Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniaz zielonego

już nie daje rady....moze sie nie najada?

Polecane posty

Gość aniaz zielonego

karmie piersią juz 5 miesiąc. Moje dziecko przynajmniej 3 razy dziennie urządza histerię, w nocy budzi sie co godzinę. od pewnego czasu jedną piers ssie może 3 minuty amoze mniej i sie wscieka wiec daję drugą i moze ssie z 10min, tez czasem sie wykręca przy niej. w dzien starcza mu na 2-2,5 godz, najgorsze noce. myslę czt to skok rozwojowy czy niedojedzenie??? a ryczy zawsze przes zasnięciem, tak,ze opieka społeczna chyba przyjdzie.

Gość nius
mówiłaś pediatrze o tym? Może trzeba rozszerzać dietę.

Gość jcpenny
a może zaczyna ząbkować?

Gość aniaz zielonego
do pediatry idziemy w srodę, napewno zapytam! nie panikowałam, ale to sie nasila z dnia na dzien,najpierw sie darł na spacerach a teraz juz w domu. i trudno mi okreslic, czy to taki rozregulowany teraz układ nerwowy czy niedojedzenie. Jest duzy , zawsze idealnie na wadze przybierał, az nawet nazbyt szybko bym powiedziała i tez szybko rosnie. zaczął 5 miesiąc a ma juz 75cm jak sie zachowuje niedojedzone dziecko. nie wiem czy czekac az skonczy 19 tydz (teoretycznie koniec skoku) czy juz podac przynajmniej raz mm, ale szkoda mi zaburzac jeszcze laktację

bardzo możliwe,że się nie najada.Większość dzieci w tym wieku dostaje pierwsze zupki

Gość jcpenny
no to daj dziecku mm i zobaczysz, jak opróżni butle i przestanie płakać to masz odpowiedź....proste

Niedojedzone dziecko po prostu płacze :-P A może spróbuj sciągnac z piersi pokarm i zobacz, ile wyjdzie. Jak ja tak zrobilam, to sie zszokowalam, ze tak ... malo :-O

Gość nius
dziecko wysysa o wiele więcej niż laktator. daj butlę i zobacz co będzie. Inna sprawa czy dziecko zechce w ogóle butlę jeśli tylko pierś była.

Gość aniaz zielonego
a kiedy mam sciągnąc? i ile to bedzie mało na 4 misiące? przeciez laktator sciągnie mniej i tak niz dziecko. kurka nie wiem...... zawsze wydaje mi sie ze mam mleko z wyjątkiem tej jednej piersi, ona potrzebuje wiecej czasu by sie napełnic. Jak jedna produkuje mnie to na bank sie nie naje?

Gość aniaz zielonego
włąsnie jest problem, bo chciałam mu podawac wodę (po zabiegu) i krzywił sie okrutnie na butelkę nie wypił nawet kropli. Raz tez chciałam dac sciągniete mleko i miał odruch wymiotny. Co ja mam robic, on praktycznie jest marudny cały dzien +napady histerii!!!

Gość Celinaa86
ja karmiłam 5 miesięcy i po 4 miesiącu tez takie cyrki się zaczeły. dokladnie tak jak piszesz, potrzebował więcej jesc, ale brakowało mi pokarmu a laktacja nie chciała sie rozkręcic do jego potrzeb. przynajmniej takk myślę, bo po tygodniu odpusciłam i podłam mm. i się uspokoiło. tyle ze moje dziecko bez problemu piło z butelki. moze daj kaszke łyżeczka na noc. moze bedzie lepiej?

Gość nius
no wg schematów na piersi wprowadza się na początku tylko warzywa. Kaszki wchodzą później. Znam problem z butlą. A kiedy próbujesz dać butlę? Gdy wrzeszczy po opróżnieniu piersi? może daj butlę najpierw -będzie głodne to załapie. U mnie tak było. Choć miłością do butli nie zapałał.

Gość aniaz zielonego
celina a to moze skok rozwojowy? te ryki i marudzenie? ale Twoje dziecko jakos pokazywało,ze chce do piersi? jakos sie tuliło czy jak? bo mój chce ciagle na rece ale nie wiem czy poprostu wymusza tez, czy głodny!

Gość aniaz zielonego
najpierw wolałabym wiedziec co sie dzieje za nim wprowadze cos innego, bardzo miz alezy na karmieniu go piersią, szkoda mi... ale wiadomo jakby okazał sie głodny to nie ma wyjscia...

