Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała mała mi

Poród w Warszawie

Polecane posty

Gość mała mała mi

Jestem w 21 tygodniu pierwszej ciąży. Zastanawiam się kiedy powinnam wybrać szpital i kiedy zacząć rozglądać za szkołą rodzenia. Jakie szpitale w Warszawie polecacie a jakich radzicie unikać?

Polecam szpital na Inflanckiej, jestem z niego bardzo zadowolona, bardzo dobra opieka i sale porodowe po remoncie bardzo ladne :)

monia, ale chyba na Inflanckiej, to jakoś niedawno był szpital? bo ja jeszcze w tamtym roku słyszałam złe opinie...

mała, a ja jestem w 22 tc :) i też powoli o tym myślę, ale według mnie to jakoś ok. 7 miesiąca zacznę szukać, nie wcześniej...tzn. typy mam, najbardziej w Bielańskim bym chciała, mam tam gina prowadzącego plus sama się przekonałam, że to porządny oddział, no i ten najbliżej nas Międzyleski...no wiadomo na Żelaznej jest polecany, ale ja tam nie chce, przemiał ostry...na Karowej też są dobre opinie...

mała, a co do szkoły rodzenia, to już ostatni dzwonek na szukanie...my zaczynamy zajęcia w szkole rodzenia pod koniec czerwca...

6dni temu rodziłam na starynkiewicza, warunki 'lokalowe" jak to w szpitalu akademickim, ale personel nadrabia pełną para, jestem zachwycona, przez 1 poród przeciagneli mnie 21h, zostawiona byłam sama sobie i zakonczyło sie cc, na madalińskiego, teraz mimo że dziecko o tych samych gabarytach, dzieki pomocy, udało mi się urodzić samej, wszystko trwało 1,5h, mimo, że byłam po cc, poród wysokiego ryzyka, pomogli mnie i małej, za co jestem dozgonnie wdzięczna:D znajoma rodziła tydzien przede mną też tam, tylko cc, opinia ta sama wiem, ze to zaden argument, ale można wykupić sobie "ładny" pokój:D może jeszcze wspomnę o położnej, która musiała mnie znosic;) Pani Joasi (jedyna Joasia) polecam z całego serca, cudowny człowiek na odpowiednim miejscu. Bardzo pomocna była też dziewczyna, która zdaję sie że jest studentką. Naprawde super kobitki!!!reszta Pań z poporodowego, Panie z laboratorium, same plusy... dodam, ze spędziłam w szpitalu 8 dni, wcześniej na patologi 5, więc nie byłam przypadkowe 2 doby, wszystko super i do widzenia

dzieciaczkowo, też słyszałam o szpitalu na Starynkiewicza dobre opinie...o MSWiA nie słyszałam nic...

nie chcę robić im antyreklamy, ale nie polecam

w 4 oczy to moge powiedzieć dlaczego nie, ale nie na forum

bo wiesz ja też nie chce na Żelaznej, bo tam masówka jest, teraz co druga chce tam, modny szpital ;)...ale to moje subiektywne zdanie, a personel jest głównie zapewne ok, skoro tak ludzie dobrze mówią...

to są bardzo pwoażne sprawy, o których nkt nie wie, poza zainteresowanymi osobami ogólnie moze, jeśli nic się nie dziej złego, to można sobie i w domu rodzić, jeśli coś będzie gorzej to radzę wybrać szpital gdzie mają sprzęt do ratowania dzieci i matek

modny szpital? no błagam Cię tutaj trzeba myślec o dziecku i sobie, a nie przec za moda, jak to niektóre Panie he he radzę omijac z daleka, chociaż moja koleżanka tam rodziła, szło jak po maśle, wiec ma dziecko przy sobie

a na Zelaznej nie mają sprzętu? no niemożliwe? tzn. dokładnie myślę tak samo, dlatego żadne prywatne szpitale, kliniki i dlatego chce wziąć położną, bo już się przekonałam, jak to jest mieć choćby trochę kogoś że tak powiem znajomego w szpitalu, nie ma porównania...

mają mają, jakiś tam mają, nie ma obawy ja dalej nie polecam

mają też piękne sale, sprzęty itd. wszystko super

o szpitalu na Madalińskiego też bardzo różne opinie słyszałam...

kurcze, o starynkiewicza wiem, ze potrafią dzieciaczka jakąś bakterią zarazić, nie wiem jak w tej chwili ja rodziłam w 2010 r, i wtedy już mi odradzono ten szpital

Gość xdxd
szpital bielanski rewelacyjny co najwazniejsze nie kaza ci rodzic na sile jak nie widac postepow porodu... personel super...

no wiecie wszędzie zdarzają się jakieś wpadki, nawet w najlepszym, dla mnie najważniejsze jest to żeby lekarze/położne byli kompetentni i z prawdziwego zdarzenia, a warunki nie muszą być idealne, nawet jak tydzień przyjdzie leżeć po porodzie, to zleci raz dwa...

no tak, bielański podobno się zmienił i dziewczyny sobie chwalą ale mswia jest ok pod każdym względem

no włąsnie w mswia wszyscy sa kompetentni, naprawdę, ja byłam pod wrażeniem opieki nad nami

no właśnie najbardziej chciałabym w Bielańskim, jeśli zdarzy mi się planowane CC, na co się na razie nie zapowiada, to na pewno tam, bo chce żeby to mój lekarz prowadzący zrobił...ale w innych przypadkach też raczej tam, bo sama się przekonałam, że jest ok...tylko mamy spory kawał do tego szpitala...