Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sardynka666

CZY TO MOŻE BYĆ...CIĄŻA??MAM 16LAT!

Polecane posty

SerwiWwWali no ja też nie wierzę w związek nastolatków :P To nasze babcie nie miały, co robić w życiu, bo nie była moda na naukę wtedy no to z nudów wychodziły za mąż w wieku 16 lat i rodziły dzieci jedno za drugim :D

Gość Brak słow na głup[ote
Jezeli tak pisze ktos tam, że to czasy inne itp, to co za 10lat 12latka która sie bzyka będzie ok??? Taaak, obecnie tez wcale nie jest tak że 16 latki się puszczają, takie dziewczyny od zawsze były.

Sardynka666 ja winę rodziców , bo nie rozmawiają o tym z dziećmi. Wychodzą rano do pracy, wracają do domu wieczorem. Brak zainteresowania doprowadza do tego, ze dziecko szuka miłości, gdzie indziej. No i mamy efekt. Dziecko rodzi dziecko. Zajmuje się psychologią i wiem , co pisze.

Gość Warto zacząć od call canter,
W wieku 18lat dziewice uważa się za dziwolągów.niestety. Wynika to z tego, że duża część ludzi, po prostu nie myśli. Robią to, czego oczekują od nich otaczające środowiska (celowo napisałem w liczbie mnogiej, niektórzy stosują różne maski by dostosować się do różnych grup). Ci którzy starają się żyć po swojemu są często dyskryminowani. Fakt, faktem, że to Ci którzy myślą inaczej, mają swoją, prawdziwą twarz i wytrzymują z nią - zmieniają coś. Weźmy takiego Palikota, mało kto dawał mu szanse po wyjściu z PO, ale zamiast słuchać tych, którzy mówili "nie da się" - robił swoje.

Gość .mastes..
DZIĘKI TAKIM LASKOM ŚWIAT JEST FAJNY WIĘC ZAMKNĄĆ RYJE PIERDOLONE CNOTKI!

Gość SerwiWwWali
racja , od zawsze było tak. Tyle ,że w czasach naszych babć to było normalne bo nie było mody na to by baby sie uczyły a dziś bez nauki ani rusz dlatego to nieodpowiedzialne szczegolnie w dzisiejszych czasach

Gość Sardynka666
Dziękuje za kulturalną wypowiedź:) racja, niby ludzie starsi ode mnie a poziom rozmowy...szkoda gadać. Zobaczycie co wasze dzieci będą robić w wieku nastoletnim. Wiem że brak okresu może oznaczać ciążę. Ale raczej chodzi mi o ten ból glowy i temperaturę (nie jestem przeziębiona) czy to może być objaw ciąży? I te bóle brzucha jak przed okresem tylko dlugo się utrzymujące? Jutro zrobię test. Napisze wam wynik.

Nie wymądrzam się sama straciłam dziewictwo przed 20 jako nastolatka, ale mój chłopak miał być tym jedynym niestety zginął tragicznie. Znałam go 2 lata, a nie jak teraz 2 godziny na imprezie i już do łóżka idą 14-15 latki nie znając faceta.

Katjaa Masz całkowitą rację. Jeśli rodzic nie wychowa dziecka, zrobi to internet, system, rówieśnicy. Często rodzice nie zgadzają się na obecność dziecka na lekcjach WDŻ, natomiast zgadzają się na naukę religii. Te proporcje powinny być odmienione. Fakt, że mamy"seksualną rewolucje", "inne czasy" sprawia, że należy dostosować system edukacyjny do tego. W USA dzieci uczą się przedmiotu o wychowaniu medialnym...

Gość Bez podtekstów
Dziecko które spodziewa się dziecka, zbiera mi sie na wyrzyganie kolacji 😭 i udaje tu poważną, sex w wc, na klatce i w pospiechu gdy "starych" nie ma, a ona nadal mysli że on ją kocha ona się szanuje sielanka bla bla. Kup test, i wyslij rodzciców do kolejnej pracy kasa wam się przyda

Nie denerwuj się dziewczyno ja ciebie nie atakuję. Czasami tak jest ,że okres się spóźnia ja tak mam np. przy zmianie klimatu. Jak wyjechałam na wczasy nad morzem dostałam okres drugi raz w tym samym miesiącu.

Gość SerwiWwWali
powtarzam sie po raz drugi... podwyższona temperatura może być objawem ciąży..tyle wiem , niestety

Jak już pisałem, każdy popełnia błędy, ale konsekwencje ponosimy sami, sama będziesz musiała wychować dziecko (ewentualnie z partnerem), rówieśnicy mówiący "seks jest trendy nie pomogą". Wydajesz się być, w miarę rozsądna (chociaż wiadomo, że pierwsze wrażenie itp, itd), jakoś dasz radę. Zofia Nałkowska, pisała "człowiek jest mocny". Jakoś to będzie. ;)

Raz nie miałam go jak wyjechałam na zimowisko, chociaż powinnam mieć wróciłam do domu i dopiero dostałam. Stres ma tez duży wpływ na organizm jesteś młoda to dopiero początki miesiączki. Musi się to wszystko wyregulować ja dopiero po 13 latach od pierwszej mam go jak w zegarku. Wcześniej było różnie.

