Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebogata

czy da się wyżyć z 2000 zł miesiecznie na 4 osobową rodzinę????

Polecane posty

Gość niebogata

jestem załamana , mamy 2 małych dzieci ,mąż stracił prace i nie prędko bedzie mozliwe znalezienie innej bo bardzo podupadł na zdrowiu(kręgosłup), ja zarabiam 1900 zł- jak tu żyć za tyle ieniędzy? zastanawiać sie czy kupić dzieciom chleb czy lizaka??jak sie gospodarowac zeby dzieci nie odczuły biedy?jestem załamana,siedze od rana i płacze:(

Gość jhhggv
da sie ale współczuje, my mamy 4000 zl i ledwo starcza..

Gość Mamuśka007
No nie ma wyboru. Mąż albo musi szybko poszukać pracy, albo spróbować zsłateić sobie rentę, jeśli jego stan zdrowia jest tak ciężki.

Gość nie płacz przy mezu bo go
zdołujesz na maxa

Gość niebogata
mial umowe na zlecenie, od czsu jak stracil prace minel 3 tygodnie..

Gość da się ciężko jest ale się da
a ile macie opłat macie jakieś kredyty??? nam w tym miesiącu po opłaceniu raty kredytu i opłat zostało na życie do 10 , 500 zł w tym paliwo na dojazdy do pracy jak straciałam prace i w tym miesiącu nie będe mieć wypłąty ale znalazłam już nową i pod koniec czerwca będzie druga wypłata

Ciężko, ale się da skoro wielu ludzi tak żyje. Najważniejsze pytanie - macie dwa tyś.po zapłaceniu rachunków czy z tej kwoty jeszcze musicie je opłacić? Bo to kolosalna różnica - za 2tyś.na jedzenie i podstawowe artykuły dacie radę oszczędzając. Ale jeśli jeszcze musicie odjąć czynsz itd.to będzie bardzo trudno. Twój mąż ma teraz czas, więc niech on robi zakupy - musi się przejść po okolicznych sklepach, targowisku itp.i sprawdzić ceny. Z reguły nie opłaca się robić zakupów w jednym miejscu. Możesz przyoszczędzić kupując na promocjach. Np.mięso i ryby możesz wtedy kupić w większej ilości i porcjami zamrozić. Ważny jest też wasz poprzedni stan majątkowy - w znaczeniu ile mieliście wcześniej pieniędzy na miesiąc i w związku z tym o ile uszczupliła się wam kasa.

Gość bububububuuu
Zależy ile opłat Zobacz - może macie w domu coś, co nadaje się do shandlowania na Allegro