Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zunna

Czy cos jeszcze? Do mam po porodach.

Polecane posty

Gość Zunna

Mam pytanie do mam. Co potrzeba mi na wyjscie do szpitala na cesarke i dla maluszka na pierwsze dni? Czy o czyms zapomnialam? - pampersy (1 paczka newborn?) - sudokrem - cos do pepuszka - chusteczki nawilzane - emolium ? czy lepiej oliwke, mydelko? - szampon - krem do buzi? Jaki? - cos z filtrem? (rodzi sie na koniec sierpnia) - ubranka - recznik - kocyk - cos cieplejszego na wyjscie Dla mnie: - pizama do karmienia - szlafrok - kapcie - artykuly higieniczne - masc na brodawki - nakladki do karmienia - te naklejki na sutki?

Gość krem z filtrem??
zbedne, szampon, oliwke?? ja tego nie brałąm w szpitalu w którym rodziłam ubrania były szpitalne dla dziecka ja rodziłąm w czerwcu ub roku. dzieci kapały pielegniarski mimo ze jestem po porodzie SN a ty jak bedziesz po cesarce to bedzie ci ciezej sie ruszyc ogółem rzecz biorąc po cesarkach kobiety wolniej wracają do stanu sprzed ciązy

Gość krem z filtrem??
ręcznik kovcyk tez zbedne moim zdaniem zalerz jak jest w szpiatlu w którym ty rodzisz moze tam sa takie rzeczy potrzebne

Gość ijjjjj
przeciez autorka nie pyta co zabrac do szpitala tylko "Co potrzeba mi na wyjscie do szpitala na cesarke i dla maluszka na pierwsze dni?" Czytaj ze zrozumieniem!!!! a pozniej sie wypowiadaj

Gość krem z filtrem??
mssc na brodawki polecam bepanthen, dla dzieck do pupy linomag bo sudokrem wysusza, coś do pepuszka octenisept w aptece ale małe opakowanie przyda ci sie to tez na rane po cieciu, wkładki laktacyjne i wkładki dla kobiet po porodach na połóg w aptece od razu ze 3 paczki sobie kup

Gość krem z filtrem??
ijjjj na wyjście do szpitala czytaj ze zrozumieniem !!!!!

Gość krem z filtrem??
klapki pod prysznic, pliva fem F do podmywania polecam

Gość nalepiej zadzwoń
albo idź na oddział na którym zamierzasz rodzić i zapytaj co jest Ci potrzebne do szpitala. może mają gotową listę?? każdy szpital inaczej do tego podchodzi u nas w jednym trzeba zabrać wszystko dla maluszka a w innym zupełnie nic. tylko ubranko na wyjście.

Gość krem z filtrem??
no i chyba to wszystko nysle ze pomogłam

Gość Zunna
dzieki :) pliva femu uzywam na codzien wiec nie zapomne wziac :)

Gość Zunna
- pampersy Huggies newborn - 63 zl - linomag - 8 zl - octenisept na rane i pepuszek x 2 - 48 zl - chusteczki nawilzane - 10 zl - emolium - szampon, plyn, krem - 90 zl - krem do buzki - 20 zl - bepanthen - 20 zl (na brodawki) - 20 zl - pizamy do karmienia - 80 zl - biustonosz do karmienia - 50 zl - kocyk 47 zl - reczniczki - 110 zl - wkladki laktacyjne - 35 zl - aspirator 30 zl - przescieradlo - 20 zl - torba 70 zl - nakladki do karmienia TT 30 zl - termometr - 50 zl - szczotka dowlosow- 25 zl - wanienka 60 zl - podklady na polog - 15 zl Cos jeszcze?:)

Gość Zunna
Zhigienicznych na pierwsze dni zycia dziecka. Oprocz tego oczywiscie wozek, fotelik, lozko.

Gość Zunna
up

Gość Ja mam dwoje dzieci i
Piżamy do karmienia napewno nikt nie pozwoli Ci nosić. To ma być koszula do karmienia (i po cc i po sn) Dla dziecka na poczatek najlepsze oilatum soft i wówczas nie potrzebujesz żadnych innych środków pielęgnacyjnych prócz rzeczy do pupy. Dla dziecka koniecznie miej niedrapki, lub np. skarpetki nawet, zeby nakładać na rączki, bo dzieci bardzo się drapią.

