Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ykstyksyt

Nagly bardzo przyspieszone bicie serca, trwa kilka sekund i ustaje

Polecane posty

Gość ykstyksyt

w momecie nagle tak bardzo bardzo sybko,wydawac by sie moglo ze sie zatrzymuje na kilka sekund i dalej spowrtoem pracuje normalnie. Podczas "tego czegos" w klatce piersiowej jest takie uczucie ze oddechu nie mozna slapac,ale to trwa naprawde bardzo bardzo krotko,sekunde lub dwie. Czesto tak mam, wiecei co to moze byc?

Gość sosełe z pomaranczy okazyjnie
jakas arytmia czy co

Gość ykstyksyt
Dama, tez to masz?

Gość zrypanezycie,
hehehe dołanczam do klubu :) ja czasem mam takie przyspieszenie serca jakby zaraz miało sie wykoleić

Gość 34234234
też tak mam...

Gość ykstyksyt
I to na pewno jest objaw nerwicy, czy moze jest jakis inny powod"?

Gość 34234234
ja jako dziecko miałam stwierdzona arytmię

Gość Fafinette
śmierć nadchodzi o świcie...

Gość ykstyksyt
"Zdrowia ...." Dzięki :) I wzajemnie

ja z podobnymi objawami trafiłam do lekarza w wieku 15 lat-> wyrok: nerwica sercowa. a teraz mam 24 lata i jest spokój pare miesiecy, i robi sie taka kumulacja sytuacji stresowych, zbiera sie ich duzo i zbiera i nagle wielkie bum: dretwienie całej lwej strony ciała, pieczenie łopatek i okolic mostka i serca, bol taki przeszywajacy ze jak sie ostatnio polozyłam przy tym to juz sama nie wstałam. zwykłe srodki uspokajace nie pomagaja, musze ładowac w siebie ketonal i to duzymi dawkami zeby moc sie ruszac. trwa to jakies 5 dni i spokoj na jakis miesiac. najlepsze jest to ze nie mam tego jak jestem zdenerwowana , tylko dopiero jak po wielu stresach wreszcie nadchodzi dzien relaksu. i wtedy sie zaczyna. a rozpoczeło sie tak samo jak u was tym biciem serca nierównym. musze przejsc sie do lekarza, bo ostatnio jak schodziłam ze schodów dorwalo mnie to odretwienie , nogi jak z waty i schodzac ze schodka poprostu nie poczułam nogi, no i skrecona i naderwane sciegno. przy dziecku małym masakra z obolala noga, nie moge sobie pozwalac na takie "atrakcje"

Gość jateż tak mam
tyle że sama nie wiem już , bo kilka razy ekg u lekarza wyszło tragiczne ciężka arytmia i niedokrwienie a jak założyli mi holtera na 24 h to nic nie wykrył ale zaś w próbie wysiłkowej mam też jakby niedokrwienie,zbyt szybkie bicie serca i wariackie ciśnienie czasem szarpie mnie tak w sercu że wariuje :(

Gość kafeteriaona
ja tak mialam, pierwszy atak w wieku 17 lat lekarze stwierdzili arytmie . w trakcie tych atakow musialam sobie robic zimne oklady na klatke piersiowa i nawet gdy na dworze byl mroz musialam spac przy otwartym balkonie. mialam trudne dziecinstwo wiec mysle ze nerwica tEz ma cos z tym wspolnego

no niestety, nie dosc ze i tak mam dosc popieprzone zycie, to jeszcze sama jestem i zawsze bylam osoba nerwowa, wybuchowa, bardzo emocjonalnie podchodziłam do wszystkiego. cale zycie wszystko widze w czarnych barwach: egzamin za 2 miesiace? nie zdam napewno, nie zdaze sie nauczyc? dziecko jest chore to juz obstawiam bóg wie jakie choroby itd itd. no i tatus dziecka ... ale to juz nie ta historia. tylko kazdy mi mowi jedno: nie zauwazyłas ze nerwice ci wykryto wtedy kiedy zakwitł twoj zwiazek? no wlasnie , pierwsza , jedyna, obsesyjna i toksyczna milosc. załatwiłam sie sama. teraz chociaz dziecko daje mi wiele radosci, ale powodów do zamartwiania sie jest i tak milion. musze wrzucic na luz bo ta nie da rady funkcjonowac