Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość Kaja-@@@@@
Oooi ewuska,i,tez jestes w 28 tyg To nie jesrem sama Ale czuje jak skóra sie napina jest to dla mnie straszny dyskomfort wiecie w środę mam do dentysty, strasznie sie denerwuje i,boje ze bede tak spieta ze dostane bóli brzucha i wyladuje na porodowce

sysia09 U mnie też wyszły w badaniu moczu te kryształy szczawianu wapnia (liczne) i bakterie, ale lekarz powiedział, że w ciąży to normalne. Na te bakterie pomaga Żurawit (kapsułki) lub suszona żurawina. A co do leukocytów to teraz u mnie ok ale 2 miesiące temu też wyszły w badaniu, dostałam tabletki i już jest ok. Daj znać co Twój lekarz powie. Wczoraj miałam usg, córcia waży 1300 gram. Zmienił mi sie nieznacznie termin porodu i teraz mam 2 (wg OM i USG). 14 i 15 lutego :)

NICK................Termin por...........tydz. ........ plec........miejsc. moje konto.........24.01.2013..........32.............DZ......... Radom Bayer Lev..........26-01-2013...........33...........CH..........N iemcy kaziorek84........01.02.2013..........20..............CH ..... .Rzeszów Martituska81...... 02.02.2013..........24...........CH.........Plymouth Ratea...............03.02.2013..........31...........DZ.. .......Bydgoszcz izmaizma..........04.02.2013............................. .......Inowrocław goska986...........05.02.2013...........18............... ........Brodnica Inspektor1.........07.02.2013...... ...........................Tychy/Jastrz puszek..............07.02.2013...........20........CH.... .......Rzeszów basssia87..........8.02.2013..............21..........DZ. .......Węgorzewo kati=)..............10.02.2013............30.. .........CH........Rzeszów netta2..............11.02.2013 ..........28..........CH..........Warszawa lidsta..................11.02.2013........28. .... CH..........Poznań Roosa .............11.02.2013..............28.........DZ ...... ..Kraków green-grass.......12.02.2013.............31..........CH .......Bochnia kasienka.m.........14.02.2013...........29..........DZ... .........Pińczów MAMA2013LUTY...14-02-2013...........30...........CH...... ..Rzeszów Anitka90............15.02.2013..........25...........CH.. ........Kraków Ninkaa86...........15.02.2013...........26 ...........DZ ........Szczecin BetiGl...............15.02.2013......................... ...........Gliwice aclerya............17.02.2013.............27...........CH .......Warszawa Gusia09 ...........18-02-2013.............24..........DZ........Cz-w a Judka9876.........19.02.2013...........14.............CH. .....Warszawa wrzesniowa mama...22.02.2013........27...........................UK Ewuskaaa.........22.02.2013.............28..........CH.. .......ok/Wa-wy Marysia2013.......22.02.2013...........25..........DZ.... ..Skierniewi ce Lusesitaaaa........22.02.2013...........29............DZ. ........Wrocław Nuss ...............24.02.2013............26...........CH......Ko ło księżniczka........25.02.2013...........14............D Z.. .....Wrocław malenstwo@interia.pl. . 25-02-2013.....17...........CH........Wieluń kaja-@@@@@...25-02-2013.............28............DZ..... .. ...Elblag sysia09.............27.02.2013.............24..........CH .......Końskowola Kasia-Angel........28.02.2013............27..........CH.. ...Jelenia Góra anetka_1991.....28.02.2013.............27...........DZ... ........Radom *Iskierka*.........28-02-2013... .........27...........DZ .........Rawicz

