Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OdchudzajacaSieDoSlubu

Dieta - co ja robie nie tak?

Polecane posty

Hej, w lipcu mam slub i chcialam sie troche odchudzic/wysmuklic, obecnie waze ok 57 chcialabym zejsc 2,5kg mam na to troche ponad miesiac wiec tempo odchudzania wydaje mi sie zdrowe. Kiedys schudlam duzo na dukanie (do 52 kg) ale mialam obwisla i poszarzala skore a przed slubem chcialam wygladac olsniewajaco :) wiec zdecydowalam sie na jakas zdrowa diete. Ale cholera zamiast w dol leci w gore albo stoi... Napisze Wam co np dzis zjadlam: sniadanie: Nestle FItnes z mlekiem lunch:Buleczka pelnoziarnista z chudym twarogiem, kielkami, pomidorem i ogorkiem przegryzki:5 marchewek, 2 lodygi selera naciowego,jablko, kilka truskawek obiad: salatka z kurczakiem (salata, gotowana piers, pol pomidora, pol ogorka, kielki, papryka jogurt naturalny) I takmniejwiecej jem codzien. Do tego duzo wody, jedna nieslodzona kawa, zielona herbata. Czasem w weekend pozwole sobie na male piwko i gryza czegos dobrego od faceta... Chodze raz w tygodniu na fitnes i raz na basem do tego cwicze w domu a weekendy na dluuuugie spacery po gorach. Wydawalo mi sie ze dobrze to zaplanowalam a tu do 2 tygodni... Help!

Gość pomocka.
spróbuj przykładowo śniadanie ok 7-8 płatki owsiane (nie błyskawiczne) na wodzie z dodatkiem np cynamonu kilku rodzynek i kieliszka mleka 10-11 makrela wędzona 13-14 filet drobiowy, 1/3 torebki ryżu brązowego, 16- dwa jajka na twardo, 18-19 twaróg z kefirem lub jogurtem naturalnym. Do każdego posiłku jedz wszystkie SUROWE warzywa. Dodatkowe podpowiedzi pieczywo i owoce jedz max do godz. 13:00, po 16:00 najlepiej tylko białko, nie używaj kostek rosołowych bo zawierają mnóstwo soli i glutaminian sodu który wzmaga apetyt, unikaj też gotowanych warzyw np marchwi, buraków, bobu, ziemniaków, kukurydzy + ruch o którym piszesz i powinnaś zrzucić te 2 kg :)

Gość 2121312
zrob sobie lewatywe

Gość heeeehhhhe
Jesz dużo za mało kcal i spowolniłaś sobie przemianę materii. Jak nie zaczniesz jeśc więcej to będzie tylko gorzej. Poza tym gdzie w Twojej diecie są orzechy, tłuste ryby, oliwa? Ich powinno być naprawdę sporo (minimum na dzień to 2-3 łyżki oliwy i garść orzechów - wszelkich oprócz fistaszków), bo to one odpowiadają za nawilżenie i ładny wygląd skóry, paznokci..

Nie mieszaj ze sobą grup produktów. Najlepiej - w związku z tym że idzie lato - jedz lekkie owocowe i warzywne posiłki. Nie zaszkodzą ci, cera i włosy będą olśniewające, a i Ty będziesz szczęśliwa. Ja znam jeden naprawdę skuteczny sposób na odchudzanie. Nie jeść bez potrzeby. Nie jesteś głodna? Nie jedz. Jesteś najedzona? Nie wpychaj na siłę w siebie dlatego, że zostało coś na talerzu. Najskuteczniejszy i najzdrowszy sposób to taki, na którym organizm nie ma jak ucierpieć. :)

Gość a ja mam dziwne wrażenie
Nooo..nestle fitness są tak fitness, że ja jestem chiński mandaryn. Masz dużo cukrów prostych w swojej diecie.

Gość szosoo
te płatki niby fitness zamień na owsiane, ale nie błyskawiczne, z mlekiem i osłodzone miodem, jesli musisz słodkie

Gość szosoo
a w ogóle śmieszne jest to, że się wszystkie chcecie odchudzać przed ślubem, bo ludzie patrzyć będą, a potem to macie w dupie

Hmmm, mysle ze braku moich 2kg nikt na slubie jakos szczegolnie nie zauwazy :P jestem wysoka i dobrze wygladam ale chce zrzucic 2kg dla siebie - mysle ze bardziej zalezy mi na wygladzie na plazy na podrozy poslubnej ("akcja bikini") :P a wracajac do diety: podalam tylko przykladowy jadlospis w tym wypadku z wczoraj. Czesto jem ryby (absolutnie uwielbiam pieczonego lososia) i podgryzam orzechy. Jem same cukry proste? specjalista nie jestem ale myslalam ze kielki i otreby ktore dodaje do wszystkiego sa typowymi przedstawicielami cukrow zlozonych... a co do nestle fitness... normalnie nie znosze slodkiego, ale te fitneski mi jakos podeszly - za to bardzo nie lubie owsianych bo probowalam... w kazdym razie dzieki za wszystkie rady :)

