Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co o tym myslec nie wiem

Moja gin na mnie nakrzyczała a ja juz nie wiem co robic...

Polecane posty

MAm 2letniego syna,bardzo zywe dziecko,jestem teraz sama bo maz jest na 3miesiecznej delegacji. Jestem w 30tyg ciazy a nic nie przytylam a nawet ostatnio zgubilam 2kg:( Staram sie jesc ale wcale nie mam apetytu-na nic ochoty,zadnych zachcianek,dodatkowo jesli cos zjem spalam to biegajac za moim 2latkiem. Wczoraj na wizycie gin przepisała mi feneterol,isopsin i nakazala jesc 5posilkow dziennie,duzo miesa,slodkich owocow. Mam przytyc conajmniej 2kg przez 2 tyg do nastepnej wizyty,ale jak,co jesc,juz nie mam pomyslow,na nic apetytu. Moje dziecko w29tyg wazylo 1225,w poprzedniej ciazy na tym etapie maluch wazyl juz 1560... Malenstwo wmoim brzuchu ma 3tyg mlodszy brzuszek od glowki...bardzo sie martwie..moze jakas mama cos podpowie?

Gość mikka..
A ILE WAZYSZ PRZY JAKIM wzroscie?

165 56 w poprzedniej ciazy na tym etapie wazylam juz 72,i wcale nie bylo po mnie widac,wygladalam ok

ustaw sobie dietę pod kątem braku zelaza - też tak miałam -kompletny brak apetytu przy lekkiej anemii - zaczęłam jeść więcej produktów z żelazem i zagryzać tymi z vit. c i się poprawiło - energia również... dziecka raczej nie zagłodzisz, ale Ciebie szkoda - będziesz potrzebowała jeszcze więcej sił!

Ginekolog patrzyłą na mnie tak jakbym sie odchudzałą wtej ciazy a ja nie mam ochoty na zadne jedzenie..wszystkow siebie wmuszam..a jeszcze ta informacja o mlodszym brzuszku,ze dziecko malenkie..;( Ex debil,a mozesz podac jakies przyklady?

Gość gewrtopq
wiesz po prostu każda ciąża jest inna...tylko trochę niepokoi ten dużo mniejszy brzuszek niż powinien być...bo sama waga twoja i dziecka, to jeszcze nie tragedia...

Gość SambaDee
debil haha ale ci napisala

oj leniwce - googlaj! ja jadłam więcej wołowiny - z ogórkiem kisz. albo kapustą kisz. kaszę gryczaną, wątróbkę, brokuły, szpinak, buraczki (soku nie cierpię, ale podobno dobry jest), do wszystkiego natkę pietruszki kakao jest dobre, żółtka jajek, fasola, czosnek...

Gość no właśnie właśnie...
ex - debil :D :D :D

Gość kamcia1507
1225g w 29 tyg to wcale nie jest mało. Tu masz siatkę centylową dla 29 tyg: 29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl) Jakie masz wyniki morfologii? Nie wszyscy tyją w ciąży bardzo dużo, każda ciąża jest inna

Gość szympansica
No ale jest różnica nie przytyć dużo, a nie przytyć nic w 30 tygodniu!!!! Albo na dziecku albo na matce to się odbije.

Gość nie wiem czy pisac
moja znajoma tak miala, a pozniej wykryto u niej nowotwor, zrob morfologie!