NICK................Termin por...........tydz. ........ plec........miejsc. moje konto.........24.01.2013..........32.............DZ......... Radom Bayer Lev..........26-01-2013...........33...........CH..........N iemcy kaziorek84........01.02.2013..........20..............CH ..... .Rzeszów Martituska81...... 02.02.2013..........24...........CH.........Plymouth Ratea...............03.02.2013..........31...........DZ.. .......Bydgoszcz izmaizma..........04.02.2013............................. .......Inowrocław goska986...........05.02.2013...........18............... ........Brodnica Inspektor1.........07.02.2013...... ...........................Tychy/Jastrz puszek..............07.02.2013...........20........CH.... .......Rzeszów basssia87..........8.02.2013..............21..........DZ. .......Węgorzewo kati=)..............10.02.2013............30.. .........CH........Rzeszów netta2..............11.02.2013 ..........28..........CH..........Warszawa lidsta..................11.02.2013........30. .... CH..........Poznań Roosa .............11.02.2013..............28.........DZ ...... ..Kraków green-grass.......12.02.2013.............31..........CH .......Bochnia kasienka.m.........14.02.2013...........29..........DZ... .........Pińczów MAMA2013LUTY...14-02-2013...........30...........CH...... ..Rzeszów Anitka90............15.02.2013..........25...........CH.. ........Kraków Ninkaa86...........15.02.2013...........26 ...........DZ ........Szczecin BetiGl...............15.02.2013......................... ...........Gliwice aclerya............17.02.2013.............27...........CH .......Warszawa Gusia09 ...........18-02-2013.............24..........DZ........Cz-w a Judka9876.........19.02.2013...........14.............CH. .....Warszawa wrzesniowa mama...22.02.2013........27...........................UK Ewuskaaa.........22.02.2013.............28..........CH.. .......ok/Wa-wy Marysia2013.......22.02.2013...........25..........DZ.... ..Skierniewi ce Lusesitaaaa........22.02.2013...........29............DZ. ........Wrocław Nuss ...............24.02.2013............26...........CH......Ko ło księżniczka........25.02.2013...........14............D Z.. .....Wrocław malenstwo@interia.pl. . 25-02-2013.....17...........CH........Wieluń kaja-@@@@@...25-02-2013.............28............DZ..... .. ...Elblag sysia09.............27.02.2013.............24..........CH .......Końskowola Kasia-Angel........28.02.2013............27..........CH.. ...Jelenia Góra anetka_1991.....28.02.2013.............27...........DZ... ........Radom *Iskierka*.........28-02-2013... .........27...........DZ .........Rawicz

Ja mam 30 tydz i w brzuszku na wysokości pępka mam 95 cm Nam w tym tyg też mają montować meble do synka pokoju a jak tylko meble będą to mąż od razu zmontuje łóżeczko :) W końcu i w Poznaniu spadł śnieg :)

po wizycie dam znac tylko to dopiero na 16...:( mam nadzieje ze i mi tak powie... Bo ja juz kiedys mialam piasek w nerce i nie wiem co o tym myslec...

Gość Judka9876
A ja mam na wysokości pępka 97 cm :) i jestem w 29/30 tyg. Ja meble będę miała dopiero ok 20 stycznia, bo mój stolarz tak się dopiero wyrobi. Ale dzięki temu, że zaczęłam sobie kupować ubranka już wcześniej to już wyprawkę w rozmiarach 6 i 62 mam prawie całą:) więc wszystkim zapowiadam, że prezenty proszę robić większe ;) No i w grudniu po wózek się wybieram i my w sumie zdecydowani jesteśmy na Mutsy EVO. Miłego dnia:)

Gość green-grass
Jestem w 31 tc na wysokości pępka mam 98 cm ;) po porodzie siłownia i może nie będzie tak źle :D Dziś idę do lekarza, cała rodzina obstawia jaki mój synek jest juz duży. Kolo 15 dopiero odbiorę wyniki moczu i krwi i cos wydaje mi się ze nie będzie wesoło ,a do gin na 20 mam. Całymi dniami jestem zajęta wykańczaniem poddasza, jeśli wyrobią się z melbami do piątku to już na weekend będę na swoim :D najbardziej nie mogę się doczekać az ułożę te maleńkie ubranka w komodzie, posegreguje rozmiarami itd. Zamiast spać to myślałam do której półki dam pieluchy a do której body. Wiem, wiem, to nie jest normalne, ale już się nie mogę doczekać 31 stycznia/1 lutego i cc :P Bayer Lev- ale z ciebie laska w tej ciąży :)

hejka:) no u mnie też biało i śnieg... ale strasznie ślisko a ja mam letnie opony :/ na działkę musze podjechać ale dobrze że to tylko kawalek... ja dzisiaj tez mam lekarza przed 17 i martwię się tymi moimi wynikami tarczycy :/ mam nadzieję ze cosik poradzi... ja cały czas miałam nadzieje że wyniesiemy się na świeta... ale chyba lipa... bo wylewki nam się suszą przed ułożeniem podlogi... mam nadzieję ze w tym tygodniu zaczniemy :)

Green grass trzymam kciuki za przeprowadzkę:) u mnie też niby wszystko prawie gotowe ale to zawsze prawie. U mnie śniegu sporo napadało a dodatkowo dzisiaj mrozik więc zima na dobre zagościła. JA więcej muszę odpoczywać jak tylko coś porobię i pochodzę za dużo czuję brzuszek jak się napina więc się kładę, jeździć samochodem też za bardzo nie mogę; też odczuwam taki dyskomfort związany z rozciąganiem skóry a do tego strasznie swędzi:( Trzymajcie się cieplutko a później się zmierzę to napiszę.