Gość maz niech no zgadne
dzieci uprawiaja seks dzieci uprawiaja seks dzieci uprawiaja seks......... i nic z tego kurwa dobrego nigdy nie ma nenenenenenenenenene

Gość Sardynka666
Mój chłopak ma 20lat i jest odpowiedzialny. Oboje martwimy się że to moze być ciążą ale bardzo mnie wspiera, mowi że damy rade jeśli potwierdzi się najgorsze;(

Gość Bez podtekstów
Da rade, jasne głupi dzieciak, za którtego dziecko odpowiedzialniość poniosą jej rodzice i tyle w temacie.

Gość SerwiWwWali
Wy też przesadzacie z tymi rodzicami...już tak nie "psychologujcie" Mi w domu nikt nie mowil o seksie. Byl to temat tabuu. A jednak swoj rozum mialam tym bardziej w dzisiejszych czasach dostepu do neta itp. A jesli czlowiek glupi to niech ponosi konsekwencje swoich czynow

Gość gl;gf;lgflfglf
Żeby dziecko było tym "najgorszym' a póżniej siupp z kocykam wózka etc.Masakra!

Bez podtekstów Ok, ale jeśli dziewczyna zaszła w ciąże to nic tego nie zmieni. Wiadomo, że obciąży rodziców, to oczywiste. Raczej nie byliby z tego powodu zachwyceni...

Gość Nina 17nasta
Nie uważacie, że to obrzydliwe gdy 20latek uprawia sex z 15.5l smarkiem??! Dziewczyno gdzie Ty masz rozum?

Gość SerwiWwWali
Gorzej gdyby to był 40 latek ;D A kto na takich 20 latkow leci jak nie 14-17 latki , ktore mysla ze oni sa dorosli :) ?

Gość Nina 17nasta
Ale normalny 20latek nie pieprzy 15nastki.

SerwiWwWali Mamy czasy rewolucji kulturalnej, która de facto już nastąpiła. Dzieciakami łatwo jest manipulować, dostęp do internetu oznacza dostęp do portali, które rozwijające się dziecko mogą zaciekawić. Ja nie bawię się w psychologa, nie jestem nim, tylko pytam, dlaczego religia jest ważniejsza dla większości niż wychowanie seksualne ? Co do rodziców, ciężko z dzieckiem rozmawiać na takie tematy zapewne, moi mi tłumaczyli wiele rzeczy, dobrze mnie wychowali, jeśli będę miał swoje dzieci, też się o to postaram .

Nina 17nasta Dla Ciebie to obrzydliwe, ale dla niektórych 20 - latków,widać nie. Może łatwo im zdobyć "serce" takiej dziewczyny, która nie ma doświadczenia, a potem przeskoczyć na inna. Pewnie ciężej "wyrwać", starsza, dojrzalszą, mającą pewne doświadczenie kobietę.

Gość Sardynka666
O właśnie a propos lekcji religii... Jakiś czas temu katechetka prowadziła temat o antykoncepcji. Mówiła że grzechem jest używanie prezerwatyw, tabletek anty itp oczywiscie nakazana wstrzemięźliwość seksualna aż do ślubu. Dozwolone metody anty to kalendarzyk i inne naturalne metody. Tego uczą nas na lekcjach. A dziewczyny w klasie patrzyły na katechetkę jak na przybysza z kosmosu..... Niestety ale takie są realia. Duża cześć dziewczyn z klasy bierze tabletki antykoncepcyjne, połowa osób uprawia seks.

Gość Gagadu
Bo religia mówi Ci jak postępować ,jak żyć ...byś był szczęśliwy...

Gość ffffeeeee
nieee ja nie chcę takiego świata \, w którym dzieci uprawiają seks i potem zakładają takie wątki na kafeterii nie chcę tego

a czy to ze dziewczyna ma 16 lat oznacza ze jest pusta bo uprawia sex? nie puscila sie z nim (przepraszam za te slowa sardynko) tylko zrobila to po jakims czasie. ja mam obecnie 20 lat i zaczelam byc ze swoim narzeczonym jak mialam wlasnie 16 lat.. a poza tym jesli nawet dziewczyna wpadla to nie skresla to szkoly bo mam kilka kolezanek ktore pokonczyly liceum i to renomowane na dolnym slasku majac dziecko.. wiec nie gadajcie mi tu ze juz koniec swiata.. sardynko na nastepny raz zabezpieczaj sie lepiej i nie bedzie problemu ze stresem :) i nie denerwuj sie bo to tez moze opoznic okres. i przede wszystkim jak najszybciej zrob test :)a podwyzszona temperatura w ciazy nie jest odczuwalna jako taka bo jest to wewnetrzna temperatura ktora jest mierzona w pochwie a nie pod pacha.. moze sie zaziebilas :)

Gość wild one
Ludzie wolą nazwać Cie puszczalską o tak poprawiają sobie samoocenę. Idź do ginekologa. Nie potrzebujesz skierowania. Jeśli okaże sie, że nie jesteś w ciąży to poproś o recepte na tabletki. Nastolatki żyją w świeci, w którym seks jest wszechobecny. Telewizja, internet, gazety przekazują jasną informacje: każdy uprawia seks. Najgorsze jest to, że nie ma im kto wytłumaczyć, że warto poczekać. W polskim, katolickim domu seks to temat tabu. Potem 15 latki wstydzą sie, że są dziewicami i nie można im mieć tego za złe bo nikt im nie wytłumaczył, że dzoewictwo to nie powód do wstydu.