Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iza1508

Kraków, pierwsza ciąża-przygotowania do porodu i takie tam

Polecane posty

nie wspomnę o liściach lecących z drzew .. też nie lubię jezdzić w taką pogodę bo właśnie wariatów jest sporo ;)

hyhy liście,,, parkuje pod drzewem :D bardziej mnie draznia ptaki na nim siedzące i brudzace przednia szybe :D

hahhahha :) na szczęście mam w domu altacet i bąbla nie ma z oparzenia na moim suwaczku pisze że Bąbel waży 200g a lekarz powiedział że 300 mam nadzieję że nie będzie to jakiś wielkoludzik ;)

hehhehehe ja ubranek na razie mam tyle że jakbyś widziała jakieś 62-68 ;) to rzuć linkiem :) ja spadam na zakupy w ten deszcz bo trzeba jakiś obiad zrobić brrrrrrrrrrrrrrrrr miłego dnia :*

od rana tyle sie rozpisujecie, że aż ciężko nadrobić:)) ja dopiero sie zwlekam z łózka i zajadam sniadanie, kanapeczki z serem i chrzanem, neiwiem co mnie na ten chrzan ostatnio bierze:)) pogoda okropna, tak mi sie niechce wyjść że szok, ale musze jechać do pracy to L4 zawieść, a tu kawał drogi, a nie lubie na taka pogodę jeździć autkiem. angel.. byłam w obu gabinetach:), najpierw sie rejestrowałam po prawej stronie schodów, gdzie są tabliczki na drzwiach, później nas pani zaprowadziła do gabinetu na druga strone chyba nr 2 i tam miałam robione usg, a poźniej spowrotem na prawą strone korytarza i tam do gabinetu.Troche nam tam zeszło:)) Ale ogólnie poytywnie:))

o to dziwnie , ja zawsze mam wszystko w jednym :) Ważne, że zadowolona jesteś :) Ja u nich lubię to , że jak ide na wizyte, to jak robił mi usg 2d to zawołał Mojego i mu pokazał w 3d bez opłaty :)

Witam,,,, u mnie trochę lepiej,,,ale siedzę w domu,,,, mam dziś tylko powtórne usg bo się płytka nie nagrała,,,, ale nie wiem czy nie odwołam,,,zobaczę jak się będę popołudniu czuła. Angel glukozę już 2gą robię,,,,w sumie to nie wiem po co mi ją przepisał jak pierwszą miałam dobrą,,,, ale jak przepisał to trzeba zrobić,,,,, 🌼 co do prędkości w taką pogodę ,,,, ja bym w zeszłym roku tak babę czepła na daszyńskiego,,,,, jechałam na 6 tą po kursanta i może 50 tką jechałam,,,, i mi wlazła na pasy kobita z za tych zaparkowanych samochodów ,,,,,, ja po hamulcach ,,,dobrze że się cofnęła,,,, bo auto mi stanęło już za przejściem,,,,, ale to właśnie jest deszcz plus liście na drodze ,,,,, a abs akurat w tamtym aucie nie działał.... 🌼 obczaiłam tanią aptekę internetową , średnio większości zwłaszcza tych markowych kosmetyków mają ceny niższe o 20% w stosunku do Krakowa i allegro. Ja już sobie listę zrobiłam a że i tak przekroczę 250 to za przesyłkę nic nie płacę,,,,, podaje linka http://www.aptekagemini.pl/?clear_search=1

Witam Jak się pewnie domyślacie już urodziłam chłopca dokładnie 1. września o 23.16 w Narutowiczu.Mały miał 53 cm długości i ważył 3170g. Niestety nie urodziłam sn tylko cc czego chciałam uniknąć, ale najważniejsze ,że mały jest zdrowy:) Teraz muszę Was nadrobić choć pewnie mi się to nie uda zbyt szybko;) Pozdrawiam

