Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

casi-feliz

PŁASKI BRZUCH do wakacji!

Polecane posty

Witam! Jestem już zdesperowana tym, jak wiele kosztują operacje plastyczne... są nieosiągalne dla studentki która jeszcze nie zarabia... a do zoperowania mam wszystko. Po prostu nie jestem ładna, wszystko do poprawy.... A kiedy jesteśmy sfrustrowane nieosiągalnością tego o czym marzymy, zaczynamy doceniać to, co jest na wyciągnięcie ręki. BRZUCH! Piękny płaski brzuszek! Dlatego warto zawalczyć! Nie musimy czekać na operację, czekać latami, aż zdołamy na nią zarobić!!! Możemy zacząć TERAZ i to zupełnie za darmo! Właśnie wróciłam z wyjazdu na którym czułam się ...źle... bo gorsza od tych wszystkich ślicznych dziewczyn które po prostu urodziły się śliczne... nic nie musiały i nie muszą robić... gęste włosy, biust, zgrabne nogi i tyłek, ładne dłonie i stopy, śliczne twarzyczki. Ja tego wszystkiego nie mam, co jest dla mojej psychiki ZABÓJCZE. Pierwszy mój cel to doskonały brzuch. Bez tłuszczu.

Gość ktoś mi ukradł nick
jak zamierzasz to osiągnąć? do tego celu chętnie się przyłącze...

Załączam zdjęcie mojego brzuchola. Przykre, ale jak się nie zastosuje najsłynniejszego chwytu ukrywającego (hahhahahah czyli "torebka na kolana, może nie będzie widać brzucha :D :D) to tak to oto wygląda: http://w506.wrzuta.pl/obraz/5MZ1CUnesne/bauch_005 http://w506.wrzuta.pl/obraz/72YMDmL7UPu/bauch_004 Od okresu dojrzewania brzuch mi się po prostu SAM ZROBIŁ. Nie zaczęłam więcej jeść- po prostu dojrzewanie. Moja mama ma identyczny problem (tłuszcz na brzuchu, ale ona ma już prawie 60 lat, więc u niej to powiedzmy jest "usprawiedliwione" jednak tendencja do brzuchowatości odziedziczyłam po niej :(((() Co ciekawe, gdy zaczął mi się tworzyć brzuch ćwiczyłam gimnastykę! Mimo to zaczął się tworzyć..... GENY?! Bardzo mi zależy. Mam 25 lat. Ktoś się dołącza? :) Mój pierwszy trening (bieganie) odbędzie się dziś o 5:00 (1h). No chyba że zasnę, ale jestem tak podekscytowana pierwszym dniem diety, że chyba zrealizuję ten pomysł bez problemu :))) Zamierzam też robić BRZUSZKI ale nie wiem czy nie są przereklamowane... może lepsze są jakieś inne zestawy ćwiczeń. Zapraszam!

Gość heaaaaahaaa
Brzuch jest normalny, za to stanik wygląda na źle dobrany. A ćwicząc "brzuszki" tylko sobie kręgosłup zniszczysz.

No właśnie też tak mi się wydaje... że brzuszki bardziej psują kręgosłup niż tłuszcz :< Brzuch mam tłusty... tylko trudno zrobić sobie samemu fotkę. Nie ma teraz mowy o ubieraniu się w obcisłe bluzki. No a stanik czemu źle dobrany? Ja nie mam biustu :(

Gość zacznij ćwiczyć hula hop
zamiast brzuszków, działa cuda ;)

ćwiczyłam i jakoś nie zdziałało ... :( może trzeba dłużej? Ile dziennie?

