Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jarska panna

czy wypada zapytać o nocleg

Polecane posty

Gość jarska panna

Jak w temacie,czy wypada zapytać o nocleg,dostałam zaproszenie na wesele w Białymstoku a mieszkam w Kielcach,trochę daleko ale mam ochotę pojechac,nie wiem czy wypda zapytac czy młodzi zarezerwowali jakieś noclegi gościom i czy będzie jakiś transport z kościoła na salę

Gość no według mnie wypada
w koncu skąd masz sie tego dowiedziec jak nie od nich

Gość Palomaaa
No ale też nie możesz liczyć na to, że oni będą sponsorowali nocleg.

Gość jarska panna
Nie licze ze mi zapłaca nocleg,tylko nie wiem czy coś organizowali bo nie dołączyli do zaproszenia karteczki że noclegów nie ma,nie napisali też nic o jakimś transpocie z kościoła na sale,kościół od sali to jakieś 40 km ,z kościoła na sale to troche ciężko dojechać bo wesele za miastem

Gość no według mnie wypada
często pary wynajmują domy weselne w których od razu są pokoje noclegowe dla gosci, więc pytaj smiało a o transport tez spytaj, czesto pary wynajmuje własnie autobus z koscioła do sali weselnej

a dlaczego para nie ma sponsorować noclegu? skoro zapraszają gości z daleka, to według mnie powinni zadbać o miejsce do spania, dowóz z kościoła itd. tak było na naszym weselu i tych, na których byliśmy jako goście. jak najbardziej wypada zapytać :)

para powinna cie poinormowac sama o tym, moze napisz maila lub zadzwon i popros dyskretnie o szczególy, wtedy na pewno ci powiedza co i jak

Gość panna młoda panna
kiedy dostawałam zaproszenie i nie widniała informacja o noclegu ani transporcie i nikt nie poinformował mnie to nie pytałam bo skoro ktoś nie informuje o takich rzeczach to znaczy że ich nie zapewnia Dzwoniłam jedynie do państwa młodych i pytałam czy mogą mi zarezerwować pokój w tym lokalu czy hotelu ale informowałam że pieniądze zwrócę i zawsze po weselu oddawałam do ręki pieniądze za pokój

Gość mrrrrr:)
spytaj np. czy można tam gdzieś wynająć pokój Gadka się rozwinie sama. Spokojnie mozesz pytać również w prost.

jakby rezerwowali to chyba odrazu by informowali, ale spytać powinnaś :) Jeżeli większość rodziny jest z daleka, to powinni chociaż zarezerwować transport, z noclegiem się nie zgadzam

Może młodzi nie wspomnieli o noclegu bo dla nich oczywiste jest to że go zapewniają gościom ;) Tak czy siak najlepiej się otwarcie zapytać PM byś wiedziała jak wszystko zorganizować gdyby nic nie załatwili.

Gość ludzik123
zapytaj bo brak informacji mozna roznie zinterpretowac... ja mialam wesele w zeszlym roku i tez nie informowalam o noclegu bo bylo dla mnie logiczne ze skoro goscie z daleka to powinnam im go zapewnic ale bywaja tez tacy mlodzi ktorzy nawet nie pomagaja w zalatwieniu noclegu bo uwazaja ze to nie ich sprawa

Gość ktoś kto chodzi na wesela
my nie płacimy za nocleg ale informujemy że mamy możliwość załatwienia noclegu w hotelu w którym organizujemy wesele (dają niewielki rabat ale zawsze to jakieś 20 czy 30zł mniej) i jeśli ktoś by się zdecydował to zarezerwujemy pokoje

Gość to teraz ja się wypowiem
ja miałam wesele w ubiegłym roku, wykupiłam noclegi w pokojach nad salą, więc nie było problemu i informowałam gości, że jest możliwość zanocowania

Gość dewerrfghtfsd
ja robie teraz wesele i JAK NAJBARDZIEJ wypada zapytac mnie o nocleg. Jesli ktoś jest z tego samego miasta to moze jechac do domu, a jak chce zostać to płaci 50zł za osobe w hotelu obok. Ja mogę zarezerwować. Mowię to otwarcie i nie kombinuję, jesli ktos jest z innego miasta lub daleka rodzina to ja place bo wole ich miec w hotelu niz w domu. Mam 8 takich osob wiec nie zbiednieje! A tez jak jechalem do kogos daleko to mialem nocleg zapewniony. To wg mnie standard!