Witaj Fabi gratulację :) Wazne , że zdrowy synus :) Jak się sprawuje wszytsko oki ? Dziewczyny też urodziły :) Gosia ja pracuje na daszyńskiego więc codziennie jeźdże tą uliczką i prawda jest to, że ludzie nie patrzą, ja miałam kiedyś sytuacje, że te sotro musiałam zachamowac bo suie baba wytoczyła nie patrząc. W ogóle tu ludzie czasami chodza jak chcą , raz wydarłam buzia na jedna babe bo suię wpieprzyła na droge tam gdzie nie ma pasów( jechałąm od galeri i przy pomniku skręcałąm w osiedle) i ona wielce oburzona . wwrrr

hej mamuśki :) kanatika a jak u Was z katarkiem?mam do Ciebie parę pytan,bo nasze dzieciaczki są rówieśniczkami :D zmieniłaś już foelik samochodowy?uzywasz do pierwszych ząbków pasty? co do gotowania butelek i smoczkow tak robie jak mam nowe a pozniej to najwyzej wrzatkiem przeleje nigdy nie sterylizowalam.Ja gotuje butelkową u nas woda beznadziejna no,ale nie potepiam dziewczyny jak kodajecie przegotowana z kranu tak jak Kasia pisałaś ważne aby była swieza i raz przegotowana angel słońce szukaj też większych rozmiarów najbardziej interesują mnie body z dł rękawem i ogolnie ciuszki na zimę takie cieplejsze bluzeczki spodenki itp Ania no ja sie zastanawam,czy w Lidlu nie dadza tych ciuszkow z jutrzejszej promocji wieczorem przed zamknieciem sklepu moze watro sie przejechac;]jutro zanim sie zwlekę to moze nie byc rozmiaru jaki chce;/na pewno dresik biorę smacznych orzechow ja dzis znowu bede wcinac Gosia dobrze,ze juz lepiej fabi i ja gratuluje zdrowego synka.Jak ma na imię? no i jak Ty się czujesz?karmisz piersią laktacja hula?;)no i jakie wrazenia z Narutowicza ?wiekszosc tu Rydygiera wybiera więc moze komus sie przyda taka informacja o innym szpitalu co do wypadkow u mnie na pentli 105 dwie kobiety zza autobusu wyszly prosto na jezdnie i dwie zginely na miejscu ludzi ida jak za przeproszeniem swiete krowy nie patrza na nic i nieszczescie gotowe

No tak jest z tymi pieszymi,,,ale co do przechodzenia bez pasów to są odstępstwa od tego , więc na to uważajcie. -osoba o widocznym stopniu niepełnosprawności ruchowej, może przejść w dowolnym miejscu ( nie licząc dróg dwujezdniowych oddzielonych torowiskiem lub separatorami ) - w obrębie skrzyżowania, a kierowca skręcający w lewo lub prawo ma obowiązek przepuścić pieszego przechodzącego przez drogę poprzeczną nawet bez wyznaczonych pasów. -i nie pamiętam dokładnie ale przez drogę jedno jezdniową w obrębie której nie ma przejścia w odległości chyba do 100m. albo 200m . także w przepisach jest w cholerę takich odstępstw i trzeba uważać . Ja też wybuchowa za kierownicą jestem i kiedyś też wysiadłam z auta na środku powstańców i opierdzieliłam z taką pianą gościa ( dużo starszego ode mnie ) za to że bezpodstawnie zatrąbił na mnie bo nie wjechałam na zielonym na zakorkowane skrzyżowanie,,,, bo jemu się spieszyło wrrrrrrrrrrr Jak dupek nie wie do czego klakson służy ja mu wytłumaczę z chęcią łopatologicznie i mu w tyłek ten klakson wsadzę :) 🌼 pogoda lipna,,,, może trochę ogarnę jak i tak siedzę w domu,,,,, ech .

