Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Błękit letniego nieba

rozbieżność w wieku ciąży

Polecane posty

Witam! Mam takie pytanie do kobiet które były lub są w ciąży i mogą mi na nie podsunąć odpowiedź. USG w rzeczywistym wieku ciąży 8w4d wykazało, że jest ona młodsza tj 7w3d i tu moje pytanie. Moje cykle są dość długie 33dni. Czy ta rozbieżność wynika z opóźnienia zapłodnienia? Mam tu na myśli, że USG oblicza wiek ciąży chyba dla standardowych cykli 28 dniowych ja mam o tydzień dłuższy czy to stąd może wynikać ta tygodniowa różnica? bardzo serdecznie dziękuję za pomoc!

Gość junn
musisz poczekać na kolejne usg. na początku ciąża może jeszcze że tak powiem nadgonić do wieku z OM. jeśli jednak doszło do późniejszego zapłodnienia niż wynika to z ost. okresu to lekarz będzie się trzymał terminu z usg. nie ma powodu do obaw -miałam 2tyg. różnicy między terminem z om a usg.

Dziękuję właśnie o to się martwiłam czy taka różnica jest normalna..

up

normalna. Co usg to ciut inaczej wychodzi. Różnie nawet do 2 tygodni sa normalne bo dzieci rosną w różnym tempie.

Normalne, u mnie na początku ciąża była o tydzień młodsza. Teraz już prawie końcówka, i lekarz trzyma się terminu z OM ;)

Gość MMmoja opinia .....
w zeszłym roku moja koleżanka miała rozbieżność w ciąży termin z @ miała na 13 listopad a z połówkowego usg na 19 grudzień mała urodziła się 22 grudnia.

Gość rottana
ja też mam rozbierzność. wg @ powienien być 8-9 tc a wg usg był 6. dzisiaj obliczy dokładny wiek płodu. poprostu mogło później dojść do zapłodnienia.

Gość KASSSSS
bardzo zadko wiek dziecka jest taki sam z usg i OM ;) z reszta kazdy babelek rosnie indywidualnie a wiek z usg jest ksiazkowy :) poczekaj jeszcze :) a Twoja rozbieznosc nie jest niepokojaca :)