Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość us

jakie prawdopodobienstwo zajscia w ciaze

Polecane posty

Gość us

Mam pytanko. Moje cykle wynoszą 28dni 11 Maja rozpoczela sie miesiaczka natomiast 19 Maja kochałam sie z chłopakiem do końca bez zabezpieczenia. Z moich obliczen wynika że 20 rozpoczynają sie dni płodne ale nie wiem czy napewno dobrze potrafie to obliczyc. Czy jest duze prawdopodobienstwo ze zaszlam w ciaze?

Gość hgghghjg
raczej nie, wydaje mi sie ze nie jestes, nie latwo zajsc w ciaze w dni plodne, owulacja to co innego, masz wtedy wieksze szanse a tak raczej nie

Gość czy wy wiecie co to cykl?
oczywiscie, ze jest szansa na ciaze! Kurde! Owulacja nastepuje (przy regularnych cyklach) miedzy 10 a 16 dniem PRZED kolejna miesiaczka. Przy 28-dniowych cyklach najczesciej wypada okolo 14 dnia. A plemnik w drogach rodnych kobiety spokojnie przezywa dwie, trzy doby. Wiec doczeka do owulacji. Tym bardziej, ze to tez srednia. A zdarzaja sie mezczyzni o tak zdrowej spermie, ze i 7 dni w sprzyjajacych warunkach plemnik wciaz jest zdolny do zaplodnienia! Poza tym - jak mozna jako antykoncepcje stosowac sam "kalendarzyk"??? Wystarczy maly stan podgoraczkowy, troche stresu i cykl sie moze przesunac o kilka dni! Do ksiazek, a nie do seksu! Chlopak moglby choc w prezerwatywy zainwestowac, jesli w wozek i pieluchy nie chce!

Pewnie że jest prawdopodobieństwo. Szczególnie jeśli stosunek był pełny. Radziłabym tabletkę 72 h po;/

Gość czy wy wiecie co to cykl?
mamy dzis 23 maja. A stosunek odbyl sie 19. Trzy doby juz minely...za pozno na antykoncepcje "po"...

Gość fffsafghjjkkjh
Jeszcze jest tabletka EllaOne , wiec szybko biegiem do gina, jest to Tabletka 5 dni po stosunku !

a kto wam powiedzial ze ona nie chce byc w ciazy? poprostu spytala czy jest prawdopodobienstwo. moze chce i sie zastanawia czy sie udalo :)

Gość czarnowlosa
Prawdopodobieństwo jest zawsze. Jeśli chcesz uniknąć ciąży to zawsze się zabezpieczaj. Ew możesz dokładnie określać swoje dni płodne. Ja stosowałam metodę FAM czyli połączenie tego. Określam sobie dni płodne przy pomocy afrodyty i jeśli wystąpią - zabezpieczamy się. Jeśli nie - to nie. Czerpiemy przyjemność z seksu a nie mam takich stresów jak ty

a ja zapomnialam pierwszej tabletki po 7 dniowej przerwie. w przerwie kochalam sie z facetem do konca kilka razy i po 2 dniach od zapomnianej tabletki tez. zaznacze ze doszedl we mnie. duze jest prawdopodobienstwo?