Gość zacznij ćwiczyć hula hop
ja na początku kręciłam po 15 minut, później nawet po 40-60min dziennie np oglądając jakiś film. Kręciłam codziennie. Brzuch miałam dużo większy niż Ty, teraz mam płaski i nie wstydzę się wskoczyć w krótką obcisłą bluzkę ;) zawsze tylko tunikami zakrywałam te fałdy :o

Gość heeeehhhhe
Źle dobrany bo jest prawie na brzuchu zamiast na biuście, a z tyłu jedzie do góry aż niemiło ;). Wymierz się porządnie i sprawdź tutaj czy nie mam racji: http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index.php A co do tłuszczu na określonych partiach to ktos tu niedawno podawał fajny link tłumaczący jak na to wpływają hormony i jak na to działać. Jutro mogę odszukać :)

Przy otyłości typu „jabłko występuje duże ryzyko chorób towarzyszących częściej pojawiają się zaburzenia metaboliczne, prowadzące do cukrzycy, nadciśnienia tętniczego, choroby wieńcowej, miażdżycy i innych chorób krążenia. Otyłość brzuszna u mężczyzn występuje, gdy obwód pasa przekracza 102 cm, natomiast u kobiet gdy przekracza 88 cm. Przy otyłości brzusznej wskaźnik WHR u mężczyzn wynosi co najmniej 1,0, natomiast u kobiet co najmniej 0,85. Otyłość brzuszna to zmora krajów średnio i wysoko rozwiniętych. Głównymi jej przyczynami są: złe odżywianie, brak sportu i nadużywanie alkoholu (stąd żartobliwa nazwa „mięsień piwny). Przyczyny otyłości typu „jabłko mogą mieć również podłoże genetyczne, hormonalne oraz psychiczne.

A jak pozbyć się brzucha, gdy już go sobie zafundowaliśmy? Znacznie łatwiej niż otyłości udowo-pośladkowej. Wystarczy zastosować dietę 1200 kcal, a pięknie będzie się zmniejszał, szczególnie na początku kuracji. W ciągu pierwszych 2-3 miesięcy w ten sposób możemy pozbyć się nawet 10 kilogramów, niestety, później zdarza się, że przez dłuższy czas waga ani drgnie może to trwać nawet 3-4 miesiące i wtedy, aby skrócić czas oczekiwania na dalsze efekty, warto dodatkowo stosować ruch, chociażby dłuższe spacery.

