona nie chce byc chrzestna. ineezz ja tez chcialam odwiedzic ost zoo ale taki upal ze nie da rady a w deszcz nie ma sie co wybierac bo stworzonka sie pochowaja :)

No do zoo fajnie wycieczka :d ale ja nie lubie jak sa tłumy. Inezz lista czeka na Twoją wolna chwilkę , i tak nie będę wszytskiego na arz kupowac to wies z:) nie spieszy mi się :)

DZiewczyny wyslalam na poczte kombinezony jakby ktoras chciala , ten bialy jest bardziej 56-62 ten niebieski 62-68 , moga byc na teraz na jesien, lub na wczesna wiosne :)

Krakuska a nie chcesz sobie zostawić ubranek dla kolejnego maluszka? Asia a kojarzysz dyskonty odzieżowe SNC? Byłam tam ostatnio bo chciałam zobaczyć czy nie mają jakieś koszuli do spania i mieli takie fajne zwykłe bawełniane bodziaki, spiochy, pajace spodenki i kaftaniki z takim samym wzorem tylko kolory dla chłopców i dziewczynek :) Pomyślałam sobie o twoich bąbelkach, że był by ubrane tak samo ale w inne kolorki :)

A patrzyłas moze na ceny ? Ja patrzyłam w modusie to bodziaki spiochy w granicach 8-12 zł

Oj Angel nie pamiętam dokładnie co ile kosztowało ale w takich sklepach to mają zazwyczaj ceny między 8 a 20 zł. Zależy za jaki ciuszek :) Kurcze miałam robić dziś pranie a tak strasznie nic mi się nie chce :( Ostatnio znów źle sypiam. Jest mi już bardzo nie wygodnie :( Na brzuchu się nie da, na plecach się dusze a na bokach jak się kładę to dosłownie co pół godziny muszę się obracać bo mnie w biodrach kości bolą i nogi mi drętwieją. Nie wiem czy ja już taka odgnieciona jestem od spania tylko w 2 pozycjach (lewy lub prawy bok) czy to przez brzuszek, który może mi jakąś żyłę uciskać czuje taką niewygodę. Tyle razy ile się budzę w nocy to chyba nawet przy niemowlaku nie będę wstawać. A najgorsze jak się obudzę i spać nie mogę bo jak bym się nie położyła to mnie biodra bolą i siedzę na łóżku aż mi zacznie się głowa ze zmęczenia kiwać.

A ten modus o którym piszesz to też jest jakiś taki dyskont odzieżowy? Aha i miałam się zapytać w jakim hotelu byłaś w egipcie :) Ja bym chciała jechać na wakacje do Włoch mamy taką jedną miejscówkę, gdzie byliśmy autem 5 lat temu. Spod bloku tam jest dokładnie 1001km trochę więcej jak nad nasze polskie morze ale to i tak dużo dla takiego maluszka Ehh.

dzien dobry:) s,łonce nas opusciło i dobrze:) Inka myslisz ze nie bedziesz tak wstawac przy niemowlaku? zycze Ci tego ale to mało prawdopodobne:) ja miałam okres czasu ze wstawałam do Dawidka co godzine-40minut i tak przez cała noc... miałam juz serdecznie dosc:) ale to wtedy jak był tylko na samym cycu...

inka co do spania ja mam dokladnie to samo :) moj maużon narzeka ze go strasze w nocy ze sie budzi patrzy a ja siedzie i sie kiwam na lozku :D oba boki juz tak odgniecione no a na pleckach sie dusze

zna ktoras z Was dobrego prawnika co ma np pierwsza porade gratis? mam male problemy i potrzebuje sie dowiedziec pare rzeczy