Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość infinia

KTO JEST LEWORECZNY I CO MYSLICIE O LUDZIACH LEWORĘCZNYCH? :-)

Polecane posty

Gość Zuzanna Amelia & 31
Mankut, smaja, lewus. Zna ktos cos jeszcze ?

Gość moi siostrzeeńcy są leworęczni
a ja praworęczny i mimo tych różnic kocham ich jak swoje dzieci których nie mam i raczej mieć niestety nie będę.

Natomiast presja spoleczna zeny jednak uzywac prawa reka jest bardzo duza ja absolutnie tego nie odczuwam mały w szkole też nie raczej stare pokolenie próbuje coś wywalczyć ale świadczy to o nim

Gość Zuzanna Amelia & 31
Nawet nie wiedzialam. A jaki jest odpowiednik praworeczny? Okreslenie mankut - nawet jesli to nazewnictwo to jednak zyskalo sobie znaczenie pejoratywne.

a ja wiem.... jeśli ktoś CHCE tak to widzieć ....

Gość Zuzanna Amelia & 31
Najwiecej leworecznych w Europie jest chyba w Szkocji ?

wadera,suka,samica jeden ch... kjkjjj- niestety nie którzy są zacofani :-) pomyśl że twój synek jest wyjątkowy:-) pora na dobranoc-musiałabym zapytac swojego faceta czy jako leworęczna jestem lepsza w łóżku od jego praworęcznych kobiet :-)

Gość StefekBURCZYmucha
Moja żona jest leworęczna i jak do tej pory ma ognisty temperament :classic_cool:

Gość łajka3000
mnie 17 lat temu próbował taki stary babsztyl złamać. musiałam siedzieć w pierwszej ławce przed nią i pisać dyktanda prawą ręką - trzeba było powolutku, żeby się doczytała i w rezultacie zostawałam po lekcji jakieś pół godz dłużej, żeby dokończyć pisanie. same dwóje zbierałam. to potem wymyśliła, że trzeba by mnie do psych. dziecięcego wysłać. pamiętam rozkminy ciotek co z tym zrobić:) w końcu starzy się za nią wzięli i się odpierdoliła. a ja zaczęłam trenować ortografię i o dziwo same 6 wpadały do dzienniczka. taka to była moja przygoda z nauczaniem początkowym :)