Gość heeeehhhhe
Odnalazałam ten artykuł: http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=20&t=22039 "Kolejną i jedną z najbardziej popularnych form otyłości jest otyłość brzuszna. Za ten typ otyłości odpowiada głównie kortyzol, zwany także hormonem stresu. Wyjaśnijmy sobie od razu, że poziom kortyzolu rośnie przy każdym stresie, zarówno psychicznym, jak i fizycznym. Mają rację Ci, którzy od razu dostrzegą tu niebezpieczeństwo - skoro stres fizyczny podwyższa poziom kortyzolu, to jak się ma sprawa z treningiem? Otóż jak najbardziej, poziom kortyzolu wzrasta znacząco w trakcie długich sesji treningowych - głównie w trakcie ćwiczeń aerobowych oraz przedłużających się treningów siłowych. Osoby o tendencjach do tycia w partiach brzusznych jak ognia powinny wystrzegać się długich treningów! Osoby takie powinny ćwiczyć siłowo krótko i intensywnie, stosować bardzo krótkie sesje ćwiczeń interwałowych i metabolicznych oraz dodawać do swoich planów treningowych aktywności o bardzo niskiej intensywności typu na przykład spacery, takie, które nie generują nadmiaru kortyzolu, ale jednocześnie pomagają spalić więcej kalorii pochodzących z tłuszczu. Naszym naturalnym sprzymierzeńcem w walce z kortyzolem jest jego hormonalny antagonista - hormon wzrostu. Jak pokazują badania, możemy nieznacznie zwiększyć jego poziom w organizmie za pomocą odpowiednio zaplanowanych treningów. Treningi takie z założenia powinny opierać się na zwiększonej produkcji kwasu mlekowego, czyli składać się z serii ćwiczeń siłowych lub ćwiczeń metabolicznych z bardzo krótkimi przerwami między seriami. Zakres powtórzeń powinien być średni i oscylować około 8-10 w serii. Osobom z tego typu otyłością polecane są również sprinty. Podstawą skutecznej walki z kortyzolem jest oczywiście redukcja stresu, a nic tak dobrze na stres nie działa jak niezakłócony sen. Organizm produkuje hormon wzrostu w trakcie snu, szczególnie w ciągu pierwszych jego godzin. Dobry sen to zmniejszony poziom kortyzolu, zwiększony hormonu wzrostu, szybsza utrata tkanki tłuszczowej i szybsza budowa mięśni, warto o tym pamiętać. Skuteczną pomocą dietetyczną w walce z kortyzolem jest dieta bogata w nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3. Więcej o nich przeczytasz tutaj. Warto tez sprawdzić czy nasza dieta zawiera wystarczające ilości cynku, którego niedobór może zmniejszać zdolność naszego organizmu do produkcji hormonu wzrostu. Nasze diety zawierają za małe ilości cynku. Trudno jest go dostarczyć w pożywieniu i jest dość trudno przyswajalny. Szczególnie mało jest go w diecie wegetariańskiej owoce i warzywa zawierają go niewiele. Mimo to nie zaleca się uzupełniania cynku preparatami najlepiej przyswajalny jest w postaci naturalnej, tylko w takiej postaci działa. Co więc jeść, aby zrealizować zapotrzebowanie dobowe na cynk, które wynosi od 15 do 30 mg? Ostrygi w 100 gramach zawierają 63 mg cynku. Ostrygi wędzone w puszkach zawierają w 85 g aż 103 mg cynku. Dla porównania 100 gram wątroby wołowej to tylko 3 mg cynku a wątroba wołowa jest uznawana za bogate źródło tego pierwiastka. Przy ustalaniu menu bogatego w ten pierwiastek oprócz ryb morskich i owoców morza warto pamiętać również o warzywach strączkowych, produktów zbożowych z pełnego przemiału, orzechach przede wszystkim ziemnych i pekanowych. Godne polecenia są również pestki dyni i słonecznika oraz kiełki (szczególnie pszenicy)."

Gość laawanti
To biegaj dłużej, będzie tylko "lepiej": "Osoby o tendencjach do tycia w partiach brzusznych jak ognia powinny wystrzegać się długich treningów! Osoby takie powinny ćwiczyć siłowo krótko i intensywnie, stosować bardzo krótkie sesje ćwiczeń interwałowych i metabolicznych oraz dodawać do swoich planów treningowych aktywności o bardzo niskiej intensywności typu na przykład spacery, takie, które nie generują nadmiaru kortyzolu, ale jednocześnie pomagają spalić więcej kalorii pochodzących z tłuszczu. "

Gość muszeniestetyyyy
wspulczuje, ja tez mam wszystko do poprawki, nie pracuje, studiuje zaocznie, a za niecale 2 tygodnie PIERWSZA OPERACJA, wlasnie na brzuch :classic_cool: nie moge sie juz doczekac :classic_cool: potem cycki :classic_cool: whatever, tobie zycze powodzenia

Gość eeeeeeee????????
Potem to sobie słownik ortograficzny kup :o

Gość ja też robię
polecam systematyczne ćwiczenia 8 minut abs - są na youtubie. Tylko uczciwie, dokładnie i systematycznie - raz dziennie. Jesli znajdziesz czas to 2 razy dziennie, ale niekoniecznie.

Gość miałam podobny problem..
straciłam kilka cm w talii dzięki racjonalnej diecie- ograniczyłam słodycze i tłuszcz, proste węglowodany zamieniłam na kasze, brążowy ryż, makarona razowy lub pełnoziarnisty...duuuuużo warzyw chude białko, chudy nabiał i duuużo ruchu.......szczególnie krótki ok 30 min ale intensywny wysiłek, trening interwałoty...

