Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malaga81888

DZIEWCZYNY INWESTOWAĆ/REMONTOWAĆ CZY MIESZKAĆ W RUDERZE- POMOCY

Polecane posty

Gość Malaga81888

Dziewczyny tak w skrócie- zdecydowaliśmy się na budowe domu z mężem...znaleźliśmy kupca na mieszkanie- i znaleźliśmy "lokal zastępczy"- mieszkanie, która moja ciocia kupiła 3 lata temu okazyjnie. mieszka z wujkiem w niemczech, a kiedy będą mieć emeryture- chcą wrócić do kraju, do tego właśnie mieszkanka... nigdy go nie wynajmowali, bo bali się- a opłaty są niskie. na emeryture przechodzą za 5 lat- my chcemy w 2 uporać się z budową:)! ciocia cieszy się, że zamieszkamy w tym mieszkaniu- będziemy robić opłaty, id odmalowaliśmy ściany, wymieniliśmy junkers (było to niezbędne) kupiliśmy nową muszlę i kabinę prysznicową (po kosztach- kibelek za 3 stówki , kabina za 800 zł) mieszkamy tu już od 2 miesięcy a ja nie potrafię zaakceptować tego, że "to stan przejściowy"...drażnią mnie okropne podłogi (popękana wykładzina) , ohydna kuchnia (nasza była w zabudowie, została w mieszkaniu), brak kafelek, itd ogrzewanie jest gazowe- plus taki okropny piec kaflowy ...na pół pokoju! ciocia z wujkiem oczywiście przed przeprowadzką tutaj będą robić gruntowny remont, ale ja się zastanawiam, czy nie przeznaczyć jakiejś kwoty na podłogi, drzwi i jakąś kuchnię mąż mówi, żebym przetsała, że to stan przejściowy... ale dziewczyny- wiecie co? ostatnio zrobiłam zdjęcia (Dzień Matki) i jak je wrzuciałam na komputer- to WSTYDZIŁAM sie komukolwiek je pokazać:( wstydze się zapraszac kogoś, itd

Gość Malaga81888
nikt nie pomoże?

Gość fesdnheurio
oj olej to, po co wkładać kasę w coś takiego. Lepiej sobie fajniej urzadzic nowy domek. Bez przesady:)

myślę, że to aż niegrzeczne zmieniać komuś coś w mieszkaniu... ciotka na pewno przyzwyczajona do tej 'ruiny' i jak będzie chciała to sama sobie pozmienia - wtedy możesz zaproponować pomoc finansową na przykład. a poki co rozglądaj się za inspiracjami do nowego domu, np. na stronce n-design, fajną galerię mają :) jakoś to wytrzymasz!

Gość zielonooka wiewiórkaaaa
ja bym nic nie zmieniała, 'szkoda czasu i atłasu' -dasz radę, a zdjęcia do kompa będziesz wrzucać za dwa lata :-) mieszkałam w róznych warunkach, ale znajomych nigdy nie było mi wstyd zapraszać- wiadomo,że to stan przejsciowy,a przecież masz w co inwestować

Gość 905904
ja bym nic nie remontowala w obcym badz co badz mieszkaniu,to nie wasze a jak oni wroca to pojdziecie pod most?:O komus bedziecie remontowac?ja w tej sytuacji wolalabym odkalac kase na "swoje"a tu mieszkac jak dotychczas

Gość Malaga81888
cześć, dziewczyny- wróciłam :) dziękuję za wpisy:) co do remontu- ciocia powiedziała "róbcie sobie co chcecie", bo oni będą robić remont TOTALNY- będą wyburzać ściane między kuchnią a pokojem, będą łączyć łazinkę z wc (na razie jest osobno, itd) ciocia jest mega fajna i cieszy się, że mieszkamy w tym mieszkanku , bo robimy opłaty, itd odwdzięczyliśmy się za mieszkanie w taki sposób, że mąż oddał cioci swoje stare autko:) mają auto z wujkiem, ale wiadomo, że czasem przydadzą się 2 auta , a że mąż wymieniał to postanowił go nie sprzedawać, tylko sprezentować cioci (i tak nie dostałby za nie dużo)- bo ciocia chciała odkupić:) ...

Gość GretaBarbo
proponuję Ci podejście mojego wujka, który mieszka w ruderze: a po co remontować, może będzie wojna...

Gość tak na spokojnie
ja bym ci radzila tej chaty nie ruszac, bo nie jest twoja po pierwsze taniej,a po drugie unikniesz z gory ewentaulnych konfliktow, jakie mieszkanie jest widzialas jak je bralas, czyli przystalas na te warunki,nie wiesz czy ciotce spodoba sie twoj gust itd., a ona jest jego wlascicielka, zacisnij zeby i przetrzymaj!

Gość Malaga81888
ciocia powiedziała, że możemy robić sobie co chcemy:) oni totalnie przerabiają mieszkanie, więc jakbym na te dwa lata położyła panele, to po prostu potem je zerwą i tyle;)