Gość no to spojrz
na opakowanko nestle fitness i zobacz, ile tam cukru. owoce to tez cukry. piwo czasem i żarcie od faceta (pewnie kebab czy cuś) - w cholere cukru

Gość stara mężatka
Rano zanim się porzadnie obudzisz wypij 2 szklanki niegazowanej wody,po każdym posiłku zjadaj 100 gram swierzego ananasa,z owoców odrzuć banany ,i jedz wszystko na co masz ochotę,gwarantuje że schudniesz,przez pierwsze 2 tygodnie nie bedzie żadnego efektu ale potem zaczniesz chudnąć,pamiętaj że po każdym posiłku musisz zjeść ananasa nawet po jogurcie albo ciastku

Ciekawy ten motyw z ananasem :) dzieki

Gość może i ciekawy
ale nie licz na cuda, że zjesz ananasa i nagle zacznie działać, w twojej diecie jest sporo błędów, bo też dietę powinno się ustalać indywidualnie, nie zawsze taka dla wszystkich jest dobra dla każdego, podstawa do się nie głodzić, bo przyzwyczaisz organizm do mniejszej liczby kalorii i potem każdy normalny posiłek jest traktowany jako nadwyżka. jeść 5 posiłków dziennie, co 3 godziny, mniejsze porcje, nie jeść po 19, więcej ruch (spacery po górach fajne, ale nie wystarczą), a efekt będzie powolny, ale za to trwały.

Gość Usmiechnieta86
Ananas rzeczywiście może pomóc Ci zrzucić parę kilogramów, jednakże, jeśli pragniesz szybko i skutecznie zrzucić te kilka kilogramów polecam Ci dietę Dukana, jest to dieta opierająca się całkowicie na białku, a efekty są widoczne już po niedługim okresie czasu ; d http://asdieta.pl/dieta-dukana-1.html „Wprowadzenie http://asdieta.pl/dieta-dukana-2.html „Strategia http://asdieta.pl/dieta-dukana-3.html „Porady Podziel się wrażeniami :) Powodzenia!

Gość zalamaanaaa
moim zdaniem zdecydowanie za mało ruchu. po drugie najlepsze jest odchudzanie długofalowe przez co najmniej pol roku kiedy zachowania staja sie dobrymi nawykami.

Gość chyba Cie porabalo
usmiechnieta..sory za dosadnosc, ale po Dukanie jestes skazana na zycie na low carb do konca Twoich dni, a to fajne nie jest. chcesz, zeby sobie rozpieprzyla metabolizm i gospodarke hormonalna?

Dukan byl spoko gdy rok temu zrzucalam kilkanascie kg, teraz raczej utrzymuje wage ale chce zjechac tak ciut ciut :) Piszecie ze malo ruchu - ale nigdy typem wybitnego sportowca nie bylam, myslalam ze codzienne cwiczenia w domu plus trzy raz w tygodniu fitnes basen i gory wystarcza. Mam absorbujaca prace i wiecej czasu nie wygospodaruje - zwlaszcza ze teraz mam kupe biegania z tym slubem. Skorzystalam z czesci Waszych rad, zmienilam fitneski na muesli, podjadam czescie pestki z dyni i orzeszki, ananasa jakos nie mam szczescia dostac w sklepie swiezego. W ten weekend wogole nie skusilam sie na zade alkohol ani zadnego zabronionego kesa i udalo mi sie spasc 0,6kg :) a moj brzuch wydaje sie podejrzanie plaski :) wiec chyba jednak cos dziala :)

Gość cfefdevcdfvcdvccdv
chodze na warsztaty zdrowego żywienia dieta powinna być wysokobialkowa, nie mylić z Dukanem, czyli w każdym posiłku produkt wysokobiałkowy np. jajeczko, ryba, mięso, groch, biala fasola, twaróg bialy, jogurt naturalny. Dużo warzyw - pomidor, ogórek, salata, rzodkiewki itp. Najlepiej 5 porcji w ciagu dnia. Węglowodany złożone - ciemny makaron, ryż, kasza. Jeść 5 razy dziennie w malych ilościach. Ja już po kilku dniach ważę 2 kg mniej.

Gość cfefdevcdfvcdvccdv
z tym, że ja jadłam ogromne ilości slodyczy, piłam likiery, wermuty, kawe slodką, zajadalam się białym pieczywem. Teraz pieczywo tylko na sniadanie i to ciemne na zakwasie. A ziemniaki jem tylko i wylącznie w zupie.