Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaonaonaonaona

Czy to naprawde niedoczynnosc tarczycy?????

Polecane posty

Gość onaonaonaonaona

Robilam niedawno badania TSH i wyszlo 4,60 ulU/ml, przy normie 0,27-4,20 Byłam dzisiaj u endokrynooga i pokazalam ten Wynik: 4,60 ulU/ml, przy normie 0,27-4,20. Powiedziala, ze niewyczuwalna mam tarczyce i ze moze jest mala i powodem tego jest niedoczynnosc. Powiedziala, ze powinnam miec okolo 3 to byloby najlepiej w tym wieku. Przepisala mi euthyrox 50 i mam to brac codziennie rano pol godziny przed sniadaniem, po pol tabletki. Ale dziwne bo tak przepisala bez innych szczegolowych badac bez ft4.... Powiedziala, ze mam przyjsc za 4 miesiace na kontrole z wynikami badan, ktore mam zrobic tydzien przed kontrola. Te badania to tsh, ft4, TPO, testosteron, DHEAS, ale to dopiero we wrzesniu... hmmmm boje sie brac tych tabletek, bo moze jak zaczne je brac to juz bede musiala ciagle, a dobrze sie juz czuje, juz nie jestem oslabiona jak wczesniej. Nie wiem czy brac te tabletki, bo ona nawet usg tarczycy nie chciala mi robic... inny lekarz powiedzial mi ze to jest niewielkie i moze to nie jest niedoczynnosc.

Pójdź do lekarza i powiedz, że chcesz powtorzyć baania bo juz się duzo lepiej czujesz nie biorąc tych tabletek a może to byl jakis spadek na tle nerwowym, zmiany pogody czy coś :) Jak nie będzie chcial zrobić to idź do innego.

Gość onaonaonaonaona
ja to mowilam, ale powiedziala ze to bez sensu i tylko narazi mnie na koszty bo bylam u endo prywatnie bo terminy mieli dopiero na grudzien... kurde nie wiem co robic

Ja tez Mialam lekka niedoczynnosc tarczycy. Bralam l thyroxin 50 ok 2 lat. Jakos 2 miesiace nie bralam tabletek bo mi sie skonczyly. 4 miesiace temu mialam kontrole hormonow i lekarz kazal odstawic mi tabletki bo wyniki byly w normie. Zrobie kontrole jeszcze raz za pare tyg u innego lekarza.

Gość onaonaonaonaona
Biest pamietasz jaki mialas wynik? mialas jakies objawy inne?

Nie pamietam , Wybaczy to bylo jakos z 2.5 roku temu. Nie mialam zadnych objawow to wyszlo gdy robilam badania w klinice nieplodnosci.

Gość onaonaonaonaona
hmmm no szkoda, bo ja mam niewiele, moze ty mialas ponad 5? naprawde jestem w kropce.. a czy jak odstawilas te leki to juz jest wszystko ok i ne musisz wiecej ich brac? one nie szkodza?

nie porównuj wyników z innymi, bo prawidłowy poziom hormonów jest indywidualny dla każdego człowieka. Ja przy Twoim poziomie prawdopodobnie byłabym w śpiączce, ale dla Ciebie może być ok. Mnie zbito poziom do 1.0 i dopiero przy takim czuję się ok.

Gość onaonaonaonaona
endokrynolog powiedziala, ze usg sie robi w trakcie leczenia, zeby wiedziec przyczyne, a teraz mam tabletki jesc.. a ja sie boje

Gość onaonaonaonaona
to mam jesc te tabletki czy nie?