Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie rozśmieszaj mnie

"Ja to bym nie mogła mieszkać w bloku"

Polecane posty

Gość nie rozśmieszaj mnie

Jak słyszę taki tekst to zaraz mam ochotę wdać się w ostrą dyskusję i krytykę. Czy osoby które tak się wypowiadają w stosunku do osób które zmusza sytuacja do mieszkania w bloku zdają sobie sprawę że zachowują się jak snoby?

luz, idioci to nawyk. wywyższanie sie ponad stan innych, to żałosne, próżne :D po prostu zwykłe dupki :)

Gość Thunderbolt Typhoon
Mieszkałem w bloku pare lat, potem wyprowadzilem sie na wies. Do bloku bym nie wrocil za nic. W bloku nie ma gdzie wyjsc, nie masz podworka, tylko ojszczany park. Nie ma porownania z domem jednorodzinnym.

Gość ja dostalam
a ja niecierpie domu! w bloku mam co chce czysto cieplo nic nie tzreba rozbic w domu ciagle cos sie walilo.. my spzredalismy dom i w bloku nam dobrze najgozrej z dziecki bo jak psy sie wyprowadza na plac.. a tak po podworku same smigaly.. tylko tego m szkoda

Ja też bym nie chciała domu, a już na pewno nie poza miastem. W mieszkaniu nie trzeba się o nic martwić, o przeciekający dach, o zarastający chwastami ogród itp. No chyba, ze ktoś kocha zajmować się ogrodem. Ja bym nie miała do tego ręki. Jeżeli mówić o marzeniach to chciałabym mieszkać gdzieś w centrum miasta, bardzo wysoko i z dużym tarasem, tak żeby był piękny widok na miasto. Była mojego mężczyzny ma takie podejście, że tylko dom i nic więcej. Efekt jest taki, że ich córka uważa, że mieszkanie w bloku to wstyd i że w blokach mieszkają tylko biedni ludzie (słowa 11 latki) :/

Gość kurka wodna skok w tłok
uświadomiłeś mi coś tym tematem, też to słyszałem i teraz sobie to uświadomiłem... :(

Gość jkerbfvefvrn
wiadomo, że blok jest po to by mieć dach nad głową wymysł komuny stworzony by umożliwić mieszkania wszystkim chętnym za niską cenę i mamy tego konsekwencje na powierzchni dużego osiedla nie mieszka więcej osób niż na takiej samej powierzchni domków jednorodzinnych(parkingi,sklepy,ogrody,parki itd),ceny z kosmosu nie niższe niż domków, zero komfortu

Myślę, że i mieszkanie w bloku i w domku ma swoje wady i zalety. Mieszkałam w bloku - miałam kłótliwych sąsiadów z boku, darli się o każdej porze. Pod sobą miałam małe dziecko, jego matka miała pretensje o to, że śmiem chodzić po własnym mieszkaniu. Ale nie musiałam się martwić o awarie ogrzewania, wody itp. Teraz mieszkam w domku w mieście - cisza, kawa na tarasie, drzewa, a do centrum pięć minut spacerkiem. Mogę sobie zrobić domówkę i nikomu nie przeszkadzam, mój kot chodzi po ogrodzie. Spokój. Ale za to odśnieżanie zimą i wyższe rachunki ;)

Gość foooofoo
jakby mnie jakaś dziewczyna poprosiła o odśnierzenie, czy pocięcie drzewa chętnie pomógłbym, ale za randkę