Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na finiszu

Da się chodzić od razu po porodzie?

Polecane posty

Gość na finiszu

Oczywiście mowa o naturalnym, czy można po urodzeniu dziecka wstać i iść samemu się umyć? Czy jednak jest się tak wyczerpanym, że ktoś musi koło nas skakać cały czas?

Gość monyk 1
jasne, nawet trzeba! Im szybciej zaczniesz tym lepiej dla ciebie. ale zazwyczaj tak ze 2h trzeba odlezec

oczywiscie ze sia da! ja jakies 2 h po porodzie bralam prysznic, a pozniej na wozku hehe zamiezli mnie na sale gorzej bylo pozniej ,,,prawie przez 3 tyg nie moglam dobrze ,bez bolu usiasc

Gość monyk 1
no wlasnie wyczerpanie to jedno - jak masz szybki porod to pikus. zapominasz od razu. gorzej - bol po nacinaniu :(

Gość nius
hehe no skaczą ale po cc -kiedy trzeba leżeć. Po sn po 2 godz. przychodzi pielęgniarka i można się iść umyć. Ale do łazienki nie wchodziła ze mną.

Gość monyk 1
umyc sie to raz, a dwa - trzeba wstawac do dziecka i przewijac !!! :D oczywiscie mowie o porodach bez komplikacji.

Pewnie, że się da jakąś godzinkę przynajmniej musisz poleżeć, a potem możesz zacząć się ogarniać i wstawać powali sama robić małe kólka po porodówce a potem iść samej na salę tak jak ja (żadnego wózka nie chciałam, a po za tym czułam się świetnie i niedługo potem wzięłam prysznic (sama!))

zależy jaki poród:) pierwszy kilkanaście godz na porodówce 2 oxy wyciskanie dziecka... po kilku godz mama przywiozła mi koszule na zmiane i takie tam... wstałam ja sama ja sama dobrze sie czuję... do łazienki pojechałam na wózku bo po 2 krokach mama mnie złapała:P po drugim 2 h na porodówce 13 min partych:) urodziłam po 22 i całą noc przespałam i wstałam dopiero rano... pielęgniarka poszła ze mną pod prysznic pomogła sie rozebrać ale powiedziałam jej że może iść bo jest ok:) i było:) nie upadłam:P ale na ten pierwszy raz jednak należy mieć kogos koło siebie bo jak sie leży to sie wydaje wszystko ok tlko gorzej jak sie wstanie:P nikt koło mnie nie skakał:)

ja bylam bardzo duzo nacieta-porod przy pomocy proznociagu i dlataego mnie zawozili , ogolnie przsz pobyt w szpitalu ledwo chodzilam

Gość na finiszu
Ojej to jak trzeba leżeć te 2 godziny to ja będę taka umazana krwią leżeć na tych podkładach i dopiero potem mogę się umyć??

Gość monyk 1
no wlasnie ja jeden porod tez mialam taki, ze stracilam sporo krwii i jak wstalam to polecialam, wiec pod kroplowka lezalam. trzeba robic wszystko, ale ostroznie i obserwowac siebie. zaraz po tej kroplowce kazali mi chodzic, a ja wtedy nei chcialam i lamentowalam. :P na porodowcenikt nie skacze nad toba - kopia cie w dupe i każą zapierdzielac od razu przy dziecku i sobie ;)

Gość monyk 1
na finiszu, zawsze mozesz zapytac... ale serio - wtedy to sie cieszysz zazwyczaj, ze zyjesz i masz to juz za soba. w ogole nei myslisz o tej krwii...

Nie będziesz umazana z krwi, nie bój się. Położne na pewno Cię podmyją po porodzie. Ja miałam duży problem z chodzeniem. Za każdym razem jak wstawałam, od razu pad na ziemię :P Zemdleć potrafiłam nawet na siedząco :D Strasznie zazdrościłam dziewczynom, które w 2 godziny po porodzie śmigały jakby nigdy nic.

zależy od porodu. po pierwszym nie byłam w stanie wstać przez ponad 36 godzin po porodzie. dopiero po wielkiej kroplówce jakoś wstałam, bo wcześniej mdlałam nawet przy podniesieniu głowy. straciłam masę krwi i to przez to. praktycznie pierwsze 3 tyg po porodzie mam wycięte z życiorysu. po 2 porodzie po 2 godzinach kiedy to leżałam sobie z maluszkiem położna dała mi rękę i zaprowadziła na łóżko. zawieźli mnie na salę. mogłam prawie normalnie chodzić. jedyny dyskomfort to potworny ból prawego boku - jakoś dziwnie nienaturalnie wygięta leżałam i parłam (nawet lekarz sie pytał co to za pozycja :P) ale tak było mi najwygodniej! 2 dni po porodzie ów bok przestał boleć :) po tym porodzie krocze praktycznie nie bolał, nie miałam szwów, więc już na 2 dzień siedziałam sobie z synem na podłodze i bawiłam sie pociagami :) a na 3 dzień poszłam zaprowadzić starszego do przedszkola i podbiegłam do domu, bo mały płakał.

Ja po porodzie SN wstałam po 2h...Położna przyszła i kazała mi wstać i się umyć... Pękły mi wtedy 2 szwy... ehh umyłam się jakoś, po kolejnych 2 godzinach przynieśli mi już dziecko... Byłam bardzo szczęśliwa, ale jak znieczulenie(przy szyciu dostałam, a miałam 42 szwy:() przestało działać, to wyłam strasznie. Prawie 3 tygodnie nie mogłam siadać...

Gość Mamuśka007
Można chodzić. Ale pomoc też się przydaje, bo zmęczenie jest.

Gość although
Jezu, 42 szwy??? Masakra

Mojemu synkowi tętno zanikło i musieli mnie naciąć i wycisnąć dzieciątko-pośladek i odbyt:( brrr ale już mam to za sobą:)

Ja rodziłam 14 godz, z nacięciem, odleżałam przepisowe 2 godziny i poszłam pod prysznic :)

Gość nhghghjh
ja po porodzie SN byłam czyszczona pod narkozą, wiec spałam do rana (poród był w nocy) i na drugi dzień odpoczywałam sobie, a dziecko przynosili mi do karmienia...