Gość marianna pe *
to nie do końca prawda u mnie na płaski brzuch działa 3 dniowa dieta - listek sałaty+pare łyżek jogurtu+woda brzuch płaski ,że hej!

Gość kasia8403
Poza dietą, warto też pozbyć się różnych toksyn. Ja biorę suplement Double Detox firmy Noble Health i muszę powiedzieć, że chudnie się znacznie łatwiej.

Ja nie chcę suplementów. Od jutra przechodzę na dietę OWOCOWO-WARZYWNĄ (i tak jestem weganką, więc to niewielka dla mnie zmiana) a dziś jeszcze jadłam grzanki :D o ja głupia! :P Dziś zrobiłam sobie ćwiczenia ABS, poziom 1. http://wdziek.info/abs-trening_miesni_brzucha.html Ale tylko dwie serie. Czułam duży dyskomfort w części lędźwiowej... ciężko było zrobić nawet te marne 25... Czyli takie KILKA MINUT wystarcza na cały dzień? To dość mało,można się powysilać :P Jutro natomiast planuję bieganie, ale nie 45 minut jak poprzednio, lecz godzinę. Następne bieganie w sobotę - 1,5 h ! mam nadzieję że dam radę (będę już wtedy po egzaminie więc będę miała więcej czasu). Mam w lodówce kapustę gotowaną :) pyszności. Więc jutro na śniadanie JEDNA bułka a potem na uczelnie biorę WODĘ MINERALNĄ -żadnych fałszywych pocukrowanych soczków! A na obiad kapucha + jakaś fasolka lub marchew, zobaczę. Myślę że dużym ułatwieniem byłoby wprowadzenie stałych pór posiłków. Zatem: śniadanko o 6:00, drugie śniadanko o 9:00 (owoc), przystawka obiadowa o 12:00 (owoc/kapucha :P) i obiadokolacja o 15:00 (warzywa, owoce, zupy) Czy to dobry pomysł by nie jeść po 15:00?Czy to za wcześnie? Mogę jeszcze zaplanować jakiś podwieczorek np. o 18:00.

Tyle ze spraw fizycznych. A psychicznie... psychika mi się sypie. Wiem niestety, że to wpływa na wszystko, na dietę też... :( * Jeszcze hula-hop (nie wierzę że coś daje, bo kiedyś ćwiczyłam- bez efektów) -codziennie 30 minut (z książką w ręku, bo jednak sesja idzie, więc czasu szkoda :))

