Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moje stop stop stop

Czy macie tak, że chcecie prosto w oczy powiedzieć co o tej osobie sądzicie, ale

Polecane posty

Gość moje stop stop stop

No właśnie, ale wychowano Was w poczuciu, że macie być grzeczni, uprzejmi wobec innych. Nie możecie zachować się prostacko, bo tak nie wypada, ale czy napewno, gdy ignorowanie danej osoby nie pomaga, wręcz nasila jej chamskie, wredna zachowanie?

ja zawsze mowie prawde , szczerze prosto w oczy, grzecznie. I nikt sie jeszcze nie obrazil.

Gość revvolvver
mnie wychowano w poczuciu, ze nie wypada dac sobie skakać po głowie

niestety uprzejmosc nie zawsze popłaca, niestety ludzie to takie stworzenia które jak zauwaza że ktos jest grzeczny to wchodza na leb, wiecej spokoju maja osoby nieprzyjemne, sa jak śmierdzące jajo, lepiej ich nie tykac...a jak osoba mila to mozna odburknac i sie wyzyc :(

Ogólnie wolę najgorszą prawdę niż słodkie kłamstwo. Nawet, jak trochę poboli, to przynajmniej są zdrowe relacje. Problem w tym, że taką "żywą prawdę" ciężko powiedzieć. Czasami zle na tym wychodze...ale coz juz sie nie zmienie:D udanego popołudnia

Gość temat to prowokacja
bywają osoby które nie pozwolą sobie powiedzieć prawdy w oczy, od razu zrobią scenę i wyjdzie na to że to ty jesteś cham bo sobie nie dasz na głowę wejść nie radzę sobie z takimi osobami, po części to brak asertywności a po części efekt wychowania myślę że są po prostu takie osoby które mają tak wielkie ego że wszystko odbierają jako bezzasadną krytykę swojej idealnej osoby i wtedy przeprowadzają kontratak