Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saguaro0

zarazenie hiv czy to już na 100%???

Polecane posty

Gość saguaro0

2 miechy temu bylem na wyjeździe integracyjnym dla firm i ostro balowalem mialem pare razy ryzykowny sex nie zawsze uzywalem gumek a z jedna kobieta wspolzylem w okres tez bez zabezpieczenia po powrocie do domu jakies poltora tygodnia dostalem podwyzszenia temp, powiekszyly sie wezly chlonne, miesnie zaczely mnie bolec, glowa tez. Myslalem ze to grypa wiec poszedlem do lekarza. Do tego dostalem jakichs wypryskow wiec tez je pokazalem bo myslalam ze zarazilem sie jakas choroba grzybiczna od którejś z partnerek. W kazdym razie lekarz powiedzial ze powinienem zrobic sobie test na hiv. No i niedawno odebralem wynik plusowy. Ten test ktory robilem nazywal sie kombo i powiedzieli ze musza to potwierdzic i wyslali moje probki na jakis inny test. Gadalem z psychologiem i mowil ze zdarza sie ze test pozytywny sie mylil. Ten test kombo robilem gdzies tak ze 3 tygodnie od wyjazdu. I mam pytanie byl ktos w podobnej sytuacji? Bo umieram juz 2 raz ze strachu. Czy to juz na 100% mam hiv? Czy moze ten kombo sie myli? Bo po co by robili jeszcze raz? Jak to na 100% to jak ja mam dalej zyc? Po jakim czasie dostane aids? Czytam w necie ale nic do mnie nie dociera.... Prosze nich mnie ktos pocieszy.

Gość annia.....................
Poczekaj na 2-gi wynik. Przestroga dla innych.

Gość jak test bedzie pozytywny
to znaczy, ze masz hiv. Jak bedziesz brac leki to przez okolo 20 lat nie powinienes zlapac aids.

Gość prawiczus pospolityy
Dlatego zawsze powtarzam . Seks tylko z dziewicą . Nigdy bym sie nie umówił z laską ktora nie jest dziewicą , bo mogłaby mnie czyms zarazić .

Gość afdsfg
kurwa aids hif ocb ?? ja pierdole ruchacie co popadnie jak bycie znalezli huja na smietniku.

Gość saguaro0
masakra jak poczulem sie chory to nie wiedzialam ze to objawy hiv :( boje sie strasznie

Gość afdsfg
ta bo kazda ma na czole napisane dziewica. a ty baranie myslisz ze tylko przez sex idzie to złapac, dentysta, szpital ...

Gość eqWFDqe
warto było ruchać wszystko co się rusza??? z hivem można żyć, najważniejsze jest leczenie zalamanie jest normalne, ale przejdzie zobaczysz

Gość dobrze ci trak
nie mam litości dla kurwiarzy :-O idź poruchaj jeszcze! czy moze już nie masz ochoty, co?

Gość fdsfds
Hiv to nie rak . Masz szanse pożyć jeszcze 20 lat . HiV to nie wyrok jak rak .

mam w rodzinie chlopaka z aids, zyje normalnie tyle ze co jakis czas musi klasc sie do szpitala bo dostaje jakies takie dziwne leki. w poprzedniej pracy tez milam chlopaka pozytywnego i zyje normalnie. ostatnio sie ozenil i urodzilo mu sie dziecko. tak wiec glowa do gory

gdzies czytalam, ze jest szansa na wynalezienie skutecznego leku a poki co leki sa duzo lepsze niz kiedys. byly czasy, ze kila byla nieuleczalna. na hiv tez cos wynajda. 3maj sie

pierwszym objawem hiv jest 'grypa' w 2/3 tygodnie od zakazenia, wiec prawdopodobne, ze zarazil sie na wyjezdzie. tylko czy testu na hiv nie trzeba aby robic 6 miesiecy po fakcie, by byl skuteczny?

