Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WOLNA251

poradzcie gdzie jechać na wakacje za granicę!!

Polecane posty

Gość WOLNA251

Witam mam nadzieje że mi pomożecie chciała bym w tym roku pojechać na tydzień czasu za granicę na wczasy dodam że w czerwcu.Słyszałam że Egipt Tunezja i Turcja są ok ale po wyjściu z kurortu dookoła jest bieda i w ogóle nie najciekawiej...więc może Euro Hiszpania? doradźcie mi proszę gdzie warto jechać by móc fajnie odpocząć i coś zwiedzić.

przyjedz do mnie do wloch:)) tez tu jest bieda, ale przynajmniej dobra kuchnia.

Gość Niedoświadczona...
nie bedziesz miala czasu na zwiedzanie jak planujesz z klientami za kase bzykanie

Gość inimatelyyyy789234324
do Grajewa

Gość WOLNA251
pytam poważnie bo chce jechać w fajne miejsce...i nie wiem gdzie mam polecieć do grecji majorki czy gdzie?

Gość WOLNA251
a najfajniejszy rejon w Hiszpani?

Gość kaśka 111111
jak chcesz lecieć to Sosnowiec odpada tam tylko statkiem :(

Gość WOLNA251
tak wylecę z Wrocławia do sosnowca boba!!!:) chcę na pare dni polecieć w fajne miejsce...

ja nieustannie polecam Chorwację, miasteczko Bol na wyspie Brać

Costa Brava, czyli: Barcelona, Saragossa, Montserrat, Figueres, Girona, Tarragona Costa del Sol, czyli: Malaga, Sewila, Granada, Ronda i Brytyjski Gibraltar Costa de Valencia: Walencja, Murcja, Kartagina, Elche (chociaż te 3 ostatnie to bardziej podchodzą pod Costa Calida chyba) Nad oceanem to San Sebastian.

na Chorwacji polecam Riwierę Makarską. Najlepsze plaże, hotele w większości zbudowane zaraz przy morzu, dobre jedzenie, "blisko" i na południe i na północ do Parków.

Gość WOLNA251
a w sierpniu jaka pogoda jest w Chorwcji?

zależny gdzie, pomiędzy północną a połódniową dalmacją potrafi być kilkanaście stopni różnicy

Gość ewelinaaaaaaaaaaa
W Egpicie sie zgodze ze po wyjsciou z kurortu biedna natomiast w Trurcji nic podobnego zycie tetni na miescie i jest duzo rozrywek poza hotelem. Co do Hiszpani odwiedzialm Majorke, Lanzarotte, Madryt i Teneryfe i podoba mi sie ale Hiszpania ale nie zachywca. Lanzarotte piekne plaze itd ale dosc nudno poza resortem.

Gość WOLNA251
chyba jednak lepszym wyjściem bedzie wybrać się do Hiszpani tam jest cieplej:) myślałam o Majorce...

Gość WOLNA251
ewelina a w którym miejscu byłaś w Turcji?

Gość ewelinaaaaaaaaaaa
Bodrum a dokladnie Gumbet kilakanascie munyt od Bodrum

Gość WOLNA251
a jest coś w okolicy do zwiedzania?

Gość ewelinaaaaaaaaaaa
W samym Bodrum jest zamek z pieknym widokiem wychodza na samej gorze cudowne zdjecia, samo miastaeczko rowniez bardzo urokliwe. My bylismy rowniez na wycieczkach w Efes, dolina zolwi ( z tego co pamietam tak sie naywalo. Miejsce gdzie woda slodka rzeka laczy sie z mozem i ich wody sie niemieszaja, najpierw plynie sie stateczkiem rzeka a potem wysiada na pieknej plaz y . Autokarem o drodze do statku zatrzymalismy sie w miejscu gdzie sa zdrowotne kapiele blotne) Ogolnie bardzo milo wspominam Turcje

Gość WOLNA251
no to pomogłaś mi ewelina:) tym bardziej że Turcja jest w miarę tania:)

Gość ewelinaaaaaaaaaaa
Mysle ze bedziesz zadowolona. Oprocz atrakcji dla oczu i duszy maja naprawde swietna kuchnie i staraja sie dogodzic turystom . Hiszpania to jednak Europa gdzie waluta jest Euro i jak kolwiek by zle to nie zabrzmialo za kilka euro hiszpan ma nas w dumie i nigdy nie bedzie sie tak staral za maly napiwek jak Turek. Ogolnie bardzo mili ludzie potrafia mowic w wielu jezykach i ceny jak piszesz sa dosc atrakcyjne.

Gość WOLNA251
dziękuje za pomoc:):)

racja, w Turcji wartość pieniądza jest trochę inna, ale nie mów, że Hiszpanie mają w dupie. Ja zawsze wracam zadowolony i jeszcze się nie zdarzyło, żeby Hiszpan olał swoją robotę. I to, że Hiszpania to Europa to akurat plus, bo jesteś "u siebie". Ale Turcja też piękna.

Gość ewelinaaaaaaaaaaa
Nie maja w dupie swojej roboty ale chodzi mi o to ze taki Turek np 5euro napiwku potradi docenic i ucieszyc sie i to widac, Hiszpanie juz nie bo co to dla niego tak naprawde 5 euro nie wiele. Hiszpanie zdarzaja sie rozni oczywyscie bylam w Hiszpani kilka razy mam znajomych Hiszpanow i musze przyznac ze uwazalam ich za bardziej goscinnych niz sa. Natomiast Turcy, Grecy czy nawet egpipcjanie sa mega goscicni i potrafia zachecic tym zachowaniem do powrodtu do ich knajpy;)

Gość WOLNA251
a byliście może na wyspach kanaryjskich?

Gość peper
Grecka wyspa Thasos i Skala Potamia!