Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamapoodluszka

który termin się bardziej sprawdza? z usg czy ten kalendarzowy?

Polecane posty

Gość mamapoodluszka

jak to było u WaS?

U mnie rozbieżność była prawie 2 tygodnie! Urodziłam dokładnie w terminie wg ostatniej miesiączki chociaż lekarz na usg zawsze twierdził, że chyba się coś pomyliłam bo na pewno urodzę wcześniej (termin z usg był wcześniejszy o te 2 tyg)

u mnie rozbieznosc jest jeden dzien :) wg OM mam na 23 pazdziernika a wg USG na 22 pazdziernika

Gość mamapoodluszka
porosze jeszcze o jakies wypowiedzi, bo ja termin z kalendarza mam na 15 sierpnia (ale wtedy cykl mialam dluzszy, wiec to chyba nie do konca jest wiarygodny termin) a z usg na 20 sierpnia. I ktorego mam sie bardziej spodziewac? :)

nastawiaj sie na 15 sierpnia przynajmniej Cie nic nie zaskoczy :)

Gość Krawatka87
Dziewczyny, a jak się dokładnie oblicza termin porodu? Głupieje od kalkulatorów internetowych. Każdy podaje inaczej od 14 stycznia do 21 stycznia (2013). Pierwszy dzień ostatniego okresu miałam 14 kwietnia 2012. Do lekarza zwykłego GP idę w środę ale nic mi nie powie, bo dopiero w 13 tygodniu ( mniej więcej) robią pierwsze USG tu ( w UK) I wtedy wyliczają datę porodu.

Gość kamcia1507
Ponoć najbardziej wiarygodny jest termin z pierwszego USG ( wykonywanego ok 11-13 tc). U mnie się sprawdziło. Później terminy z USG nie są już wiarygodne, ponieważ każde dziecko rośnie inaczej, jedne rodzą się mniejsze, inne większe

Gość fejoplaa
u mnie termin nie zmienia się od początku ciąży...ale jutro mam USG połówkowe, teraz mam 22 tc...no zobaczymy ;)

Gość a ja miałammmmmmmmmmmm
Z OM 31 maja, z USG 5 czerwca a urodziłam 16 czerwca, czyli oba pudło

podobno tylko 5% kobiet rodzi w okreslonym przez lekarza terminie

Gość Krawatka87
28 dni cykle :) asiu

Krawatka87 to dziwne ze tak te kalkulatory pokazuja kazdy inna date. mi kazdy pokazuje 23 pazdziernika. a Twoja date sprawdzalam nawet w takiej ksiazce co mam i wyszlo 19 stycznia

Gość Krawatka87
Dziękuje Asiu, No widzisz ja też strasznie byłam skołowana, jak mogą się nawet o tydzień różnić. Ale czytałam że oblicza się to tak że od daty pierwszego dnia ostatniego okresu odejmuje się 3 miesiące i dodaje 7 dni i to jest właściwa data porodu. Czyli w tym wypadku 21 stycznia u mnie. A w kalkulatorach internetowych to nawet 14 stycznia pokazywało. I tak pewnie będzie siedział mały dłużej bo i ja i mąż siedzieliśmy o 2 tyg dłużej po terminie. :)

w 1 ciąży termin miałam na 16wrzesnia wg om z usg wychodziło na 29 a urodziłam 11 teraz jestem w 2 ciąży i termin mam a 18września z om z usg wychodzi 18/19września

Gość miszkowata
Urodziłam dokładnie w terminie z OM. Wg USG z 12 tygodnia termin miałam o 4 dni późniejszy, a ostatnie USG przed porodem wskazywało na termin późniejszy o 9 dni.

Gość ulajsda
moja przyjaciółka urodziła 5 dni przed terminem z USG i 9 dni przed terminem z OM. A tak sobie myślę - a jak się zna dokładną datę zapłodnienia to łatwiej wyliczyć? :)

Gość naprawde tak jest
dzien przed OM