Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniaz zielonego

już nie daje rady....moze sie nie najada?

Polecane posty

Gość nius
no mój miał bardziej wodniste kupy ale przeszło mu już.

Gość matka wspaniałej dziewczyny
U mnie było to samo. Poszłam do lekarza na ostatnich nogach. Pani doktor kazała przystawić do piersi i orzekła, że dziecko głodne. Kazała spróbować podać mm. Cudowne uzdrowienie. To miało miejsce właśnie w okolicach 4 miesiąca. Później jeszcze pierś była w nocy, w dzień ściągałam ile mogłam ale wiecie jak jest. Mało mleka, ja zmęczona bo dziecko spało 2 razy po 40 minut a w tym czasie ja z laktatorem. Po 2 tygodniach piznęłam to wszystko i karmiłam butlą. Po miesiącu w nocy też, bo mała nawet w nocy już się wkurzała na tą pierś. Odżyłam i ja i dziecko, które natychmiast przytyło (w pierwszy tydzień 1 kg!). Po tym tygodniu tyło już w normalnym tempie.

5 miesięczne dziecko i tylko cyca mu dajesz to on jest głodny, moja lekarka jak tylko dziecko skoczyło 3 miesiące kazała wprowadzać pierwsze zupki i owoce

Gość miałam tak samo
jak dziecko budzi sie czeto i z rykiem śpi krótko ..to jest jeden objaw głodu..czyli nie najada się.. miałam tak z synem miał niecałe 3 miesiące, nie chciał spać przy piersi się denerwował popłakiwał..i cały czas chciał byc na rekach przy piersi..ale spał u mnie na rękach ale podczas snu kwilił. jak dałam pierwszy raz mm bo juz byłam bezsilna po 2 tyg męczarni.. do zjadł w mgnieniu oka i spał po tym 7 godz.(w dzień) na razie daj mniejsza porcje ok 120-150ml

Gość matka wspaniałej dziewczyny
O ja pamiętam, że w pierwszym tygodniu moja córka jadła bez umieru. Mając 4 miesiące potrafiła zjeść 300 ml mm. Potem się unormowała.

Gość hduifdhofud
ja sądzę , jeżeli chcesz nadal karmić piersią. Nie podawaj mm!! Podaj deserek, zupkę czy coś podobnego:) a ta pierś która niby nie produkuje tyle ile trzeba odciągaj laktatorem jak mały nie je . wymęcz się kilka dni i ściągaj np przed tv czy w czasie odpoczynku :)

Gość aniaz zielonego
nio i klops, wzdryga sie i krzywi nie chce za chiny butli, odczekam az zgłodnieje. do 6 misiaca mozna podowac tylko piers! jak dziecko sie najada i przybiera na wadze.

moj wnusio ma 4 miesiace dostaje zupki ..deserki...a mleko wylacznie jako kaszka i z kleikami na przemian ryzowym i kukurydzianym....wiec mysle ze sie twoje dziecko nienajada ..moj wnusio spi od 20 do 8 rano ....i musze jeszcze dodac ze nie jest grubaskiem...

Gość tommee tippeeeeeeeeee
a nie pomyslalam ze moze mu tak calkiem przypadkiem zabki zaczynaja wychodzic???dlatego nie chce jesc bo to mu sprawia dyskomfort i do tego "szorowanie" po twoich palcach....

Gość aniaz zielonego
tak pomyslałam i nawet wyzej o tym pisałam.

wodniste kupy przy zabkowaniu sa dosc czeste.Pomyslalas ale nic z tym nie zrobilas,sprobuj mu posmarowac zelem albo podaj camilie to jak najbardziej czas na poczatki zabkowania.Sprobuj mu podac jedzenie lyzeczka moze zaskoczy.

Gość aniaz zielonego
zawsze ma takie luzne na piersi, ale teraz jakby bardziej. smaruje mu zelem.