Gość nius
przecież od jednorazowego podania mm nie zniknie ci pokarm.

Gość Celinaa86
moze i skok byl u mojego. juz nie chciałam dluzej go męczyc. bo trwalo to conajmniej tydzien., i nic lepiej. ewidendtnie glodny. cągnąl ciągnąl ale za malo lecialo i się rzucal i płakał na rękach. jak tylko dałam butlę w sekundę zaciągnąl i doił do dna, więc sciagalam i podawałmw butli. obrazil sie moze na cycek :) bo z jednego zawsze mial trudnosc jesc a przy tych cyrkach to juz w ogole nie chciał tej jednej piersi.

Gość Celinaa86
no wlasnie od tego ze raz dasz mu mm pokarm ci nie zaniknie. mozesz wtedy sciągnąc i tez mu podac. :)

Gość mamama27
kurde nie rozumiem - mordujecie siebie i dziecko tym karmieniem piersią na hama i za wszelką cenę - i zamiast cudownego czasu z dzieckiem jesteście nerwowe, dziecko głodne, wszystko się rąbie

Gość aniaz zielonego
hmmm, obserwuje tez jego pieluszki, po nocy jest pękata, bo wiadomo nie rozbudzam go , a ze w nocy nie robi juz kupek to wytzrymuje do rana. W dzien natomiast zmieniam tak do 3-3,5 godz i są chyb a tez odpowiedn napełnione. Ale co mi sie przestało podobac to ma intensywniejszy zapach moczu, moze to tez swiadczyc o mniejszej ilosci płynów? jak podam mu dzis np mm, to lepiej na noc (budzi sie obecnie co godz) czy w dzien? czy po takim podaniu moze zle zareagowac? np. bolem brzuszka? dotąd niegdy kolek nie miał

Gość nius
no moje dziecię (w podobnym wieku jest) -ostatnie kilka dni w ciagu dnia nie chciało jesć z jednej piersi. Druga była super ale cóż kiedy nic nie leciało. Jakoś się przemęczyłam kombinując jak podać tę drugą i chyba wyszliśmy na prostą w końcu. w zeszłym tyg. podałam też pierwszą marchewkę i ogromnie mu smakowała. Aż byłam w szoku.

Gość nius
u mnie po mm nic nie było. :) Kolek nie miał nigdy. A podałam w sumie mm dwa razy -w syt. gdy nie mogłam karmić.

Gość aniaz zielonego
mamama27- nie katuje na chama, zasięgam rad innych mam, bo moje dziecko jest w 18 tyg, życia a od 14 tyg do 19 tyg przypada skok rozowjowy, i u nas sie zaczeło od 14 tyg własnie a teraz jest mega nasilenie. zatanawiam sie czy czekac az minie ta burza czy może jedno i drugie sie kumuluje. Bo jeszcze moze zabkowanie dojsc, ciągle zjada moje palce, czasem az piłuje po nich. zawsze ładnie przybierał, wiec nie katowałam go nigdy, poprostu trwa teraz jakis koszmar i szukam rozwiazania

Gość Celinaa86
ania z zielonego. ja osobiscie w te sławetne skoki rozwojowe nie wierzę a raczej co do dokładnosci w tygodniach ich występowania. skoro dziecko się tak zachowuje, budzi się w nocy co godzinę to sprobuj go nakarmic inaczej niz piersią.

Gość aniaz zielonego
ile ma twoje dziecko nius? acha i prze snem ryczy jak sie budzi ryczy, teraz wstał z rykiem, nawet usiasc nie moge tylko nosze. robie mu mm, mam w domu aptamil HA1 moze byc? 180 ml wody +6 miarek, zobacze co jak sie bedzie zachowywał i na noc tez mu zrobie butle. chrzanie to, cos trzeba wykluczyc i juz, trzymajcie kciuki by chciał to pic! acha jak mam wiedziec ze woda ma 40 stopni?

Gość aniaz zielonego
celina a dawałas potem piers jeszcze? ile razy na poczatku dawałas mm, i było grzeczne?

Gość aniaz zielonego
acha i jeszcze czy kupy takie wodniste to normalne na piersi w tym mieisacu?

Gość nius
skończy wkrótce 5mies. co do butli to spróbuj najpierw go choć trochę uspokoić bo przy płaczu nie będzie pewnie chciał butli. U mnie tak było. a mleko robię tak: gotuję wodę gorącą a potem mieszam z chłodną tak aby była odp. temp. Sprawdzam na zgięciu ręki.