Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie jest spoko

czy dziewczyna z trądzikiem ma szanse u facetów?

Polecane posty

Gość nie jest spoko

zastanawiam się, czy ta choroba całkowicie dyskryminuje dziewczynę w oczach mężczyzny. co jeśli jedynym jej mankamentem jest to przekleństwo? czy rzuca się w oczy tylko to ustrojstwo, nawet jeśli wyglądałaby na atrakcyjną (w sensie po cudownym ozdrowieniu)?

Gość monika 28 laaaaaaaaaaaaaat
Mi trąd zniszczył życie :(

Gość ar
tak ma szanse

Gość Anatalia_
To zalezy od tradziku mysle. Jak zle jest z Toba?

Gość dam wam rade
nie ma szans, bo faceci podswiadomie szukaja partnerki bez skaz, nawet najwieksze paskudy plci meskiej, karly i niedojdy zyciowe nie szukaja kobiet w swojej lidze, tylko lkaja sfrustrowani ze samice lepszej klasy o zdrowo wygladajacych genach nie patrza na nich i nie chca sie z nimi bzykac. Wybieraja je juz z desperacji, ale i tak mialcza, czemu nie maja laski kolo siebie. Wylecz tradzik, jak bedziesz wygladala na ladna i zdrowa znowu wrocisz do lask. Ale z drugiej strony przekazesz swoje chore geny z tradzikiem dalej nastepnemu pokoleniu...

Gość nie jest spoko
uważam, że to jest gorsze od nie jednej śmiertelnej choroby... w przypadku trądziku człowiek umiera społecznie i to jest straszne.

tłusta geba ropne pryszcze Masakra!!!!! Lecz to świństwo wszystkim, czym się da. To wpływa negatywnie na wszystkie sfery życia. Tracisz pewnośc siebie. Po tym co przeszłam (przechodzę) z tym świństwem każdy poranek witam z niepokojem spoglądając w lustro, czy aby nic nowego nie zatruje mi dnia.

Gość nie jest spoko
Anatalia_ -- to zależy (od faz księżyca(?), testów broni nuklearnej w USA(?), wymierania niedźwiedzi polarnych(?)) raz jest przez kilka miesięcy, że nie ma go wcale. ale jak uderzy fala na na skórze mam Japonię po tsunami oO

Teraz jestem zdeterminowana, żeby raz na zawsze wyeliminować to coś ze swojego życia, bo to jest koszmar, którego nikomu nie życzę i te wszystkie lata cierpień nadrobię , chocbym miała sobie zniszczyć wątrobę Będę wyrywac facetów jednego po drugim :) :)

Nie ma cudownego ozdrowienia. Ale są środki do oczyszczania cery i dermatolodzy. Lepsze trochę starania niż koszyk kompleksów. Bo nie ma kobiet brzydkich - są tylko zaniedbane. Wierz mi że gdy widzisz piękną kobietę na ulicy - zmywając z niej makijaż, zdejmując z niej obcasy i odfarbowując jej włosy - zobaczyłabyś pospolitą kobietkę. Tak to działa że ładny wygląd wymaga starania, starania i jeszcze raz starania.

Gość nie jest spoko
monika ja też pewnie sobie odbiję. i się może podświadomie zemszczę :P

Gość nie jest spoko
Luna nie chcę Cię urazić, ale gadasz jak potłuczona. Przecież żyjemy w XXI w. i wierz mi wiem kim jest lekarz i co trzeba robić, żeby pielęgnować skórę. co raz częściej odnoszę wrażenie, że mam większą wiedzę od tych niedouczonych dermatologów, którzy przepisują leki tych koncernów farmaceutycznych, które ich sponsorują. Zaleca Ci konował maść za 80 zł, która nic nie daje a zwykłe Benzacne za 10zł ma 1000x lepsze działanie. z tym ustrojstwem nie potrafili sobie poradzić nawet starożytni Grecy...

Luna_s20 Starania staraniami............ Uwierz, że w moim przypadku starania polegały na kontaktach z kilkoma specjalistami , chyba 10 dermatologami, ginekologami, najlepszymi endokrynologami . I mnóstwo kasy..antybiotyki, maści, które nic nie pomagały. ciagłe powroty tego dziadostwa o coraz większym nasileniu. Nie dość, że to szpetnie wygląda, zostaja przebarwienia, które trzeba miesiącami usuwac, to jeszcze boli. No, ale cóż. Ten wie kto to odczuł. Jest jeden plus. Teraz jestem silniejsza i nie boję się niczego :) Warunek jest jeden.. nie chce tego więcej widziec na swojej twarzy!!!!!!!!