Gość dyssydentka
a co wy macie z tym niedojadaniem? Jesli dobrze sie rozwija, przybywa na wadze, rosnie to wszystko jest ok. Moje dzieci kolo 5 miesiaca darly sie caly czas, w wozku nie ulezaly, ciagle musialam nosic. Przeszlo samo, to chyba taki okres. A karmilam wylacznie piersia prawie do konca 6 miesiaca. Ale tu na kafe jak sie karmi piersia to dziecko na pewno gloduje bo sie nie najada, a mm jest super sycace i w ogole najlepsze. I naprawde pozna przez pol roku karmic tylko mlekiem, dziecko z glodu nie umrze. Ale tu to by wszystkie juz noworodkowi rozszerzaly diete, bo im szybciej tym lepiej?

Gość miałam tak samo
a moze twoje dziecko ma kolki.. spróbuj dać dziecku mleka z kieliszka albo łyżeczki... a u swojego syna robiłam tak że jadł z piersi a kiedy po piersi był jeszcze głodny dostawał trochę mm ok 40ml-60ml to do 6miesiąca ale zawsze butelkę dostawał po cycu.. zaś z 2 dzieckiem to w ogóle miałam rewolucję..nie chciał sspać piersi wogóle ..jużw szpitalu się męczyłam...normalnie ssał troszkę zasypiał i dalej nie chciał a za to płakał... więc ściągałam laktatorem i dawałam z butli na przeiennie z moja piersia...z czasem zaczynał ssać pierś ale nie na tyle długo by się najadac... przeważnie pierś dawałam jak był śpiący czyli w nocy i 2 w dzień.. taki cwaniak był że na śpiocha jadł co mu sie dało a jak był widział to cycek był bee.. pokarm ściągałam przez 7 miesiący i jadł moje..ale od 5 miesiaca mieszałam swoje mleko z mm..

Gość aniaz zielonego
nie wiem.......... mam dosyc myslenia, mm nie chce jesc moze lekarz zaradzi

Gość skoro na piersi loadnei przybi
a tobie zalezy na dlaszym karmieniu to prowadz mu przed snem kaszke ryzowa lub kukurydzina podawana lyzeczka. pirwszego dnia podaj lyzke kaszy i tyle letnije wody zeby bylo polplynne. stopniowo zwiekszaj porcje. Moze twoje dziecko dojrzalo juz do rozszerzenia diety i potrzebuje dodatkowych pokarmow. NIektore dizeci moga na smaej piersi byc do 7-8 miesiaca i im to nie rpzeszkadza, a niektore ( moja dwojka na przyklad) w 5-6 miesiacu doamag sie innego jedzenia. MOj syn wlasnie po podaniu keliku na wodzie na noc+ piers znow zaczla przesypiac noce. I pamietaj, ze mleko modyfikowane nie jest lekiem na wszytkie problemy niemowlat. U starszych niemowlat moza butli nie podawac w ogole, sa przeciez inne pokarmy, ktore dzicko moze jesc! powodzenia

Gość aniaz zielonego
tak... tylko w okresie skoku rozwojowego, może ząbkowania, skąd mam wiedziec na 100% ZE JEST GŁODNY

madry lekarz ci powie ze dziecko sie samo nie zaglodzi i tyle nic nie poradzisz i pediatra tez niewiele zrobi ,bo ani na skok ani na zabkowanie nie ma zlotego srodka ,musisz przetrwac i nic na sile!

Gość aniaz zielonego
jeszcze mam jedno pytanie, jak dziecko budzi sie w od 24 do samego rana co godzine co to moze byc?

Gość sdbcdj
A ja proponuję spytać pediatrę o te skoki. Ja byłam uprzejma spytać i każdy mówił, że to bzdura. Owszem dzieci mają skoki ale nie wiążą się one z poprzedzającym niepokojem. To bzdura.

Gość sdbcdj
Zrób mu badanie moczu koniecznie.

Gość aniaz zielonego
a badanie moczu dlaczego?