"dobrze ci trak nie mam litości dla k**wiarzy idź poruchaj jeszcz" LUDZIE, uspokójcie się. Facet dowiaduje się, że jest zakażony a jeszcze ma znosić ataki z forum? Bez przesady. "masakra jak poczulem sie chory to nie wiedzialam ze to objawy hiv" Nie ma czegoś takiego jak objawy HIV, tylko objawy O.CH.R (ostra choroba retrowirusowa - czyli wstępna faza zakażenia HIV). Daje objawy ponieważ wirus gwałtownie się namnaża. Poczytaj sobie o tym. "Ten test ktory robilem nazywal sie kombo i powiedzieli ze musza to potwierdzic i wyslali moje probki na jakis inny test." "Czy to juz na 100% mam hiv? Czy moze ten kombo sie myli? Bo po co by robili jeszcze raz" Combo to test IV generacji. Jest bardzo czuły, wykrywa przeciwciała, ale również antygen p24 już po ok 3 tygodniach. Test, na który wysłano Twoje próbki krwi to WB. Wynik reaktywny nie oznacza jeszcze na 100% wykrycia zakażenia, ale dopiero testy potwierdzające. "Jak to na 100% to jak ja mam dalej zyc? Czytam w necie ale nic do mnie nie dociera.... Prosze nich mnie ktos pocieszy." Spokojnie. Jeśli Twój wynik się potwierdzi to dostaniesz porady co dalej. Gdzie się zgłosić odnośnie leczenia itd... HIV to nie jest choroba, chorobą jest AIDS. Nie jest powiedziane, że od razu dostaniesz leki. Poza tym są one refundowane. Pamiętaj, że badania są anonimowe - ale leczenie już nie. "Po jakim czasie dostane aids?" Rozmawiałeś z pewnością o tym z psychologiem w PDK. AIDS to końcowe stadium zakażenia hiv, jeśli będziesz leczony możesz spokojnie przeżyć kilkadziesiąt lat. Pamiętaj, że jeśli jesteś seropozytywny to nie możesz współżyć bez prezerwatywy nawet z inną seropozytywną osobą. Nie możesz być też dawca organów czy krwi. Musisz powiadomić ewentualnego partnera seksualnego o zakażeniu, inaczej za świadome zarażenie grozi Ci do 3 lat.

,,tylko czy testu na hiv nie trzeba aby robic 6 miesiecy po fakcie, by byl skuteczny?'' ^ powtorzyc po 6 miesiacach, by byl w pelni skuteczny. to chcialam napisac;) sorry za rozkojazenie dziecko mi placze

Gość tyhty
dosc realne wydaje sie zakazenie hiv ale nie pytaj tu, tylko na specjalistycznym forum o hiv na free4web !

"powtorzyc po 6 miesiacach, by byl w pelni skuteczny. to chcialam napisac sorry za rozkojazenie dziecko mi placze" Jeśli poprzedni test nie był został zrobiony w trakcie możliwego okienka serologicznego to pozytywny wynik testu potwierdza się bez niepotrzebnej zwłoki. Czeka się tylko na wynik, ale to już zależy gdzie się robi. "I mam pytanie byl ktos w podobnej sytuacji" Ano ja też kiedyś z niecierpliwością czekałam na wynik testu. W 1 teście miałam plusa, ale to nie był combo tylko elisa, za to WB miałam ujemny. Stres jest niesamowity, ale mnie strach wynagrodziło poznanie w PDK bardzo miłego pana psychologa/terapeuty ^.^ :)

Gość saguaro0
cheap wine dzieki dzieki za wsparcie ci ktorzy nazywaja mnie ruchaczem... pierwszy raz pozwolilem sobie na taki luz z sexem i spotkalo mnie najgorsze przyznaje glupota to byla najgorsza na swiecie teraz mam takiego stresa ze masakra po tym pierwszym wyniku to tylko z kolegami na wode chodzilem bo lazilem po scianach taki dol mnie lapal cheap wine moze podasz mi jakis namiar na siebie bo chcialbym pogadac z kims kiedy odbiore wynik... jest taka mozliwosc? a co to za forum ktore podał tyhty?? cheap wine znasz je?