Gość nie jest spoko
ale w końcu dalej nie wiem :P to jest jakaś szansa, czy też nie? :)

żeby nie było tak dramatycznie, muszę napisać, że na brak zainteresowania facetów nie narzekam :) Spotykam się aktualnie z 3 :) Chca się ze mna umawiać. I na pewno byliby zainteresowani seksem, Kontaktów z facetami unikam tylko, gdy wyglądam wyjątkowo brzydko i rzucam się w oczy. No i jak się całować, gdy gęba pokryta tym przekleństwem :( Pewnie powodzenie byłoby jeszcze większe, gdyby nie problemy z cerą. Poza tym pewność siebie podupada.

szansa jest taka że w poniedziałek idziesz do kosmetyczki/dermatologa. Robisz zabieg na twarz z częstotliwością co 10 dni a po 3 m-ce wyglądasz kwitnąco

Gość nie jest spoko
challenge accepted. tylko i tak to nic nie da :)

kosmetyczka ? ha ha Dziewczyny nie żartujcie ;) To nie jest problem kosmetyczny. to trzeba leczyć od wewnątrz silnymi, bardzo silnymi lekami. To ryzykowne

Gość a wiecie
że ja tez walczyłam, i wygrałam. Dzięki tetralysalowi, biore już niespełna rok z małymi (2tyg, 1m-c) przerwami na podreperowanie wątroby. Jak tylko przestaje brac tradzik wraca, ale nie mam zamiaru przestac. Obawiam sie jedynie konsekwencji, czy ktoras z was zażywała ten badz inny antybiotyk przez tak długi czas? Jak sie to skonczylo? Tradzik zniknąl?

nie miałam z tym problemu ale zabiegi kosmetyczne pozwolą wrócić skórze do formy..... żeby nie było nie zachęcam do tego bo jestem w tym zawodzie::P

a wiecie brałam tetralysal chyba z 4 razy , no i kilka innych antybiotyków. Pomaga trochę w trakcie brania, potem jest nawrót. Pierwsza rzecz, trzeba zbadać krew, hormony, zrobić usg jamy brzusznej. Można mieć cukrzyce, problemy z tarczycą, albo PCOS i o tym nie wiedzieć. Lepiej wykonać wszystkie badania, bo od antybiotyków to nie zniknie jesli burze hormonalną juz dawno powinnaś mieć za sobą. Lepiej zdecydowac się na zbadanie organizmu od wewnątrz, to jest przedostatnia deska ratunku. Ostatnią są chyba tylko leki z izotretynoiną.

Gość gdfgdfgfhjhj
polecam izotek 🖐️ Biorę 3 tygodnie po 3 tabl. dziennie i poprawa jest KOLOSALNA, znikają i bieleją nawet głębokie blizny.

Gość gdfgdfgfhjhj
ale to jest wyłącznie OSTATECZNE rozwiązanie, gdy nic innego nie pomaga. U mnie leki inne itp. pomagały, ale po odstawieniu wszystko wracało ze zdwojoną siłą. Teraz w końcu praktycznie pozbyłam się pryszczy, mam nadzieję, że z każdym tygodniem będzie taka poprawa jak do tej pory :)

Gość a wiecie
monika, mam 25 lat wiec hormony powinny sie juz uspokajac, a tu nadal nic. Kiedy tylko przestaje brac tetra po ok 2-3 tyg. jest nawrót. I znowu od poczatku szpikowanie sie tą chemią - poprawa po 4-5 dniach. Kiedyś robiłam badania na tarczyce, wyszły ok. Usg jamy brzusznej tez (wszystko w normie), ale nie pod tym kątem - co niby ono może wykazać? Słyszałam o tych izotrexach, podobno bardzo wyniszczające dla organizmu. Poki co trzymam sie tetra...

Gość Antonio de
do monika 28 laaaaaaaaaaaaaat trzeba też zmienic diete nie da się wszystkiego jesć przy trądziku... ale faceci patrzą nie tylko na twarz :)

Gość a wiecie
gdf - dlaczego izotek jest ostatecznym rozwiazaniem? o jakich negatywnych skutkach wiesz? Mowisz ze inne leki nie pomagały a po odstawieniu wszystko wracało - skąd wiesz ze po izoteku nie wróci? Ja po tetra mam cere jak marzenie, probowalas tego antybiotyku?

Gość gdfgdfgfhjhj
a wiecie - tak, po odstawieniu wróciło wszystko :( jest ostatecznym, bo ba mnóstwo skutków ubocznych na ulotce, chociaż w rzeczywistości podejrzewam, że u 90% osób, które brały ( czytałam dzienniki osób z które biorą izotek na izotek.pl) wystąpiły jesdynie suchość skóry, suche usta, i pękanie kącików ust. Poza tym trzeba mieć zdrową wątrobę i co miesiąć robić badania w tym kierunku. Kto ma lekki trądzik to powinien najpierw próbować wszystkiego, jeśli i to zawiedzi dopiero na samym końcu zdecydować się na izotek