Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzynkaaa :)

czy są tu jakieś mamy z Żyrardowa lub okolic?

Polecane posty

Gość katarzynkaaa :)

Witam! Zapraszam na pogaduszki. Jestem tu nowa-mieszkam tu od 3 miesięcy i nie wiem zbytnio gdzie tu warto pójść,co zobaczyć? Mam roczną córkę.

Gość a co mi zależy,powiem....
Witam! Ja mieszkam na Kozłowicach,ale praktycznie parę metrów od granicy z Żyrardowem ;) Na wschód ma parę minut spacerkiem :) Zależy na którym osiedlu mieszkasz. Na żeroma warto isc do parku, na wschodzie na basen. jest wiele klubików dziecięcych-my chodzimy do ucieszkowa-przy 1maja na wprost straży i patiocolor. Jest wiele marketów-chyba ze 13? 3 galerie handlowe-więc jest gdzie się obkupić. Praktycznie przy każdym bloku jest plac zabaw,więc nie trzeba nigdzie daleko szukać. zimą jest lodowisko,latem tor gokardowy. Jest hala sportowa na wschodzie. jest wiele przedszkoli-chyba z 6 państwowych i do tego kilka prywatnych. jest kilka szkół podstawowych, średnie, dwie wyższe uczelnie-wsrl-ekonomiczna z oddziałem w dublinie i collegium masoviens-medyczna,nie wiem jak ze szkołą wajdy-nie wiem czy już ruszyła. jest resztka szpitala,kilka przychodni-odradzam neuromedykę jako lekarzy rodzinnych ale polecam jako specjalistów-łatwo się dostać do ginekologa na nfz,mają dobry sprzęt. To tak w skrócie.

Gość a co mi zależy,powiem....
A i latem atrakcją jest też zalew-duży,strzeżony. woda może nie jakaś super czysta ale można posiedzieć na dużej plaży,popływać rowerem wodnym. na torze kolarskim latem często są koncerty. na placu jana pawła w centrum też kilka razy w roku urząd miasta coś darmowego organizuje. w zeszłym roku był m.in. koncert mozila. są różne atrakcje-przejażdżki londyńskim zabytkowym autobusem, podziwianie rzemiosła, pokazy zabytkowych samochodów i wiele innych, jest też muzeum w parku,latem są tam koncerty, jest kino, w mdku też ciągle się coś dzieje-przyjeżdżają różni wykonawcy na koncerty, przyjeżdżają kabarety ostatnio była chyba neonówka. Jest kino, Ogólnie to jak ktoś się interesuje tym co się dokoła dzieje to nie będzie się nudził :)