Gość ankaakk
http://www.mnbbc.com/forums/showthread.php/160-FAQ-Technikalia-Cwiczen-Silowych?p=17709&viewfull=1#post17709 "Minusem cwiczenia miesni brzucha jest niszczenie kregoslupa i patologia sylwetki. Tu nie ma ale - regularnosc prowadzi do kontuzji i robienia sobie krzywdy. Jak kazdy wie - kregoslupa zlozony jest z kregow i krazkow miedzykregowych. Trenowanie w pozycji bezpiecznej/technicznej rownomiernie rozprowadza sile, ktora odzialuje na nie pionowo, nie powodujac patologii. Jesli lamiemy pozycje techniczna - w tym wypadku - wykonujemy cwiczenie izolowane na miesnie brzucha - powodujemy wyginanie sie kregoslupa pod wplywem sily fleksyjnej, co pociaga za soba nacisk lokalny na jeden kraniec krazkow miedzykregowych [maslo maslane - ale takie jest polskie nazewnictwo]. Efektem jest trwale uszkodzenia krazka lub dyskopatia. Tu nie ma ale - prosta zasada fizyki - lokalne a nie globalne odzdzialywanie sily zawsze doprowadzi do odksztalcenia sie materialu na ktory dziala sila. Od strony bezpieczenstwa, przyszlosci i kontuzji - cwiczenie izolowane na brzuch - zdecydowanie NIE. Od strony sylwetki - znakomita wiekszosc osob cierpi na pochylenie do przod. Pochylona glowa, wypchniete barki, rozjechane lopatki, skorcz miesni piersiowych, garb, dolny kot, bajlzel w biodrach, poskarane miesnie dwuglowe uda, zanik posladkow - cwiczenia izolowane na miesnie brzucha POGLEBIAJA POWYZSZE WADY. To co odczuwa osoba cwiczana brzuch cwiczeniami izolowanymi jest calkowicie naturalne i jednoczesnie mylne. Czemu? Kazde cwiczenie fizyczne ktore trenuje miesnie brzucha w jakikolwiek sposob - doprowadzi do ich wzmocnienia i usztywniania - co ZAWSZE spowoduje spadek obwodow. Sciana przednia sie umocni i wnetrznosci nie beda juz wygrywaly podczas napierania na miesien. Nie ma to absolutnie zadnego zwiazku z procesem redukcji tkanki tluszczowej. To prosta fizyka/mechanika. Jak pisalem wyzej - cwiczenia izolowane nie sa wskazane bo sa niebezpieczne i dzialaja na nasza zgube. Pamietajmy - miesnie brzucha naleza do miesni rdzenia - tak samo jak i prostowniki grzbietu. Obie grupy wzajemnie sie rownowaza. O tym ze spowodujesz mega kontuzje robiac martwy ciag z garbem wie kazdy - ale o tym ze taki sam porzadek [scisniecie izometrycznie nie izotoniczne] musi zapanowac w miesniach brzucha to juz sie niestety "zapomina". Popatrzmy na siebie z profilu. Najszczesciej prostowniki sa naciagniete stad MC i przysiad ida slabo a miesnie proste brzucha sa poskracane i slabe. Jak dodatkowe kontrakcje miesni brzucha maja pomoc w uzyskaniu lepszej sylwetki i wiekszej, zgrabniejszej masy skoro ten miesien jest nonstop w patologicznej kontracji??? Tu nie ma logiki, tu jest papka z mass-mediow." A jak chcesz do końca sobie rozwalić metabolizm to jasne, nie jedz po 15, genialny pomysł :o I więcej ćwicz nie jedząc białka, ślicznie schudniesz, ale tylko z mięśni.

Dzięki wielkie za wszystkie rady :) W takim razie postawię na bieganie. Czemu miałabym rezygnować z białka? Nie zamierzam, bo białko jest potrzebne!

Gość ankaakk
Nie rezygnować a je jeść, i to w sporych ilościach. W Twoim jadłospisie praktycznie białka nie ma. Nie ma też dobrych tłuszczy (gdzie są orzechy, oleje, ryby?).

Nie jem ryb, ponieważ jak już wspomniałam nie jem mięsa. :) Orzechy są! Oleje są! Białko jem :) W strączkach: bób fasola jaś fasola szparagowa zielona i żółta itp. Dziś: kilka minut ćwiczenia mięśni brzucha ale z kręgosłupem przyklejonym do podłogi,żeby nie bolał. Jutro bieganie :))

Gość lorkaaa
cześć na ilu kaloriach juz mozna schudnac? od ilu zaczac>

Gość Usmiechnieta88
Polecam Ci 3 artykuły o ćwiczeniach wspomagających chudnięcie, szczególnie w okolicach mięśni brzucha, przy czym wzmacniasz także swoje mięśnie. http://asdieta.pl/a6w.html http://asdieta.pl/cwiczenia-na-brzuch.html http://asdieta.pl/dziewiec-cwiczen-na-plaski-brzuch.html Nie napisałaś ile ważysz oraz ile masz wzrostu... Szkoda. Przy lekkiej nadwadze poleciłabym Ci również łyżworolki : ) z kolei po większej - pływanie. Stosujesz jakieś diety? ;) Jak wygląda dotychczasowy grafik Twoich ćwiczeń?