Gość green-grass
Dziewczyny, ja przy tym mierzeniu zauważałam, że brzuch mi się obniżył znacznie. Miałam wcześniej najszersze miejsce zaraz poniżej żeber (taki wysoki okrąglutki brzuszek) a teraz wszystko "opadło". Wyniki odebrałam, nie sa złe, ale tez sie denerwuje tak jak sysia. Po obiedzie źle się poczułam, zmierzyłam ciśnienie a tu 150/95 coraz częściej tak mi skacze, może przez te nerwy. Byle do 20 :(

ja juz po:) synek zdrowiutki usg mialam jak zawsze:) oprocz dzidzi robil mi usg nerek ze sprawdzic czy nie ma tam nic niepokojacego powiedzial mi ze taki mocz mogl wyjsc dlatego ze bralam te czopki na infekcje i cos podczas siusiania moglo sie tam dostac;) ulga...:D

green-grass nie martw sie bedzie dobrze mojej siostrze dwa miesiace temu opadl brzuch i dotej pory nosi:) odezwij sie pozniej trzymam kciuki

Kaja dużo ja się właśnie zmierzyłam na wysokości pępka 97 cm i 24 tydzień , na plusie 5 kg widocznie w brzuszek idzie chociaż zauważyłam, że mam ostatnio większy apetyt.Musiałam kupić sobie zimową kurtkę 180 zł zapinana na guziki rozm 42 i ma jeszcze z 10-15 cm do przeszycia guzików w razie czego. Green grass spokojnie będzie dobrze skoki ciśnienia czytałam, że są możliwe z uwagi na obciążenie organizmu, puls też może być większy serducho musi pompować więcej krwi.Mam nadzieję, że będzie dobrze Bayer Lev matko takie rozmiary w ciąży pomarzyć i zazdroszczę, będę musiała się ostro wziąć po porodzie za siebie:(

Gość kaja-@@@@@
Bayer rzeczywiscie mało masz cm mi wszytsko idzie w brzuch , w nogach , rękach, na twarzy zero dodatkowych kilogramów , tłuszczyku itp... dziś miałam koszmary śniło mi sie , że moje dziecko zmarło po porodzie i to był pierwszy powód dzis do nerwów potem doszło jeszcze kilka spraw i ból brzuch murowany a na sam koniec wyszłam do auta bo włączył sie alarm i nie wiedziałam ze ejst tak ślisko , a przed domem mamy kafle i pojechałam na nich jak po lodowisku zatrzymałam sie na samym końcu i udało mi sie łapiąc równowage nie upaść. ufffff...........

tez sie dzisiaj poslizgnelam ale na szczescie nie upadlam, jak jeszcze raz trafie do szpitala to popadne w depresje jakas chyba.... ja chce juz tylko w terminie na porodowke.... i przeraza mnie fakt ze po porodzie zabiora mi synka i beda mu wykonywac sterte badan przez moja toxo.... biedy maluszek.... no ale niech robia co musza, zeby sprawdzic czy synek jest bezpieczny :)

Gość kaja-@@@@@
pisałysmy o cm w brzuchu a komu poszło coś w piersi ??? bo moje jedynie sie bardziej zaokrągliły na tym koniec. nadal wyglądam jak przed ciąża aa mam mały biust 80-B i pół zycia liczyłam na to ze przez okres ciazy i karmienia chociaz bede cieszyć sie duzym biustem a tu LIPA

Gość green-grass
Niestety moje przeczucia się potwierdziły, mam skierowanie do szpitala. Udało mi się uprosić lekarza żeby jutro rano pojechać na oddział a nie dziś w nocy. Niestety to ciśnienie jest niebezpieczne, jak mi zmierzył to miałam 150/100. Do tego te moje twardnienie brzucha, coraz mocniejsze, dziecko ustawione do porodu, faktycznie bardzo nisko Będę leżeć pod kroplówkami żeby rozluźnić macice bo inaczej urodzę wcześniaka. Zwłaszcza ze synek jest już większy niż ja jak się urodziłam, a to mogą być jakieś predyspozycje genetyczne do wcześniejszego rozwiązania. Ech :(

