Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eelfokgj

POMOCY! WYSZEDŁ MI DZIWNY KOLOR

Polecane posty

Gość eelfokgj

W marcu farbowalam wlosy na brąz,wyszedł taki ciemny,prawie czarny,ale ładny:) Moj naturalny to jasny brąz. Odrostów nie bylo ale kolor troche wyblakł. Wczoraj zafarbowałam na inny - czekoladę. Jak przy koncach wyglada dobrze tak na czubku glowy kolor przypomina miedz :o dlaczego tak? co mam robic???

Gość eelfokgj
up

Gość eelfokgj
myslalam zeby zafarbowac na czarno ale sama nie wiem:o

Gość eelfokgj
up

pomaluj jeszcze raz sam odrost tą samą farbą i powinno być dobrze. może za wcześnie zmyłaś farbę?

Gość eelfokgj
trzymałam tyle co na opakowaniu pisało... ale mam jeszcze raz pofarbowac cale wlosy czy tylko odrosty?

Gość eelfokgj
przepraszam,zle przeczytałam :P

Gość milili
jezeli masz odrost to kladziesz farbe tylko tam by wyrownac kolor(oczywisciue ten sam co poprzednio)gdy polozysz farbe na calych wlosach to przyciemniasz koncowki, i wiadomo ze zawsze bedzie roznica. Radze teraz polozyc kolor na 4 poziomie, na sam odrost.

Gość juszjejwieze
wyrównaj to ciemnym brązem albo czernią,na odroście zawsze jest różnica jak farbujesz jasnymi kolorami

Gość milili
napisz prosze jaka farbe uzylas?

Tak się stało, ponieważ włosy u nasady są mniej zniszczone niż końcówki,potrzebują innej ilości czasu na 'załapanie' koloru. Raz mi się tak zdarzyło, sytuacja identyczna (również pod względem odcienia) jak twoja. Poszłam do fryzjerki, wyrównała mi kolor

Gość eelfokgj
tą*:P

Gość milili
ta stronas nie istnieje, podaj numer z opakowania:) Jestem fryzjerka pomoge tobie dobrac odcien ktory dopigmentuje odrost tak by zniwelowac roznice:)

Gość eelfokgj
to milo :) garnier color&shine 5.35

Gość milili
Do J.Thorwald tak sie dzieje poniewaz wlosy naturalne maja mniej pigmnentu vciemnego niz te juz wczesniej farbowane:) wiec by wyrownac kolor trzeba tam dodac pigment gdzie go nie ma a nie tu i tu:)

Gość milili
5przed kropka oznacza ze to jasny braz, 3 po kropce oznacza ze farba zawiera pigment zloty a 5 oznacza pigment mahoniowy. Wiec nie dziwi mnie rezultat na naturalnym wlosie...stad wlasnie na naturalnym wlosie miedziany odcien...

Gość eelfokgj
i co teraz? :( zeby jeszcze rowno mi zlapalo to tam kit...ale na odrostach wyglada to fatalnie

Gość milili
Pamietaj ze obrazkom nie mozna ufac:) trzeba patrzec na numeracje i znac oczywiscie koloru swoich naturalnych wlosow. Kolory podstawowe (wysokość tonu)to co jest przed kropka:): 1 czarny, 2 bardzo ciemny brąz, 3 ciemny brąz, 4 brąz, 5 jasny brąz, 6 ciemny blond, 7 blond, 8 jasny blond, 9 bardzo jasny blond, 10 bardzo bardzo jasny blond Po kropce,oznacza pigmenty zawarte w farbie ( odcien) ,1Popielaty ,2Opalizujący ,3Złocisty ,4Miedziany ,5Machoniowy ,6Czerwony ,7Zielony Do zneutralizowania niepożądanego odcienia włosów stosuje się kolor przeciwstawny, i tak zeby zneutralizować: - żółty, stosuje się odcień fioletowy (2)-to co po kropce np 6.2, 6.02, 4.22 itp - pomarańczowy, stosuje się odcień niebieski(1)-to co po kropce np 4.1,4.01,5,11,5.1 itp - czerwony, stosuje się odcień zielony (7). np 5.7,5.07 itp Korzystaj z tych oznaczen gdy chcesz farbowac wloski sama:)

Gość eelfokgj
wielkie dzięki!:)

Gość milili
Na sam odrost musisz polozyc farbe , nie wiem jaki masz kolor na koncach, na jakim poziomie, proponuje farbe 5.77 lub 4.77 z welatton jezeli chcesz to sama zrobic.

Gość eelfokgj
wczesniej farbowalam odcieniem nr 4 :)