"piżamy do karmienia nikt ci nie pozwoli nosić"- a to niby czemu? Ja nie chodziłam w koszuli ani jak leżałam na patologii, ani po porodzie, w piżamie było mi wygodnie, lubię mieć spodnie... A poza tym autorka pisze już chyba o pobycie w domu. Co do kremu do buzi- ja używałam Ziajki, synek z bardzo delikatną skórą dobrze na nią reagował- to tak na wyjście. Na co dzień (miał suchą skórę) krem Lipobase, świetny. Z filtrem- poszukaj czegoś najlepiej z dużym faktorem, koniecznie z zaznaczeniem że od urodzenia- w hipermarkecie albo w aptece. SUdocrem bardzo wysusza skórę, więc na początek lepiej jakiś zwykły krem przeciw odparzeniom, SUdocrem bardziej się sprawdza jak odparzenia już się zrobiły. Do kąpieli lepiej na początek jakiś zwykły płyn, emolienty kupisz jeśli okażą się potrzebne, do zdrowej skóry lepiej nie stosować. Do pępka- Octanispet, i tak się przyda w domowej apteczce, i jałowe gaziki. I co do apteczki- termometr, coś na gorączkę- bo warto mieć na początek, aspirator, wodę morską do noska. Nożyczki do paznokci, szczoteczkę do włosów. Dla Ciebie jeszcze wkładki laktacyjne- chyba że to miałaś na myśli pisząc o naklejkach na sutki. stanik do karmienia- na początek polecam jakikolwiek najtańszy, bo przez pierwsze dni jeszcze Ci się rozmiar biustu zmieni. Przydadzą się też podkłady takie higieniczne, można dziecko na tym przewinąć, a ja podkładałam też sobie jak mocno krwawiłam pierwsze dni. Podkładów poporodowych, takich niby podpasek używałam tylko w szpitalu, a w domu już dużych podpasek, takich na noc, z dłuższymi skrzydełkami i tyłem. Laktator i butelki, smoczki itp dokupisz jak będą potrzebne, nie ma co się śpieszyć. Nakładki do karmienia też nie każdy potrzebuje.

zunna- skąd ty wzięłaś te ceny??? ja wanienkę kupiłam za 29 zł -podkłady poporodowe paczka 5 zł -octenisept po co razy dwa?? jeden wystarczy i zostanie go jeszcze więcej niż połowa! ja do szpitala dla siebie brałam tak: - 2 koszule nocne rozpinane do karmienia - laktator- położne kazały dowieść -podkłady poporodowe x3 - grubsze podpaski - majtki jednorazowe 5x - kapcie -szlafrok -maść na brodawki Maltan - 2 ręczniki - tantum rosa i lactacyd do podmywania - artykuły kosmetyczne takie jak szmpon, szczoteczka i pasta do zębów itp dla małego do szpitala tylko pampersy, paczkę chusteczek, sudocrem, smoczka, 4 pieluchy tetrowe na ulewanie żeby go przetrzeć. wszystko inne szpital zapewaniał. nawet mleko mod. do dokarmiania jak miałam problem z pokarmem po porodzie sn. na wyjście ze szpitala dla małego spakowałam osobną torbę którą zostawiłam w dopmu i potem tylko mąż ją dowiózł; a było tam: -ubranka na wyjście ze szpitala - 3 kocyki- 2 na podłożenie na spód nosidełka dla małego a jeden do przykrycia - czapeczka - kombinezonik i włąściwie to chyba tyle. po cesarce potrzebujesz mniej rzeczy dla siebie do szpitala. tantum rosa tez bedzie zbędna na wyjście

Gość Zunna
A podklady i majtki trzeba tez przy cesarce? Nie wiem czy tam duzo tego jeszcze leci czy wystarcza np podpaski? Waniekne chcialam profilowana z siedziskiem stad troche wyzsza cena :)

Gość Zunna
podniose