gren gras u mnie też nie za ciekawie :/ jeśli chodzi o małą to wszystko ok... waży już ok 2100 więc rośnie.. ale mi się szyjka skróciła i to znacznie, lekarz powiedział że raczej do terminu nie donoszę :/ mam leżeć i się oszczędzać.... zrobił mi wymaz z pochwy bo kolejną wizytę mam 20 grudnia i chce już wynik mieć bo niby się robi ten wymaz jakoś po 35 tygodniu ale stwierdził że chce go u mnie mieć wcześniej.... dostałam tabletki na rozwój płucek u małej, mam 4 dawki po 6 tabletek :/ na początku zapisał mnie na 26 ale stwierdził żebym miała spokojniejsze swięta to mam przyjść 20 grudnia... zaśmiał się że dyżur ma w święta to może urodzimy wtedy...ale stwierdził że żartuje i mam dużo leżec...ogólnie to stwierdził że wysłałby mnie do szpitala na patologie ale stwierdził że teraz tam dużo wirusów i bakterii i lepiej jak będę się oszczędzać w domu.... oczywiście zero seksu... mówiłam mu że po tym ostatnim krwawieniu my juz nic i nawet zamiaru nie mamy :P dostałam za to ślczne zdjecie malutkiej...w sumie to samej jej twarzy... jest śliczna :) gren grass w szpitalu bedziesz pod opieka to plus :) u mnie zostaje leżenie.... śmieje się do mojego m że dobrze że allegro jest to jeszcze cosik kupie tłumaczę sobie że już w sumie niedługo miłej nocki :)

Dziewczyny musimy uważać teraz jak zima przyszła ja wyciągnęłam stare kozaki z podeszwą jak buty trekingowe ale znając siebie pewnie niedługo zaliczę upadek:(. Green grass bidulko trzymaj się musi być dobrze, w szpitalu będziesz pod opieką specjalistów więc rękę na pulsie będą mieli; ja przez Twój wpis poleciałam zmierzyć sobie ciśnienie ale na szczęście ok 114/64 puls 73 czyli takie samo jak ostatnio na wizycie. Kaja u mnie z piersiami podobnie bardziej zaokrąglone i nic więcej, ja miałam 75C i tak zostało.Nasze ciała podobnie reagują na ciąże:) Ja po nieprzespanej nocy mały kopał a teraz dowiedziałam się, że mój gin nie będzie już przyjmował w przychodni, co prawda chodziłam na NFZ tylko po skierowania i tak kontrolnie a na jutro miałam mieć wizytę i d...:( w sobotę mnie do innej zapisała ale tłumaczyć się i wogóle.

Gość Malenstwo@interia.pl
Hej dziewczyny dawno się nie odzywałam bo miałam problemy z internetem. Pomyśleć że to już 28 tydzień i zostało mi jeszcze 12 tygodni do porodu. Mój synek rozwija się prawidłowo i straszny wiercioch z niego. Od początku przytyłam 9 kg ale nie wiem gdzie mi te kilogramy idą bo brzuszka nie mam dużego a w ciuchy które nosiłan przed ciążą są nadal dobre. Wyniki miałam dobre oprócz morfologi mam anemię i muszę brać żelazo. Wyprawke mam już kompletna został mi do kupienia wózek i pościel ale to już w styczniu.

moja siostra musi jechac do szpitala na ktg jest tetno dzidzi ale brak ruchow zalamala sie zaraz jej maz przywiezie mi siostrzenca i szybko do szpitala o matko... Boje sie;(

Malenstwo@interia.pl no to zaktuzlizuj tabelke :) ja juz mam prawie wszystko - lozeczko (w piatek jade po nie) - posciel (14 czesciowa) (zamowiona czekam na paczke) - mata edukacyjna (jutro jade odebrac) - bujaczek - sterta ubranek - chusteczki nawilzajace - kocyki - pampersy - kosmetyki niemowlece (tylko oliwka i mydelko bambino) - szczotka i grzebyczek do wloskow - rozek - przewijak - pieluszki - nawilzacz powietrza - stojak pod wanienke - reczniczki - laktator elektryczny - komoda na ubranka musze jeszcze kupic: - wanienka - smoczki - butelki - wiecej pampersow - kilka pieluszek - rzeczy dla mnie do szpitala no i chyba tyle, powiedzcie prosze czy czegos mi brakuje

narazie jest wszystko dobrze polozyli ja do szpitala i caly czas ja monitoruja zeby w razie co szybko dzialac... Dobrze ze to juz koncowka... Troche mi ulzylo...:(