Gosia dobrze wiedzie , ale ta Pani szła z psem na spacer i obok miała przejście musiała by przejśc przez dwoje pasów po prostu , kaleka tez nie była

GosiaqKR a ty instruktorką nauki jesteś?? mój mężul po godzinach tez:)) wiecie że ja dalej w pizamie, katastrofa naprawde, aż wstyd sie przyznawac:)) ale nic zbieram sie do tej pracy. ah jakby mi sie tak chciało jak mi sie nie chce.....

ja ogólnie piszę, ciężko mi stwierdzić sytuacje, chociaż znam to skrzyżowanie,,,, co do pieszych jeszcze,,, to w strefie zamieszkania - http://jasnet.pl/osiedla/uploads/images/morcinka/strefa-zamieszkania.jpg pieszy ma pierwszeństwo dosłownie wszędzie, również na jezdni ,,,, więc tu się też trzeba zastanowić zanim się kogoś otrąbi :D

to na osiedlu to wiem :d ale ja tam znaku nie widziałam. W każdym razie jak nie tam to wystarczy popatrzec co sie dzieje na wysokości przystanku na getta

HEj :) w koncu mam chwilke zeby pocztac i napisac bo znowu zaczelam przystawiac Mlode do sysuni. Bylam wczoraj na tej kontroli i krew mnie zalala tak sie wkurzylam. najpierw okazalo sie ze nie mozliwe zeby ktos kazal mi popoludniu przyjsc bo wtedy poradnia zamknieta, i niestety znowu trafilam (po raz 3 ) na tego samego lekarza co jak jezdzilam z krwawieniem w ciazy. Laskawie mnie zbadal i kazal zdjac spodnie tylko z jednej nozki, byle szybko bo nie ma czasu (tak powiedzial) i jak zaczal badac to az gwiazdki mi przed oczami stanely i krzyknelam jak mi łape wsadzil :O oczywiscie musial skomentowac dobitnie to ze juz sie niby obkurczyla, i zachowywal sie tak jak bym sobie to wymyslila, a mi sie nie wydaje zeby obkurczyla sie do konca bo przeciez macam swoj brzuch i czuje gdzie twarde sie zaczyna a prawidlowo powinna sie znajdowac za koscia lonowa czyli wogole nie wyczuwalna powinna byc. Nawet ciul mi USG nie zrobil a badanie trwalo moze 15sek i poszedl. Rana po cieciu mi sie rozchodzi i to coraz bardziej a on stwierdzil ze jest w porzadku :O no myslalam ze mu tam odwine z jednej nogi tej na ktorej nie mialam spodni. musze teraz szukac jakiegos lekarza co mnie obejrzy bo chce zeby to bylo dobrze zrobione a nie na odpieprz sie bo chciala bym jeszcze kiedys miec dzieci :O udalo mi sie zarejestrowac do dr. Nowak ale dopiero na 6 listopada czyli akurat po pologu. a teraz cos milszego, bylam wczoraj w kinie na Jestes Bogiem szwagier nas wyciagnal bo stwierdzil ze kisimy sie w domu :D i niestety dzieci z tesciowa musialam zostawic i oczywiscie jak przyszlam juz byly tarmoszone i miziane, musiala tez cos od siebie dodac bo maly calyczas ma ten katarek a ona grzebala mu w nosku patyczkiem do uszu, myslalam ze mnie szlak trafi i mowila do niego moj synus caly czas, a ja tak chamsko ze wnuk jak juz cos. Poszlismy do nas odciagnac mu katarkiem a ona przylazla i gapila sie na rece jak to robimy i doradzala i wciskala lapy ( najpierw mnie wysmiala z tym katarkiem przecie i gruche wciskala zebym kupila). Bylismy dzisiaj na pierwszej wizycie u pediatry i dowiedzialam sie ze koperek jest wiatropedny i lubi zagazowac dziecko wiec Iza moze sprobuj odstawic go i zobaczysz czy malej bedzie lepiej, a zeby podawac wode z odrobina glukozy takiej z apteki bo mowilam ze Moje gardza czysta woda. No Fabi gratuluje :) niech synus teraz pieknie rosnie i zdowy bedzie 🌼 AAA Inka moja pediatra bez problemu wystawi mi skierowanie na to USG tylko mowila zebym podeszla chwile przed terminem i nawet dala mi skierowania na badania bo potrzebujemy do poradni wad i rozwoju :)

Asia za przeproszeniem jak bym chyba jebła tego debilowi. Nie mozesz do Stlmach iśc tej co była w szpitalu ? Co do tesćiowej to bym ja tez zjechaął z góry na dól, a patyczki to niech sobie sama wsadza do nosa ;/