Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ma.12

Czeresnie a karmienie

Polecane posty

Gość Ma.12

Witam. Niedługo będe miała swoje czereśnie.Karmię piersią a moje dziecko skonczyło własnie pół roku .Czy mogę jeść te owoce karmiąc?

dobre pytanie:) sama chciałabym wiedziec....

Wydaje mi się, że nie możesz bo czereśnie są dość ciężkimi owocami, powodują wzdęcia.

Gość nius
masz ograniczoną dietę że się obawiasz czereśni. wg strony: "niekiedy mogą powodować bóle brzucha i kolki" czyli wcale nie muszą. Zjedz trochę i się przekonaj. półroczne dziecko to nie noworodek żeby się bardzo bać jedzenia. A diety mu nie rozszerzałaś jeszcze? Tylko pierś?

Gość alina z dąbrowy
pestkowe podbno powodują bóle brzuszka, ale trzeba sprawdzic. na mojego tylko żle działają pomidory w kazdej postaci i to tylko tak,ze pupa mu sie odparza szybko. nie musi roszerzac diety do konca 6m karmiąc. mnie interesuje za to czy wolno truskawki?

Gość noasbaio
wolno ale trzeba zaczac od paru i spr czy nie uczula, bo to silny alergen:)

Gość wy tak na serio
?? Ja nie mam zadnej diety. Bez przesady... Jakbym miala o chlebie i wodzie zyc tyle czasu to bym przestala karmic ;)

Gość alina z dąbrowy
ja pytam tylko o truskawki a ogólnie pochłaniam wszystko, pomidory w małej ilosci, kilka razy po sosie pomidorowym dupcia czerwona to sobie odmawiam. a z resztą normalnie.

Gość Ma.12
Nie mam diety specjalnej-jem wszystko oprócz grochu,kapusty itp. a dziecku oprócz piersi daje deserek i kaszki .Z obiadków marcheweczka juz była i teraz przymierzam sie do marchewki z ziemniakiem. Dzieki dziewczyny za odpowiedzi.Spróbuje zjeść parę czereśni i zobaczę reakcje.

Gość Ma.12
A i ogólnie moje dziecko nie miało kolek i prawie zadnych problemów z brzuszkiem,jedynie gdy zjadłam za dużo czekolady,były bóle i wzdecia,ale kilka kropel espumisanu i przechodziło. A nad tymi czereśniami sie zastanawiałam,bo jedna koleżanka mnie nastraszyła,ze jej dziecko miało silne uczulenie i bóle brzuszka,tylko,ze ona jadła pędzone czereśnie, Inna z kolei mówize wolno,wiec chciałam posłuchac zdania innych mam na ten temat.,

No to w takim razie ja tez spróbuje zjesc kilka czeresni i zobaczyć czy jest reakcja ,bo mam za oknem,juz dojrzewaja,no i je uwielbiam ...żal byłoby tylko na nie patrzec:)

Gość wy tak na serio
No to ja kapuste tez wciagam ;) Lubie golabki ;) Grochu nie lubie to nie jem ;) A truskawki, czeresnie... To sie nawet nie zastanawiam ;)

I tak jak autorka karmie piersia,z tym,ze mój syn juz skonczył 7 miesiecy i je juz sporo rzeczy.Także to pytanie o czeresnie spadło mi nieba

Ja grochu tez nie lubie:P jak jem gołąbki,to sam srodek,bez kapusty:P

Gość Up*
up

Gość nius
no ja jeszcze czereśni nie jadłam ale nie z obawy o dziecko ale bo jakoś się nie złożyło. truskawki jadłam więc i czereśnie zjem. grunt to zjeść trochę a nie pół wiadra od razu bo to i dorosłemu zaszkodzi. :)

Gość zawsze mi sie smiac
chce jak czytam takie tematy jak ten - co wolno a czego nie jak sie karmi piersia. :D

Gość ja od tygodnia wpierdzielam
czeresnie garsciami prosto z drzewa i synkowi nic nie jest. zrozumcie w koncu, ze dieta dma matek akrmiacych to bujda na kolkach.

Ja sie skusiłam na kilka czereśni i synkowi nic nie jest,wiec widzę,ze mogę je jesć:)

Gość No to może...
Nawet nie pomyślałam że mi czereśni nie wolno :-) w szpitalu dali naleśniki z dżemem wiśniowym. W domu zjadłam kapuśniak - brak objawów.