Gość saguaro0
tyhty dzięki juz przegladam a ty jestes na tym forum?

Gość tyhty
nie, ale czytalem kiedy tak jak autorka wyzej sam robilem test ja mialem minusa, ale wtedy sie doedukowalem

Gość saguaro0
ide obczajac toforum moze sie cos wiecej dowiem teraz jak pisze cheap wine to nic ja nie wiem o hiv/aids jakbys byla to napisz mi prosze cos jeszcze jak to jest ze moge normalniezyc bo hiv sie kojarzy z prostytutkami, zaniedbanymi ludzmi, narkomanami a ja nie pasuje do takiego schematu... boje sie ze nie bede mial dzieci przez to ze nie znajde dziewczyny bo jak sie dowie ze jestem chory to mnie odrzuci kazda :(

Gość saguaro0
jak odbiore wynikj to napisze boje sie strasznie mam ochote pic caly czas zeby o tym nie myslec sexu nie bede uprawiac az bede pewnien na pewno co i jak cheap i tyhty piszcie co wiecie jak mozecie

Gość no men no cry
Wku.r.w.i.a mnie takie kopanie lezacego. Co to da gdybanie, stalo sie. Czasu nie odwrocisz. Chlopak ma juz leb jak sklep od zmartwien i stresu to mu jeszcze dokladajcie. Konsekwencje swojego postepowanie juz ponosi, dodatkowo nie trzeba go "okladac" bezsensownymi uwagami w stylu jak wyzej.

"jakbys byla to napisz mi prosze cos jeszcze jak to jest ze moge normalniezyc" Robisz wszystko jak do tej pory tylko przestrzegasz pewnych zasad, unikasz ryzykownych sytuacji w których mógłbyś kogoś zakazić. Musisz dbać o siebie. Poza tym wszystko powiedzą Ci w poradni kiedy odbierzesz test. Jeśli dostaniesz plusa to będziesz rozmawiać z psychologiem na miejscu i tam wszystko Ci powiedzą. Nie łam się, to nie jest koniec świata. Z tym się żyje. Z cukrzycą też ludzie żyją i w zaawansowanym stadium brać insulinę muszą do końca życia. Jeśli jesteś zakażony również do końca życia będziesz brał leki. "bo hiv sie kojarzy z prostytutkami, zaniedbanymi ludzmi, narkomanami a ja nie pasuje do takiego schematu..." Widzisz... to nie jest tak, że hiv łapią tylko prostytutki itd, jest to grupa podwyższonego ryzyka, ale zakazić może się każdy. Znam sporo osób z hiv i są wśród nich zarówno ludzie z grup, które wymieniłeś ale i osoby wykształcone, młodzież z tzw. "dobrych domów", oddani mężowie... Zdarza mi się prowadzić z takimi osobami rozmowy. Czasem ci ludzie nie chcą rozmawiać z psychologiem itd ale wolą pogadać z kimś kto tak jak oni przechodził przez to samo. "boje sie ze nie bede mial dzieci przez to ze nie znajde dziewczyny bo jak sie dowie ze jestem chory to mnie odrzuci kazda" Co do kobiet to nic Ci nie powiem bo to zależy od danej osoby. Ale jeśli chodzi o posiadanie potomstwa to jeśli osoba zakażona się leczy - może zostać rodzicem.

innnelda gdzie sie robi taki test i jak to wyglada? Napisz w jakich okolicach interesuje Cię PDK, podam Ci konkretny adres. Dla chętnych mój mail, jeśli ktoś będzie chciał pogadać, zawsze znajdę czas :) cheap_wine_queen@interia.pl