Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inwesor12345

Ile miesięcznie % można zarobić na giełdzie?

Polecane posty

Gość inwesor12345

nie oszukujmy się mało kto mi odpowie na tym forum ale może ktoś się trafi. Jestem na studiach ekonomicznych mam duzo gotowki >0,5kk ,zastanawiam sie czy miesieczna stopa zwrotu w okolicach 7-8% jest realna inwestujac tylko w spolki z duzymi obrotami.

Gość krązek
możesz w trzy kubki zagrać

Gość akcjonariusz Uniwersalu
zanim zaczniesz te inwestycje zapoznaj się z historią bankructw giełdowych... będzie ci łatwiej wyskoczyć z papierów z 30% stratą :classic_cool:

Gość stttefek
jesli grasz na akcjach wszystko zależy od trendu. w bessie będziesz zawsze w plecy, gdy trend sie odwróci będziesz zawsze do przodu (o ile nie kupujesz spółek na krawedzi) jesli kupisz blisko dołka to większość spółek da zarobić 100% lekko w ciągu roku. te duże i płynne dają duzo mniejsze stopy zwrotu, wymagają też doswiadczenia i znajomosci analizy technicznej. małe daja lepiej zarobic. w 2009 na 6 maluchów w potrfelu tylko jeden dał mi mniej niż 200%. podczas bessy małe sa gorsze, bo kurs stacza się bez podbitek i na niskich obrotach.

Gość stttefek
"inwestuj w spółki surowcowe" obecnie nie ma podstaw. większego krachu na surowcach od dawna nie było, co wiąże sie z wyższym ryzykiem. potencjał wzrostowy też nie jest znaczny, biorąc pod uwage schładzające się gospodarki i koniec dodruku $ za 1,5 roku. na naszej bananowej obecnie najatrakcyjniejsze są spółki budowlane, które zaliczyły gruba glebe w ostatnich miesiącach. obecny wskaźnik c/wk dla sektora to ok 0,5. o ile nie wdepniesz w bankruta, możesz liczyć na ponadprzeciętna stopę zwrotu.

Gość derreck
aburabi - nastepny głąb na forume, który doradza nie mając zielonego pojęcia w temacie :D:D

Gość inwestor12345
wow dzięki za odpowiedzi, nie spodziewalem sie, ze ktos cos napisze wartosciowego. Tak jak pisalem zalezy mi na 7-8% miesiecznie, inwestycje glownie w wig20, ze wzgledu na duze obroty i szybka mozliwosc uplynnienia 500tys zl. Małe spółki, ktore daja szybko zarobić wiążą się z duzym ryzykiem. Niestety nie zaryzykuje mojej ciężkiej pracy na ten kapitał aby stracić 25% w ciagu tygodnia. Oczywiscie byc moze gdy nabiore doswiadczenia, wiedzy oraz intuicji zaczne inwestowac w bardziej ryzykowne spolki. Co do spolek budowlanych, nie powiedzialbym, ze dadza zarobic. Kontrakty na drogi się koncza, jest mnostwo niesprzedanych nieruchomosci na rynku. Poki co trudno ocenic w co warto:)

Gość stttefek
na w20 uważaj. jest bessa, która z reguły kończy sie krachem, a takiego jeszcze nie było. gdy przyjdzie krach w20 traci najmocniej. według AT przy tym trendzie powinnismy wyrównac lub poprawić dołki z 2009. obecnie ruszyło jakieś marne odbicie, ale wcale mnie nie zdziwi jak pko, czy kghm rypną 50% w miesiąc. co do spółek budowlanych zgadza się z kontaktami na drogi, ale weź też pod uwagę, że ta bryndza jest już w cenie (ekstremalnie niskiej). giełda zawsze wyprzedza gospodarke srednio o pół roku. warto o tym pamiętać, gdy się chce zarabiać. poza tym spólki budowlane pozwolą ci bez problemów wyskoczyć z taką kasą. dla bezpieczeństwa trzeba też zawsze zdywersyfikować portfel na różne branże. na w20 naganiają zawsze maklerzy, bo im zależy, abyś jak najczęściej kupował i sprzedawał - prowizje. powodzenia!

Gość stttefek
technika: Analiza techniczna rynków finansowych - Murphy psychika: Giełda, wolność i pieniądze. Poradnik spekulanta, Van K. Tharp jesli uważnie lub kilka razy przeczytasz obie pozycje to w zupełności wystarczy.

Gość stttefek
co do daytradingu to nie jest takie łatwe na jakie wygląda. przekonasz się i ukłonisz buffetowi, gdy będziesz po kilku miesiącach na zero, czy niewielkim plusie, podczas gdy cierpliwi będą realizować po kilkaset % zysku.

Gość mania b.
Możesz albo dużo zarobić, albo dużo stracić. Wszystko zależy od Twoich umiejętności, doświadczenia itp. Traderem można zostać naprawdę łatwo - sam startowałem z Maximus Trading. Po szkoleniach dali mi do dyspozycji własny kapitał. Ciężko pracowałem nad tym, aby uzyskać oczekiwany przez nich wynik finansowy i mam to co chciałem. Teraz współpracuję już z nimi na stałe i cieszę się, że zacząłem właśnie w taki sposób.

Gość seba ret
Nie rozumiem - na jakiej zasadzie dali ci do dyspozycji swój kapitał? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że przerżniesz ich kasę, a oni nic sobie z tego nie zrobią, bo niby jak? Takich frajerów nie ma...

Gość mania b.
Widocznie mają to wpisane w ryzyko. Jeśli ktoś zostaje faktycznie traderem, to wtedy dostaje 30% tego co zarobi, ale właśnie wciąż pracując ich kapitałem. Myślę, że układ wygląda super. Nadajesz się to zarabiasz dobrą kasę niczego nie ryzykując.

Gość seba ret
Hmmm... w zasadzie skoro to robią, to musi się im to opłacać. Z czystej ciekawości dowiem się u nich konkretów. Jeśli faktycznie można działać bez wkładu własnego i się uczyć, to czemu nie...

Gość gość
autorko a może jednak forex , jest bezpieczniejszy

Gość gość
To zależy od umiejętności i okazji. Zerknij np. na Maximus Trading. Dostajesz na starcie 100 tysięcy dolarów, wprawdzie obracasz nimi z dużymi ograniczeniami, ale potencjał zarobków jest ogromny. Zwyczajnie trzeba na to mieć kapitał.

Gość gość
Ja mogę Ci sprzedać naprawdę godne polecenia oprogramowanie strasznie się namęczyłem zeby je naleśc musiałem za nie zapłacić ,ale było warto. Podobnie jak tobie nie szło mi na giełdzie ale zainwestowąłem w program i wiem kiedy sprzedac kiedy kupić i zarabiam więcej niż tracę . Więc jęsli będziesz chciał to pisz dogadamy się .

Gość gość
17:45, ja kupię, ale zapłacę dopiero, jak za niego pomocą zarobię na niego.