Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inka_2222

Prawda o ludziach, ktorzy nie chca mieć DZIECI

Polecane posty

Gość Inka_2222

Egoizm jest zaprzeczeniem Miłości-każdy kto nie chce mieć dziecka bo mu tak wygodnie nie ma pojecia o prawdziwej Miłości. Dziecko to wielka odpowiedzialność, dlatego niechęć do dzieci jest wynikiem strachu przed odpowiedzialnością, za drugiego człowieka! Taka jest prawda! Każdy głupi potrafi pojechać sobie gdzieś samemu na wczasy, poderwać kogoś, zabawić się i tak przez całe życie. Jednak nie każdy człowiek potrafi być odpowiedzialny nie tylko za żone, ale za dzieci, za ich wychowanie. Mam ogromny szacunek dla ludzi którzy nie dali się złapać w myślenie tylko o sobie samym.Spotykam znajomych z lat szkolnych i widze, że Ci którzy mają rodzny są naprwde szczęśliwsi. Widać po nich jak rodzina jest dla nich wyzwaniem. Właśnie umieć zrezygnować z własnego "ja"to jest prawdziwe wyzwanie i odwaga!!!

Gość juuuuuuuuupik
Zgadzam się, że tacy ludzie są egoistami;)))))))))) Pozdrawiam, Egoistka. ;)

Gość georginiaaa
A po co w ogóle ten topik? Niech każdy żyje jak chce! Wiadomo, ze życie bez dzieci jest życiem wygodnym, nie musisz sie o nikogo martwic, nikim zajmowac, wstawac w nocy, szykowac jedzenia, lazic po placach zabaw, wydawac kase na dziecko, tylko na siebie, siebie, siebie.... Spedzasz generalnie czas jak lubisz. Ale..... Dla mnie zycie bez dzieci byłoby życiem cholernie PUSTYM :-( Jestem osobą stadną i dobrze czuję sie w moi stadzie :-) Mam 3 dzieci i wiem, jakim trudem jest ich wychowanie, ze wymaga wielu wyrzeczeń, ale z każdym dniem, miesiącem, rokiem jest łatwiej. Dzieci robią sie pomału kumplami i wszystko to, co na początku mi "zabrały" i za czym teskniłam, teraz możemy robic razem - podróżowanie, są wspaniałymi turystami, wszystko je interesuje, lubią wyjezdzac, sport - razem pływamy kajakami, jeździmy rowerami, chodzimy na basen itd... I to chyba wszystko, czego mi brakowało, gdy były malutkie. Razem jest nam bardzo dobrze, nie wyobrażam sobie, ze miałoby byc inaczej.

Gość zakochanyyy..
to że nie chce miec dzieci wynika z MIŁOŚCI i współczucia nie chce ich powołyhwać na ten poje bany swiat, żeby cierpiały zwlaszcza, że nie mam teraz na tyle kasy, żeby im wszystko zapewnić moim zdaniem to własnie egoistami są ci którzy nie mając wystarczajaco pieniędzy i dojrzalości pscychicznej powołują tutaj dzieci to w sumie SADYZM robią to czesto wyłącznie po to żeby sie dowartościować potem tez takie dzieci czesto musza w młodym wieku pracować, wykonywac jakies upokarzające zajęcia, zeby przezyć

georginiaaa Zazdoszczę Ci 😭 Ja nie decyduję się na dzieci, bo boję się, że będę terrorystą i tyranem, że będę tłukł po łbach. Niecierpliwy jestem strasznie i wkurzają mnie drobne rzeczy.

Gość zejdi
ja tez nie chce dzieci mimo ze mam meza od 9 lat,nie czuje potrzeby zeby miec dziecko,nie lubie dzieci...czy to egoizm?,nie wiem...a co lepiej było by urodzić bo tak wypada,bo tak trzeba?

Gość citizen of tad
to czy ktoś chce mieć dzieci czy też nie to prywatna sprawa każdego z nas i NIC nikomu do tego. Lepiej żeby dana osoba nie miała dziecka niż miałaby je mieć i uczynić nieszczęśliwym, skrzywić jego psychikę. Odpowiedzialna osoba w takim wypadku nie będzie mieć dziecka.

Gość katarzynnkaa
Ja nie chcę dzieci właśnie dlatego że lubię wygodę. Z mężem bardzo się kochamy, lubimy podróżować, lubimy wydawać pieniądze NA NAS. Wspólnie zdecydowaliśmy że dzieci mieć nie chcemy. Nie podzielam poglądu, że w życiu TRZEBA się poświęcać. Jest dziwny. Życie ma dawać przyjemność, a nie mękę. Jeśli dla kogoś dzieci sa męką to niby dlaczego miałby się na nie decydować? W imię górnolotnych ideologii?

