Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dociekliwa bestyja

I kto tu siebie nie szanuje?

Polecane posty

wnioseczek- Masz rację że sytsem musi być, jestem antyanarchistą, więc tu między nami zgoda. Ale czemu chcesz brać przyklad z systemu lewackiego?

wnioseczek-Otóż ty mówisz tak, "ty do pracy, mąż do pracy a dziecko do szkoły". A ja mówię tak, mąż do pracy a żona za edukację i wychowanie swojej pociechy. Żona ma uczyć dziecko morlaności i podstawy, ma pilnować aby dziecko same sie uczyło. Ile pamiętasz z szkoły? pewnie nic, bo system jest w tym, aby zakuć, zaliczyć i zapomnieć. Tak to działa, bo to system komunistyczny, robotnik na budowie miał zrobić, ale to że ściana była krzywa i się waliła to mało ważne, ważne że zrobione a reszta system miał w dupie. Ludzi dziś się nie uczy myśleć, dlatego też od lat wybira się tych samych polityków, po prostu ludzie nie myślą. Jak dziennikarze robią sondarze na temat świąt narodowych, co one znaczą, to ludzie kompletnie nie wiedzą, mimo że mają matury i w szkole zapewne tą wiedzę mieli. To jest tragedia narodowa, człowiek który się nie uczy, to ma głód wiedzy. Ja zaczałem czytać książki, jak skączyłem edukację, w czasie szkoły nie przeczytałem żadnej książki, ani jednej a z przedmiotów humanistycznych miałem dobre oceny, mimo wagarów itp. Jak skończyłem szkoły, to poczułem pragnienie wiedzy, ciekawość mnie zżerała, książki wręcz pożerałem, mimo że w szkole miałem obrzydzenie na widok księżek. Całe szczęście że dość szybko skończyłem z szkołą., dzięki temu dziś nie jestem głupi, jak większość magistrów w tym kraju.