Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstydliwa pracownicaaa

boję się iśc do pracy bo jestem niesmiala i robie sie czerwona jak burak

Polecane posty

boję się tych kolejek, ze bede sie denerwowac, trzasc i bede czerwona jak burak po same uszy:(

a pracujesz juz?

Gość jakich kolejek?
chodzi o sklep, tak? to może znajdziesz coś innego?

Gość tez tak mAAAam
nie :(

oj sorry, nie napisalam tak w sklepie, w markecie na kasie dostalam prace jestem po studiach dotychczas mialam prace w biurze, ale niestety ja stracilam, nie stac mnie aby sobie dalej szukac, wiec wzielam co jest, ale ja strasznie sie boja takich tlumow, boje sie ze bede caly czas nerwowa, ze bede czerwona jak burak po same uszy :(

Gość redllla
autorko masz fobie spoleczna. Wybierz sie na terapie i do psychiatry po leki skoro jest to juz tak zaawansowane, ze utrudnia ci zycie. Ja mam to sam i wiem co to znaczy.

a ja zaczynam za kilka dni

ja mam podobnie, tylko, że ja mam problemy ze zdrowiem i boje się podjąć jakąkolwiek prace bo boje się, ze coś mi się stanie. ej powiedzcie mi taką rzecz. jak pierwszy raz szliście do pracy to zanosiliście cv? co ja tam kurnba zaniose jak jeszcze nigdzie nie pracowałam? co mam napisać, ze ukończyłam szkołę podstawową i średnią?

Gość jakich kolejek?
rozumiem Cie, bo sama nie chciałabym tak pracować. sama też siedze w gownianej pracy, w międzyczasie szukam czegoś lepszego. tak Ci sie wydaje, że nie dasz rady bo tego nie znasz. jak ogarniesz obsługe kasy to na pewno sobie poradzisz.

Gość jakich kolejek?
solones a miałas jakieś praktyki?

co mam zrobic nie stac mnie na siedzenie na bezrobociu nie mam oszczednosci a to jedyna praca jaka udalo mi sie szybko znalezc obsluga kasy to pikus, ja sie boje tego ze beda kolejki, a to mnie bedzie wprowadzalo w dodatkowe nerwy itd

Gość jakich kolejek?
no to jak pikuś to w czym problem, obsłużysz i tyle. kolejka w sklepie to normalna rzecz ludzie nie beda mieli do Ciebie pretensji

nie miałam żadnych praktyk, jestem po ogólniaku. wstyd mi jak chooj, mam już 23 lata i czas się wziąśc za robote ale nie dość , że się boje to jeszcze gdzie mnie zatrudnią jak ja nie mam żadnego doświadczenia??

no ale jak sie tego boje, kolejek tego ze beda sie na mnie patrzyc a tego nie znosze bo zaraz mam buraka na twarzy:)

Gość jakich kolejek?
w call center :D wlasnie w takich sklepach, na produkcji itp. tam nie wymagają niczego ambitnego w cv

Gość redllla
wstydliwa pracownicaaa - wiesz, ze masz fobie spoleczna?

w call center nie moge bo nie potrafię ludzi do niczego namawiać. a już tym bardziej wmawiac im jakiś pierdoł podczas gdy wiem że oni chca jebnąć słuchawką

nie ,nie wiem ze to fobia serio myslicie ze jestem chora?:O

Gość jakich kolejek?
solones to może jakis staż z UP

Gość redllla
Nie nazwalabym tego choroba tylko zaburzeniem, ale objawy masz ewidentne na fobie spoleczna. Poczytaj w necie. JA mam to samo, tylko mnie nie przeszkadza czerwienienie sie a trzesace sie rece.

i jak sobie z tym radzic? ja jestem zmuszona do tej pracy ale tak na serio to wolalabym miec posade gdzie nie bede 8 h miec kontaktu z klientem

Gość jakich kolejek?
pewnie sie przyzwyczaisz, to taki pierwszy strach zovbaczysz

Gość redllla
Jezeli jestes w stanie normalnie funkcjonowac to zaakceptuj ten stan. Jesli jednak fobia przeszkadza ci w normalnym fukkcjonowaniu, kontakcie z ludzmi to zglos sie do specjalisty psychiatry i psychologa. U mnie doszlo do tego, ze nie wychodzilam z domu, zeby nikogo nie spotkac i nie musiec z nikim rozmawiac. Nie bylam w stanie jesc w obecnosci innych ludzi czy podpisac sie w urzedzie.

Gość jolita88
wpisz sobie w google ERYTROFOBIA i poczytaj o tym gównie też to mam i chodze do psychologa troche pomaga a jak nie chcesz robić się czerwona idź do swojego lekarza powiedz mu o tym i żeby przepisał ci witamine PP chyba że chcesz to pokonać całkowicie to niech Ci zrobi badania czy możesz wziąść b-blockery to pomoże Ci napewno ale radze zacząć od witaminy PP. Pozdrawiam

do kupna witamin recepta nie jest raczej potrzebna:)

nie,ja mam tylko problem z burakiem na twarzy i tym ze nie lubie jak sie ktos na mne patrzy

Gość redllla
No, ale o to wlasnie chodzi, ze u mnie tez objawy zaczynaly sie wtedy jak ktos sie patrzal na to jak sie podpisuje czy jem. Jedni zaczynaja sie czerwienic, innym trzesa sie rece. Ogolnie nazywa sie to fobia spoleczna, czyli lek przed ludzmi i przed ich ocena.

Gość jolita88
do tej witaminy potrzebna jest recepta. Ale nie lubisz jak się na Ciebie patrzą bo robisz się czerwona gdy pozbędziesz się czerwienienia wzrok innych automatycznie przestanie Ci przeszkadzać

ja juz bym wolala rece niz burak po same uszy ja nawet czuje jak uszy mam juz czerwone:)

i ta witamina PP wlasnie na to jest?