Gość weraaaaa
kolejny temat z cyklu "nie chce miec dzieci i nic wam do tego", ja pindole nie chcesz to nie miej i nie dorabiaj sobie do tego jakiejs polityki, nie ma obowiazku posiadania dziecka

Gość weraaaaa
a najsmieszniejsze jest to ze o tych sprawach wypowiadaja sie zazwyczaj albo gimnazjalistki albo kobiety ktore juz dzieci miec nie moga

Gość ale klawe zycie
no narobia dzieciakow a pozniej sledza gazetki z supermarketu i szukaja pieluch w promocji.

Gość święta racja
Może to i egoizm Ale moim zdaniem lepiej być egoistą niż mieć dzieci "bo tak wypadałoby". Większa krzywda i dla dzieci i dla rodzica. Niech dzieci mają Ci którzy chcą je mieć i tyle. Nie ma co się sprzeczać.

Gość pregnant father true love 666
bachory to tylko kłopoty jak i kobiety!

"nie ma obowiazku posiadania dziecka" Niby nie, ale podobno znów chcą wprowadzić "bykowe" :P Ciekawe tylko, czemu chcę dowalić podatek dal bezdzietnych mężczyzn, a o kobietach się nie wspomina ;)

Gość lakj kd
powiedzcie mi jak w dzisiejszych czasach mozna zdecydowac sie na dziecko, gdy tak ciezko z praca itd... coz z tego ze bede miala dzieci jak zarabiam 1500 i moja praca jest nie pewna, co bede w stanie zapewnic swojemu dziecku oprocz milosci, wegetacja na skraju biedy ... mysle, ze czesc ludzi tak wlasnie mysli. Co z tego ze moj partner do pracy za granice wyjedzie, jaka wtedy stworzymy rodzinę?

Gość weraaaaa
Kazia Szczuka - bezdzietna stara lesbijka jako autorytet w sprawach dzieci, albo Maria Czubaszek po 2 aborcjach. Smiech na sali.

egoizm bo nie chce dziecka ? czy ja wiem nie każdy jest stworzony do odpowiedzialności za kogoś każdy niech sam decyduje o swoim życiu to jak chce i z kim chce topi do niczego nie prowadzi bo ile ludzi wymagań

Gość kazia szczuka nie jest lesbijk
jest w udanym wieloletnim związku z całkiem przystojnym facetem

Gość weraaaaa
Szczuka to lesba

Gość sama jesteś lesba
pustaku

Gość weraaaaa
I w dodatku stara, czyli juz dzieci i tak nigdy nie bedzie miec nawet jakby zmienila orientacje i jakis desperat chcial ja z zamknietymi oczami puknac

Gość ile razy mam Ci pisać że ma
faceta i to całkiem fajnego? Który ją wspiera w tym co robi? Dotrze to do Ciebie?

Egoizm jest zaprzeczeniem Miłości-każdy kto nie chce mieć dziecka bo mu tak wygodnie nie ma pojecia o prawdziwej Miłości. Jesteś głupia jak but. Miłością nazywasz drogę ku śmierci, drogę ku życiu, cierpieniu i starości? Miłością nazywasz wydawania na świat takich ludzi jak Hitler? Miłością nazywasz rodzenie dzieci aby męczyły się na tym świecie z przerwami na szczęście? Jesteś ograniczona i głupia. Myślisz że życie, że definicja życia to tylko człowiek? Nie bo życie istniało i będzie istnieć nawet bez człowieka. Gwiazdy żyją i umierają, w Kosmosie istnienie życia w postaci prostych bakterii jest więcej niż pewne a istnienie prostych form życia jest bardzo możliwe. Nie potrzebujemy rodzić dzieci aby życie dalej istniało. A miłość to definicja wymyślona przez człowieka tak samo nie realna jak chodzenie po wodzie i istnienie krasnali.

Gość weraaaaa
myszka to pasztet dziwne że komuś stanął na jej widok :o

Gość weraaaaa
A ile razy ja mam ci pisac ze ona jest lesbijka i sama sie do tego przyznala i do tego ze mieszka z kobieta? To ze Kazia jest lesba to nie jest zadna tajemnica. To oficjalne.

Gość do Weera
dlaczego piszesz takie bzdury o Szczuce? Rozumiem, że możesz jej nie lubić itp. ale wypisywać takie kłamstwa i oszczerstwa na czyjś temat to nie jest w porządku